Gatvės muzikos dienai – pasaulinis įvertinimas

Interneto svetainė kiwi.com paskelbė gegužę vyksiančių renginių pasaulyje top 6 sąrašą – jame ir Vilniuje sumanyta Gatvės Muzikos Diena.

 Gatvės muzikos dienai – pasaulinis įvertinimas.
 Gatvės muzikos dienai – pasaulinis įvertinimas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 11:52 AM

Sausio pabaigoje pasaulyje plačiai žinoma kelionių planavimo platforma kiwi.com sudarė sąrašą vietų ir renginių, rekomenduojamų aplankyti gegužę. Šešetuke – renginiai nuo Baltųjų naktų Rusijoje ar džiazo festivalio Naujajame Orleane iki Gatvės muzikos dienos Vilniuje.

Gatvės muzikos diena kasmet vyksta jau nuo 2007-ųjų. Ją sugalvojo ir pradėjo muzikantas Andrius Mamontovas, prieš daugiau nei dešimt metų draugams elektroniniu paštu išsiuntęs kvietimus išeiti laukan ir groti sostinės gatvėse. Nuo to laiko idėja taip išplito, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejanti šventė, bet jau ir tarptautinė tradicija.

Profesionalūs muzikantai ir mėgėjai visą dieną koncertuoja miesto gatvėse, o šventės pabaigoje ir muzikantai, ir žiūrovai žygiuoja Vilniumi bei kuria improvizaciją „Drum2gether“. Ankstesniais metais Gatvės muzikos dieną savarankiškai organizavo Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Latvija, Baltarusija, Olandija, Gruzija, Armėnija ir Airija.

Šiemet Gatvės muzikos diena vyks gegužės 16 dieną, kaip įprasta – trečiąjį šio mėnesio šeštadienį. Muzikantai, norintys dalyvauti šventėje, registruotis galės nuo kovo 15 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?