Koronavirusas užkirs kelią šių metų „Eurovizijai“? Audrius Giržadas pasakė, ką mano

Vyriausiasis LRT prodiuseris, ilgametis Lietuvos „Eurovizijos“ delegacijos vadovas Audrius Giržadas (55 m.) pasakė savo nuomonę vieno didžiausio dainų konkurso ir Europoje siaučiančio koronaviruso tema.

 A.Giržadas pasakė, ką mano.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Giržadas pasakė, ką mano.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Giržadas.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Giržadas.<br> LR archyvo nuotr.
Šių metų Lietuvos atstovai grupė „The Roop“. <br> LR archyvo nuotr.
Šių metų Lietuvos atstovai grupė „The Roop“. <br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 9, 2020, 10:45 AM, atnaujinta Mar 9, 2020, 4:51 PM

Kalbos apie galimą „Eurovizijos“, kuri šiemet vyks Nyderlanduose, Roterdamo mieste, atšaukimą pasklido pasirodžius pirmosioms žinioms apie koronaviruso keliamą pavojų.

Visgi, paskutiniais duomenimis, kasmet daugybę klausytojų iš viso pasaulio sukviečiantis konkursas šiais metais turėtų įvykti.

Kaip praneša Nyderlandų visuomeninis transliuotojas NPO, yra paruošti keli konkurso scenarijai. Juos komentuoti NPO atstovai kol kas atsisako.

 

Dėl koronaviruso buvo atšaukta daugybė didelio mąsto Senojo žemyno renginių, daugelis jų buvo organizuojami be auditorijos, tik transliuojant renginį.

Naujienų portalas lrytas.lt su A.Giržadu susisiekė prieš pat tradicinį Delagacijų vadovų susitikimą.

Yra žinoma, jog pastarajame dalyvauti atsisakė Graikijos, Izraelio, Švedijos atstovai. Čia nepasirodys ir vykdomasis konkurso vadovas Jonas Ola Sandas.

– Pasirodo kalbų, jog „Eurovizija“ šiemet neįvyks, organizatorių prognozės šia tema, kol kas, palankios. Kokia jūsų nuomonė?

– Negaliu pasakyti nieko daugiau, negu konkurso organizatoriai. Šiuo metu kaip tik esu Delegacijų vadovų susitikime, kuris netrukus prasidės. Galbūt, vėliau turėsime ir kitos informacijos. Konkursui yra ruošiamasi. Nieko daugiau nei organizatoriai tikrai nežinome.

– Ar Lietuvos delegacija ruošiasi imtis specialių saugumo priemonių?

– Žinoma. Ir aš pats dabar kišenėse nešiojuosi dezinfekcinį skystį, servetėlės. Į kelionę pasiėmiau ir kaukių. Tikrai galvojame apie savo ir artistų sveikatą, imamės visų apsaugos priemonių.

– Praėjusiais metais buvo kalbama, kad „Eurovizija“ Tel Avive irgi neįvyks dėl saugumo sumetimų. Galbūt, prisimenate dar panašių atvejų?

– Nepainiokime dviejų dalykų – realios grėsmės ir kalbų. Panašių atvejų dabar, deja, negaliu prisiminti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.