Paaiškėjo, kas tapo muzikos apdovanojimų M.A.M.A 2019 vedėjais

Tiesioginėje portalo lrytas.lt transliacijoje penktadienį lankęsi prodiuseris Martynas Tyla ir muzikos kūrėjas Jonas Nainys-Jovani atskleidė, kam šiemet patikėtas metų muzikos apdovanojimų M.A.M.A 2019 vedėjų vairas.

Justinas Jankevičius ir Mindaugas Stasiulis. <br>LR archyvo nuotr. 
Justinas Jankevičius ir Mindaugas Stasiulis. <br>LR archyvo nuotr. 
M.A.M.A. raudonasis kilimas, Jonas Nainys ir Simona Nainė. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas, Jonas Nainys ir Simona Nainė. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas Martynas Tyla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas Martynas Tyla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas, Jonas Nainys. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas, Jonas Nainys. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas, Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas, Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.A.M.A. raudonasis kilimas Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Stasiulis. <br>LR archyvo nuotr. 
Mindaugas Stasiulis. <br>LR archyvo nuotr. 
Justinas Jankevičius.<br>LR archyvo nuotr. 
Justinas Jankevičius.<br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 2:40 PM, atnaujinta Jan 17, 2020, 3:38 PM

Ant scenos stos jau gerai pažįstamas duetas, laidos „Gero vakaro šou“ vedėjai Justinas Jankevičius ir Mindaugas Stasiulis.

„Šiais metais turbūt pirmą kartą abu vedėjai yra tos pačios laidos vedėjai. Galime jau nuspėti, ko iš jų tikėtis. Jie tikrai turės apie ką pakalbėti.

Žinoma, ir apie muziką. Bet turbūt pagrindinė tema šiemet bus skyrybos ir naujos poros. Neišvengiamai. Nes praėjusiais metais muzikiniame pasaulyje visi tuokėsi – skyrėsi, bendradarbiavo – skyrėsi“, – pastebėjo M.Tyla.

Ar tai, kad praėjusiais metais išsiskyrė daugybė žinomų porų, susiję su pramogų verslu ir vakarėliais? J.Nainys pasvarstė, kad tam didesnę įtaką galėjo padaryti ir socialinių tinklų populiarumas.

„Skiriasi ne tik Lietuvoje, skiriasi visur. Reikėtų klausti psichologų, bet, manau, ir socialiniai tinklai padaro daug įtakos. Jie kelia iliuzijas, kad gali turėti bet kurį.

Tai, kaip dabar vyksta skyrybos, yra kažkoks vadovėlinis pjaras. Nes tikrai net man pačiam labai įdomu, kokią dainą išleido FSG („Flying Saucer Gang“, red.) ir kokį atsaką jiems skyrė OG version“, – kalbėjo Jonas.

M.A.M.A. apdovanojimų raudonasis kilimas dažnai tampa vieta, kur pasirodo naujos, netikėtos poros. Tai atskleidžia, koks svarbus įvykis atlikėjams ir muzikantams yra šis renginys. Anot M.Tylos, svečiams dar be galo svarbu ir tai, prie kurio staliuko jie bus pasodinti. 

„Reikia kalbėti su žmogumi, kuris dirba su pakvietimais ir žmonių sodinimu prie stalų. Galima išleisti atskirą knygą. Kas, su kuo sėdės, kas, prie ko sėdės, kas, su kuo nenori sėdėti, ar toli sėdės nuo kažko. Yra masė reikalų ir labai džiugu, kad tas žmogus supranta ir numano, su kuo kas turi būti. Kaskart viena ausimi išgirstu ir nusistebiu...“ – nusijuokė M.Tyla.

Pačios trokštamiausios vietos – staliukai prie scenos, yra skiriami nominantams.

„Mums tai didžiulė problema. Ten telpa apie 700 žmonių, o reikia susodinti visus nominantus. Kai suskaičiuoji visas nominacijas, supranti, kad yra grupės, vadybininkai, antrosios pusės, fotografai ir t.t. Ir visus juos reikia susodinti.

Neslėpsiu, yra likę dar keli šimtai vietų VIP zonoje, skirtoje žmonėms, kurie nėra muzikos pasaulio atstovai, tačiau nori prisidėti. Mes visada kviečiame juos įsigyti bilietus ir pabūti tame tarpe. Taip priimta net tik pas mus, bet ir pasauliniuose apdovanojimuose“, – pažymėjo M.Tyla.

Taip pat prodiuseris papasakojo apie šiųmetinę naujieną, pritraukiančią žiūrovus dar arčiau apdovanojimų. Tai – M.A.M.A ceremonijos vedėjų asistentų konkursas, kuris buvo atviras visai Lietuvai: iki šios dienos jame galėjo dalyvauti bet kuris lietuviškos muzikos gerbėjas ar gerbėja. Pabrėžiama, kad kandidatams nekeliamos jokios sąlygos – nei amžiaus, nei lyties, nei fizinių ypatumų.

„Mes visada stengiamės būti kuo arčiau žmonių. Tad kilo idėja paskelbti atranką žmonių, kurie ant scenos padės atnešti statulėles ir jas laikys. Anketas atsiuntė bent keli šimtai žmonių. Tai ir merginos, ir vaikinai, ir vaikai. Daug apie save prirašė: ką moką, kur buvo, ką darė. Bet įdomiausia yra tai, kad didžioji dauguma dalyvių yra besimokančios arba jau dirbančios teisininkės“, – pastebėjo M.Tyla.

M.A.M.A nėra nišiniai vienos srities apdovanojimai: čia pagerbiami visi žanrai – tiek pop muzika, tiek repas, elektronika, alternatyva. Šiais metais į vieną susijungia geriausio atlikėjo vyro bei geriausios atlikėjos moters nominacijos. Toks sprendimas priimtas, nes muzika neturi lyties – ji arba gera, arba ne. Be to, atsirado urban muzikos nominacija ir metų tradicinės pop muzikos kategorija.

Programoje taip pat bus prisiminta istorinė, fundamentali muzikos įtaka – M.A.M.A pagerbs „Roko maršą“, taip pradedant švęsti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį ir pažymint, kokius perversmus gali padaryti muzika.

Na, o viso renginio metu skambės šių dienų superhitai, žiūrovai išvys daugybę įvairių žanrų scenos žvaigždžių, įdomių duetų, pavyzdžiui, duetą „Lilas ir Innomine“, kuris jau paskelbė, kad suka skirtingais keliais. Renginyje jie pasirodys kartu su „G&G Sindikatu“. Taip pat žiūrovai išvys penkis kartus M.A.M.A nominuotą atlikėją Vidą Bareikį, kuris atliks superhitą „Ežero dugne“ su „8 Kambariu“. O „Daddy was a Milkman“ pasirodys kartu su Latvijos superžvaigždžių grupės „Brainstorm“ vokalistu Renaru Kauperiu.

Primename, kad portalas lrytas.lt įsteigė specialią nominaciją - skaitytojų favoritas. Skaitytojų nuomone, ryškiausiam 2019 m. atlikėjui bus padovanotas 10 000 eurų vertės reklamos paslaugų paketas.

Sekite naujienas apie M.A.M.A apdovanojimus lrytas.lt portale, o sausio 31-ąją išgirskite ir pamatykite karščiausias naujienas iš užkulisių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.