„Grammy“ krečia skandalas: atleista jiems vadovavusi Deborah Dugan

Deborah Dugan, Nacionalinės garso įrašų meno ir mokslo akademijos vykdomoji direktorė, rengusi ir „Grammy“ ceremoniją, atleista likus dešimčiai dienų iki muzikinės premijos teikimo iškilmių.

„Grammy“ teikimo ceremonija numatyta sausio 27-ąją.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Grammy“ teikimo ceremonija numatyta sausio 27-ąją.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2020, 3:00 PM

Kaip pranešė „Variety“ šaltinis, D.Dugan kaltinama piktnaudžiavimu tarnybiniais įgaliojimais. Dabar organizacijoje atliekamas tyrimas.

Laikinai einančiu prezidento pareigas paskirtas globėjų tarybos pirmininkas Harvey Masonas jaunesnysis.

Anksčiau direktorė viename interviu leidiniui pasakojo, kad akademijoje įsigalėjusi konservatyvi tvarka, bet ji bandys pasiekti, kad premija taptų įvairiapusiškesnė. Organizacijos bendradarbiai tai įvertino neigiamai.

D.Dugan buvo pirmoji moteris, praėjusių metų rugpjūtį tapusi Nacionalinės garso įrašų meno ir mokslo akademijos prezidentu. Ji šiame poste pakeitė Neilą Portnową, kuris buvo atleistas dėl skandalingo pasisakymo, jog moterims reikia įdėti kur kas daugiau pastangų, kad ko nors pasiektų gyvenime.

„Grammy“ teikimo ceremonija numatyta sausio 27-ąją. Tarp nominantų yra ir lietuviškų vardų: dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla, garso operatoriai Vilius ir Aleksandra Kerai, Kauno miesto simfoninis orkestras. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.