Grupė „Solo Ansamblis“ pristatė vaizdo klipą: ambicingo projekto ėmėsi režisierius Titas Sūdžius

Ypatingai daug dėmesio savo kūrybos vizualumui skirianti grupė „Solo Ansamblis“ šiandien dalinasi metus trukusio darbo rezultatu – muzikiniu klipu „Dansingas“.

Grupė „Solo ansamblis“.<br>T.Tereko nuotr.
Grupė „Solo ansamblis“.<br>T.Tereko nuotr.
Titas Sūdžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Titas Sūdžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 26, 2020, 1:32 PM

Didžiulio ir ambicingo projekto ėmėsi „Scuare Production House“ ir režisierius Titas Sūdžius.

Prie ilgo proceso prisidėjo apie 220 žmonių ir įmonių; filmavimuose, kurių metu buvo uždarytos penkios Vilniaus senamiesčio gatvės, dalyvavo 90 aktorių, kaskadininkų komanda ir specialiai apmokytas žirgas.

Iš 27 atskirų žodžių sudarytas „Dansingas“ ir jo tekstas įkvepia jau ne pirmą kūrinį, – praėjusių metų pavasarį dainos ir vinilinės plokštelės pristatymo koncertą lydėjo Laimos Stasiulionytės nuotraukų serija ir „Boot & Tax“ remiksas.

Daug laisvės interpretacijai paliekanti „Dansingo“ tekstinė struktūra atsikartoja ir muzikoje, kurios ryškią ir tolygią ritmiką papildo vis naujai iškylančios temos.

Taip ir T.Sūdžiaus vaizduotėje ji sužadino vienu metu apokaliptinį ir aktualų, išsišakojantį pasakojimą apie „melagingo pranašo atvykimą ir jo sutiktuves“.

„Dainos tekstas ir būdas, kaip jis parašytas, veikia žadindamas žmogaus pasąmonę.

Kūrybiniame procese tai man ir buvo esminė užuomina, pasufleravusi atsakymą, kaip tokios dainos klipe turėtų veikti vaizdas.

Klipo scenarijų parašiau dar 2018 metų rudenį. Istorija atsirado beveik automatiškai, klausant dainos ir bandant galvoje vizualizuoti ateities nuojautą“, – mano vaizdo klipo režisierius.

Nedaug kas galėjo pagalvoti, jog ši T.Sūdžiaus ateities nuojauta praėjus vos metams žiūrovą galės paveikti dar intensyviau.

Lyg Biblinis apokalipsės raitelis, per nespalvotą ir ištuštėjusį miestą žengiantis Dansingo įvaizdis pasąmoningai žaidžia su praėjusio karantino nuotaikomis.

Pasakojamoje klipo istorijoje jis paliečia aktualumo nepraradusias valdžios žaidimų ir kasdienybę užpildančio nesuvaldomo informacijos srauto temas.

Nei „Solo Ansamblis“, nei klipo režisierius nemėgsta detaliai aiškinti savo kūrinių.

Vietoje to jie kuria savo pasirinktomis meninėmis išraiškos turtingus darbus, kuriais ne tik žavimasi, bet ir ieškoma įkvėpimo.

Neribota erdvė kūrybai padėjo suburti ir didžiulę klipo kūrybinę komandą, dirbusią neskaičiuojant jokių išteklių, todėl premjeros dieną didžiausi sveikinimai tenka būtent jiems.

Galutiniame rezultate nematoma komanda ir jos indėlis į kruopštų, ne kiekvieno akiai matomą montažo, 3D efektų bei simuliacijų detalių sukūrimą yra tai, kas „Dansingą“ paverčia išskirtiniu muzikos ir vaizdo epu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.