Ištvaną Kviką ir Latvijos „Eurovizijos“ atstovę sieja ne tik meilė muzikai

Šį savaitgalį Lietuvoje viešėjo šiųmetės Latvijos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtoja, puikiai žinoma ir Lietuvos publikai iš televizijos projekų, Samanta Tina.

 I.Kvikas ir S.Tina.<br> R.Mikšto nuotr.
 I.Kvikas ir S.Tina.<br> R.Mikšto nuotr.
 I.Kvikas ir S.Tina.<br> R.Mikšto nuotr.
 I.Kvikas ir S.Tina.<br> R.Mikšto nuotr.
 I.Kvikas ir S.Tina.<br> R.Mikšto nuotr.
 I.Kvikas ir S.Tina.<br> R.Mikšto nuotr.
 S.Tina.<br> R.Mikšto nuotr.
 S.Tina.<br> R.Mikšto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 9:27 AM

Ji ne tik atliko savo „eurovizinę“ dainą „Žalgirio“ arenoje, kur vyko šio tarptautinio konkurso Lietuvos nacionalinės atrankos finalas, bet ir drauge su atlikėju Ištvanu Kviku viename sostinės viešbučių pristatė naują ispaniškos muzikos programą meilės tematika „Historia de un amor“.

Pasak šio teatralizuoto muzikinio projekto, kuris visai netrukus keliaus po Lietuvos miestus, sumanytojos Raimondos Jagminaitės, programoje bus pasakojama apie meilės istorija nuo dviejų žmonių susitikimo iki jų išsiskyrimo.

„Pagrindinis herojus išgyvens tikrą jausmų audrą: pirmąją meilę, aistrą, pyktį, išsiskyrimą, tačiau jam ši istorija yra ypatinga, paliekanti gilų pėdsaką gyvenime. Emociją atlikėjų duetui padės sukurti scenoje ne tik profesionalūs muzikantai, bet ir žinomi šokėjai“, – sakė R. Jagminaitė.

Ištvanas Kvikas pristatydamas „Historia de un amor“ projektą džiaugėsi, kad pavyko surinkti tokių dainų programą ispanų kalba, kurių dar nėra girdėjusi Lietuvos publika, tačiau dauguma jų yra puikiai pažįstamos dainos, kurias atlieka pasaulyje žinomos žvaigždės.

Atlikėjui yra didžiulis iššūkis dainuoti ispaniškai, tačiau jam labai patinka ši kalba, kuri, pasak I.Kviko, dar geriau padeda atskleisti meilę ir jos skirtingas formas. Dainininkas tikisi, kad ši programa suteiks klausytojams šiltų emocijų ir padės atsiverti meilei.

Kalbėdamas, ką jo gyvenime reiškia meilė, I. Kvikas sakė, jog tikriausiai pats gyvenimas ir yra meilė. Kas iš tiesų yra meilė, jis, greičiausia, nesužinos iki pat gyvenimo pabaigos. Atlikėjas taip pat akcentavo, kad jo širdis yra pripildyta meilės, ir jis dėl to labai laimingas: meilė tėvams, vaikams, antrajai pusei, meilė žmonėms. Tai ir yra jo gyvenimo variklis.

Tuo tarpu, Ištvano dueto partnerė, jo mūza Samanta Tina teigė, kad meilė jai yra kažkas šventa, tai toks jausmas, kuris suteikia žmonėms laimės, daro pasaulį laimingesnį ir gaila, kad mes dažniausiai suprantame, kas yra meilė tik tada, kai ją prarandame.

Šio koncertinio turo režisierius ir choreografas Gytis Ivanauskas. Koncertų metu atlikėjai puošis kūrėjos Aurelijos Žebuolienės drabužiais bei aksesuarų meistrės Svietos Šliževičienės papuošalais.

Kai kurias detales iš būsimo koncerto buvo galima pamatyti ir koncertinio turo pristatymo sostinės viešbutyje „Imperial“ metu. Šį projektą papildė išskirtinė Jurgos Anusauskienės fotopaveikslų paroda, kuri taipogi keliaus per skirtingus miestus nešdama tam tikrą žinutę ir pasakojimą dviejų žmonių meilės istoriją.

Pirmasis šio projekto koncertas vyks per Moters dieną, „Compensa“ koncertų salėje. Kiti teatralizuotos ispaniškos muzikos koncertai „Historia de un amor“ numatomi kovo 13 d. Palangos koncertų salėje, balandžio 17 d. Šiaulių arenoje, balandžio 18 d. Raudondvario dvare, Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.