Naujos Milėjos dainos gimimas – kaip iš pasakos: nuo patyčių iki žinomo prodiuserio pasiūlymo

Projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ pirmojo sezono nugalėtoja šiandien pristato naują singlą – „Higher“. Ši daina stipri ne tik savo žinute, bet ir istorija, slypinčia už jos. Milėja, spalį išleidusi kūrinį „Leiskit“ dainos žodžiais prašė patikėti ja ir jos dainomis.

Milėja.<br> ELIZAT archyvo nuotr.
Milėja.<br> ELIZAT archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2020, 10:20 AM

Vis tik, keturiolikmetė iš savo bendraamžių muzikos mokykloje sulaukė ne tik komplimentų, bet skaudžių žodžių, privertusių kuriam laikui sustoti ir sudvejoti savimi:

„Sulaukiau komentarų, kad pradinukai dainuoja ar groja geriau už mane ir man net neverta bandyti. Ėmiau manyti, kad esu nieko verta, pradėjau nekęsti savęs ir muzikos. Tai mane taip slėgė, kad būtinai reikėjo rasti kokią nors išeitį. Sprendimas buvo į viską pažvelgti iš kitos pusės:

nebesitikėti, kad man atspirtį duos kitų tikėjimas, o imti pačiai savimi tikėti. Taip pradėjau rašyti tekstą, kuris man tapo pradžia ir simboliu atsiribojimo nuo mane pačią užgniaužiančių kažkieno pasakytų žodžių ir veiksmų.“

Milėjai ieškant melodijos savo parašytiems žodžiams, ji buvo pakviesta pasirodyti „ŽMONĖS 2020“ apdovanojimuose. Kelios minutės scenoje nulėmė tolimesnį atlikėjos dainos likimą. Jaunos atlikėjos balsu susižavėjo Lietuvoje ir Londone kuriantis muzikos prosiuseris Asaf Yehuda, kuris pasiūlė jai parašyti singlą.

„Nulipusi nuo scenos pirmiausia net nesupratau, kad Asi kalbėjo su manim. Labai pasimečiau, bet po to suvokiau, kad galimybė dirbti su muzikos prodiuseriu, sukūrusiu ne vieną Lietuvoje puikiai žinomą singlą, pasitaiko itin retai!“ – sako Milėja.

Fenomenalu, kad, nors „Higher“ buvo sukurta vos per 23 dienas, pirmoji dainos versija buvo visai kitokia, nei ją girdime šiandien. Pasak Asaf, pirmoji singlo versija buvo kur kas nostalgiškesnė ir skambėjo neblogai, tačiau neatrodė, kad daina skirta Milėjai, o Milėja – esamai melodijai.

Komanda kaltino karantino sąlygas ir balso įrašus, kuriuos Milėja įrašydavo telefonu, neturint galimybės susitikti studijoje. Vis dėlto, nei apsunkintos dainos įrašų sąlygos, nei kiti trikdžiai nesutrukdė Milėjos balsui suskambėti naujoje Asaf sukurtoje „Higher“ versijoje – mažiau emocionalioje, daugiau leidžiančioje parodyti balso ir asmenybės stiprybę.

„Didžiausias iššūkis buvo susitvarkyti su savimi. Kūrinio tekstas puikiai atspindi, ką neseniai išgyvenau. Kuriant „Higher“, visa tai turėjau pajusti iš naujo. Kai Asi atsiuntė naują singlo versiją ir paminėjo, kad vietoj neigiamų prisiminimų verčiau rinktis galią bei tvirtybę, manau, mano balsas savaime suskambėjo daug stipriau. Ėmiau dainuoti ne apie tai, kas buvo, o apie tai, kokia esu dabar.“ – Dalinasi Milėja.

Beje, singlo vizualas taip pat atspindi dainos žodžių prasmę. Viso kūrinio metu laiptais kopiantis angelas simbolizuoja, kad dažnai verta rinktis sudėtingesnį kelią. Jis sustiprina, išmoko ir užaugina, o, kai kopti tampa per sunku, svarbu prisiminti ant menčių augančius sparnus.

Asaf Yehuda neabejoja, kad, žinodami Milėjos amžių, kūrinio klausytojai liks nustebinti jos brandaus balso. Panašios nuomonės laikosi ir kūrybos namų ELITAZ prodiuseris Gediminas Jaunius, pirmą kartą išgirdęs naująjį singlą praėjusį sekmadienį:

„Filmuodamas „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalą turėjau progą išgirsti gyvai atliekamą naująją Milėjos dainą ir akimirksniu tapo aišku – vaikiškos pergalės ir vaikiškos dainos jau praeityje. Į sceną žengia nauja, nors ir dar labai jauna, bet labai talentinga profesionalė, pasirengusi suagusiųjų muzikos pasauliui.

Milėjos dainos „Higher“ skambesys leidžia numanyti unikalią kūrybinę koprodukciją – žinant, kad dainos autorius Asaf Yehuda, darosi aišku, iš kur šie Lietuvos scenoje ne taip dažnai girdimi sąskambiai. Atrodo, kad Milėjai pavyko rasti savo kelią, nebūti panašiai į nieką kitą.

Pasikliaudamas profesine nuojauta, noriu tikėti, kad netruksime išvysti konkursuose ir scenose atpažįstamo „milėjiško“ stiliaus kitų atlikėjų pasirodymuose. Tai būna bene patikimiausias ženklas, kad atlikėjas įsitvirtino muzikos rinkoje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.