Naują albumą išleidęs GINC kviečia į pasirodymą Knygų mugėje: „Po jo viskas atrodys kitaip“

Apie sapnus, apie potyrius, apie vidų. Apie... „Oneirologiją“ – taip savo naują, jau trečiąjį, albumą pristato perkusininkas Gintas Gascevičius-GINC. Po daugiau nei metus trukusios pertraukos grupės „BIX“ būgnininkas sugrįžo su nauju muzikiniu skambesiu, juo jau penktadienį dalinsis ir su Knygų mugės lankytojais.

Perskusininkas Gintas Gascevičius-GINC.<br>V.Dambrausko nuotr. 
Perskusininkas Gintas Gascevičius-GINC.<br>V.Dambrausko nuotr. 
Ginc albumas. <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Ginc albumas. <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Sigitas Jakubauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Sigitas Jakubauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Monika Saltytė.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Monika Saltytė.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Artūras Fisheris Liolys.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Artūras Fisheris Liolys.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Agnė Michailenkovaitė. <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Agnė Michailenkovaitė. <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 9:25 AM

„Labai norėjau, kad visi albumo kūriniai būtų svarūs dinamine, energine prasme. Albumas nėra tik apie muziką, čia susipina ir vizualinė dalis, ir performansas – kūrinius galima ne tik sugroti, bet ir suvaidinti, tą padarysime ir Knygų mugėje“, – apie penktadienį „Muzikos salėje“ nuo 13 val. 30 min. vyksiantį „Oneirologijos“ pristatymą kalbėjo jis.

Naujas menininko albumas – kiek kitoks nei 2017 metais išleistas „FonoGrafijos“ ar po metų pasirodęs „Varava“. „Oneirologijos“ – tai trečioji trilogijos dalis – pirmąjį albumą jis dedikavo Vietai, antrąjį – Erdvei, o pastarasis, kaip pats sako, apie Vidų.

„Tai apie tai, kaip per potyrius viduje sukuriamas pasaulio atvaizdas ir kaip iš vidaus kuriamas išorinis pasaulis, apie tai, kaip jie tarpusavyje sąveikauja“, – pasakojo jis.

„Bevardis“, „Oneirologija“, „Varna“, „Pacemaker‘is“ – tai tik keli originalūs pavadinimai iš 9 kūrinių albumo. „Oneirologijoje“, priešingai nei ankstesniuose darbuose, albume galima išgirsti ir gitaros skambesį, ir vokalinių elementų.

Prie jo įrašymo prisijungė ir būrys savo srities profesionalų – dainininkė Agne Michailenkovaitė, aktorė Monika Šaltytė, gitaristas Artūras Fisheris Liolys, aktorius Sigitas Jakubauskas, garso režisierius Gintaras Dzidolikas. Albumo viršelį kūrė dailininkas-dizaineris Vilmantas Dambrauskas, albumo leidybą iš dalies finansavo asociacija LATGA.

„Oneirologija“– lyg naujas laiptelis, durys į kitą suvokimą apie muziką, ritmą. Albume yra kūrinių, kuriuos paklausius viskas ima atrodyti... kiek kitaip. Vieną kūrinį pagal J.V.Gėtės „Faustą“ įskaitė aktorius, kitą – keturiese įgrojome metronomais – jis užburiantis, įtraukiantis į ritmų kaitą, įsukantis sąmonę. Kodų čia nemažai“, – intrigavo GINC.

Sąmonės ir sapnų pasaulis menininkui nesvetimas, šios temos jį domina jau seniai. „Man įdomu, kaip tarpusavyje susiję vidinis ir išorinis pasauliai. O kas, jeigu visa tai yra sapnas? Ir tuoj, suskambėjus žadintuvui, tu pabusi. Arba pabus tas, kuris visa tai sapnuoja. Ir tai nesi tu,“ – svarstė jis.

Drauge pasinerti į sąmonės ir pasąmonės kelionę bei gyvai pasiklausyti dar negirdėtų „Oneirologijos“ kūrinių GINC kviečia penktadienį – Knygų mugės „Muzikos salėje“, 1.14 paviljone, nuo 13 val. 30 min. jis surengs originalų pasirodymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.