Šią savaitę „Lofte“: „Garbanotas“, „Ten Walls“, Afrikos ritmai ir geriausias hip-hop‘o albumas

Menų fabrikas „Loftas“ rudenį pasitinka su muzikos stilių įvairove. Rugpjūčio 31-rugsėjo 4 d. scenoje pasirodys svajingos psichodelikos atstovai „Garbanotas“, tamsą, vizualizacijas ir per kūną keliaujančius elektronikos ritmus žadantis „Ten Walls“, šokius visuomet užkuriantys „Ojibo Afrobeat“ bei geriausio visų laikų Lietuvos hip-hop‘o albumo autorius ADE.

Ten Walls.<br>Pr siuntėjų nuotr.
Ten Walls.<br>Pr siuntėjų nuotr.
Ten Walls.<br>Pr siuntėjų nuotr.
Ten Walls.<br>Pr siuntėjų nuotr.
Garbanotas. <br>Pr siuntėjų nuotr.
Garbanotas. <br>Pr siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-08-31 13:20

Pirmadienį, paskutinę vasaros dieną, „Lofto“ sceną šildys visad saulėtas ir pozityvus „Garbanotas“. „Garbanoto“ muzika džiugina žmones visur, kur juos pasiekia – nuo vienkiemių Lietuvoje iki Latvijos miškų, nuo Estijos verslo rajonų iki „The Beatles“ gimtinės, keliauja per Balkanų kalnynus ir užkariauja vikingų žemes. Kiekvienas pasirodymas yra lyg svajingų neo-kraut-psichodelinių gėlių augimo iš stiprintuvų stebuklas.

Nors paskutinę vasaros dieną, tačiau pirmą šią vasarą kartą – „Heineken 0.0 Live: Garbanotas“ simboliškai uždarys dar vieną nuostabią „Lofto“ terasos vasarą.

Rugsėjo pirmąją „Lofto“ kieme nusilenksime geriausiam visų laikų Lietuvos hip-hop‘o albumui. Scenoje ADE ir jo duoklė 2012-aisiais išleistam „Išėjęs Iš Mados“ – albumui, kuris „Gatvės Lygos“ ir „hip-hop.lt“ šiemet buvo pripažintas geriausiu per visą nepriklausomos Lietuvos muzikos istoriją. Viena proga reinkarnacijai, vienas koncertas prisiminti kas geriausia. Nuotaiką terasoje palaikys DJ Mamania.

Trečiadienį „Lofto“ terasos lankytojų laukia vienintelis ir pirmasis Lietuvoje vakaro patyrimas tiems, kurie galvoja, kad matė viską. „Shitty Dinner“ – gurmaniškas šou ir neeilinė patirtis kiekvienam aštrų humoro jausmą ir skanų maistą mėgstančiam žiūrovui.

Tragiškas aptarnavimas, išprotėjęs šefas, begalė nesusipratimų... Vienintelis dalykas, kurio nesugadins virtuvės šefas ir padavėjai – skanus maistas ir puiki nuotaika.

Ketvirtadienį, rugsėjo 3 dieną, „Lofte“ karaliaus Afrikos ritmai – scenoje „Ojibo Afrobeat“. Tai saksofonisto Karolio Levarausko, būgnininko Gedimino Stankevičiaus ir gitaristo Arūno „W“ Blažio suburta grupė grojanti pasaulyje sparčiai populiarėjančią afrobeat/afrojazz stiliaus muziką.

„Ojibo“ Nigerijoje, kur šis žanras ir užgimė, reiškia baltą žmogų, tad kolektyvo pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai. Nors viešai pasirodo nedažnai, iki šiol vykę „Ojibo Afrobeat“ koncertai palydėti sausakimšais klubais ir geromis emocijomis.

Iš karto po koncerto naktį pasitiks tradicinis ketvirtadienio „Rastadienis“ – čia susitiks visi, neabejingi regio ritmams. Regio, jungle, D&B ir dub skambesius jungs ir rytą šokių aikštelėje pasitikti kvies maestro Doctah Jahngle bei būrys kolegų.

Penktadienio naktis „Lofte“ kvies pasinerti į tamsą ir kūną užvaldančius elektronikos garsus. Čia su naujo albumo „Lights For The Dreams“ programa lankysis elektroninės muzikos kūrėjas bei prodiuseris Marijus Adomaitis, geriau žinomas kaip „Ten Walls“.

„Ten Walls“ apšildys ir vakarėlį užkurs talentingasis elektroninės muzikos ketvertas: Phun Thomas, Justin Cholewski, „NOISSIER“ ir Monikaze.

„Ten Walls“ žada, kad „Lights For The Dreams“ vakarėlis bus ypatingas ne tik dėl puikų atlikėjų muzikos ir į virtualią realybę nunešančių vizualizacijų, bet ir jo paties per karantiną susikaupusios kūrybinės energijos antplūdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.