„The Roop“ papasakojo, kaip sekasi ruoštis „Eurovizijai“

Vakar Asociacijos LATGA būstinėje apsilankė grupės „The Roop“ nariai, „eurovizinę“ atranką bei Asociacijos LATGA premiją laimėjusios dainos „On Fire“ autoriai Mantas Banišauskas, Robertas Baranauskas ir Vaidotas Valiukevičius. Neformalaus susitikimo metu muzikantai vaišinosi veganišku tortu ir pasakojo apie pasiruošimą svarbiausiam (bent jau kol kas) savo muzikinės karjeros renginiui.

 Grupės pasirodymas.<br> LR archyvo nuotr.
 Grupės pasirodymas.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2020, 3:24 PM

Asociacijos LATGA direktoriaus pavaduotoja Laura Baškevičienė susitikimo pradžioje dar sykį pasveikino su pergale ir pasidžiaugė, kad šį kartą laimėjo lietuvių autorių sukurta daina, tad Lietuva vėl turi progą pristatyti savo kūrybinį potencialą.

Netrukus muzikantai (jie visi trys yra Asociacijos LATGA nariai, nes dainas kuria patys) buvo pakviesti papozuoti nuotraukai prie torto, papuošto „The Roop“, LATGA ir „Eurovizijos“ simbolika. Užsiliepsnojus fejerverkui grupės lyderis V.Valiukevičius pakomentavo, kad tortas irgi yra on fire (liet. degantis).

Susėdę prie stalo su tortu ir kavos puodeliais, muzikantai pasakojo, kad ruošimasis konkursui užima daug laiko, o labiausiai nervina biurokratiniai dalykai.

Priminus apie lažybininkų prognozes, kuriose „The Roop“ prognozuojama aukšta vieta, grupės nariai patikino, kad yra nelinkę sakyti „op“ neperšokę griovio – pirmiausia reikia patekti į finalą.

Grupės lyderis atkreipė dėmesį, kad pasiruošimas konkursui, dainos sklaida užsienyje yra brangus malonumas, todėl nei LATGA premijos (muzikantams jau pervesti žadėti 5000 Eur) nei LRT skiriamų pinigų (penktadienį pranešta, kad bus skirta 35 tūkst. eurų) pasiruošti veikiausiai neužteks. Šiuo metu organizuojama sutelktinio finansavimo kampanija, kurios metu bus galima prisidėti prie mūsų šalies pasirodymo tobulinimo.

„Tikime, kad daug kas norės prisidėti, nes tuo pačiu žmonės prisidės prie savo šalies vardo garsinimo. Juk „Eurovizijoje“ „The Roop“ pavadinimas pasigirs tik antroje vietoje, pirmiausia nuskambės „Lithuania“. Kol kas laikomės ganėtinai tvirtai, žmonės mus pastebi ir užsienyje, tad galvojame, kad mes, lietuviai, dabar turime gerą progą susivienyti ir kiekvienas padaryti tai, ką galime.

Galbūt, prisidėti keliais eurais, galbūt, organizuoti flashmobus, kad visi galėtume skleisti žinią, jog esame lietuviai, esame on fire ir pasirengę nuostabiai gyventi“, – sakė V.Valiukevičius.

Pasipasakoję apie savo planus, muzikantai domėjosi autorių teisių temomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.