Dainininkė Ugnė pristato naują dainą ir vaizdo klipą: „Karantinas išmokė išdrįsti būti vienumoje“

Jau penkerius metus muzikos konkursuose Lietuvoje ir užsienyje dainuojanti dvidešimtmetė Ugnė Martusevičiūtė pristato debiutinį singlą „Save jaučiu“ ir šį kūrinį papildantį vaizdo klipą. Iki šiol kitų autorių kūrinius mieliau dainavusią atlikėją, pagaliau išdrįsti pristatyti savo pirmąją autorinę dainą paskatino, muzikantus namuose šiemet uždaręs karantinas, ir žinomos dainininkės Jurgos palaikymas.

 Dainininkė Ugnė pristato naują dainą ir vaizdo klipą: „Karantinas išmokė išdrįsti būti viešumoje“.<br> E.Slipkausko nuotr.
 Dainininkė Ugnė pristato naują dainą ir vaizdo klipą: „Karantinas išmokė išdrįsti būti viešumoje“.<br> E.Slipkausko nuotr.
 Dainininkė Ugnė pristato naują dainą ir vaizdo klipą: „Karantinas išmokė išdrįsti būti viešumoje“.<br> E.Slipkausko nuotr.
 Dainininkė Ugnė pristato naują dainą ir vaizdo klipą: „Karantinas išmokė išdrįsti būti viešumoje“.<br> E.Slipkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 9:08 AM

„Save jaučiu“ – jautri ir išgyventa daina apie buvimą vienumoje“, – pasakoja debiutinį singlą pristatanti Ugne. „Ji buvo sukurta karantino metu, kai sustojus visiems darbams, teko užsidaryti namuose, išmokti nieko neveikti ir išdrįsti būti vienumoje. Kartu atėjo suvokimas, kad vienatvė turi pliusų, o viduje kunkuliavę jausmai išsiveržė į dainos žodžius.“

Dainos siunčiamą emociją pastiprina vaizdo klipas. Dviejuose skirtinguose miškuose nufilmuotas vaizdo klipas pilnas simbolizmo, o jame pasikartojantis ugnies motyvas įprasmina ne tik Ugnės vardą ir jos plaukų spalvą, bet ir ilgą viduje degančią ugnį ir norą kurti: „Man dažnai sakydavo, kad šis vardas man puikiai tinka dėl charakterio ir žiburiukų akyse“, – šypsosi Ugnė.

Ramybe ir drąsa alsuojanti daina įkvepia klausytojus pasitikėti savimi, išdrįsti būti savo paties draugu ir nebijoti vienumos. Anot dainos autorės, jei ne atėjęs karantinas, ši daina galėjo dar ilgai, neatsirasti, kita vertus, būtent šiemet dėl daugeliui sudėtingų metų ji kaip niekad aktuali.

„Būdama viena ėmiau pastebėti, kas man iš tikrųjų patinka. Kai tapau atvira su savimi – tapo lengviau megzti kokybišką ryšį ir su aplinkiniais. Buvimas vienai pamažu iš baimės tapo laime – geriau įsižiūrėjus suvokiau, kad buvau supainiojus pirmąsias šių žodžių raides“,-juokiasi Ugnė.

Prie kūrinio „Save jaučiu“ dirbo prodiuseriai Justas Kulikauskas ir Aurimas Galvelis. Trijulės draugystė prasidėjo netikėtai – interviu išgirdusi, kad žinomi prodiuseriai neatsisakytų dirbti ir su naujais talentais, išdrįso savo dainą nusiųsti nepažįstamiems muzikos kūrėjams.

Ugnę paskatino ir šią dainą anksčiau išgirdusi dainininkė Jurga. Žinoma atlikėja moko Ugnę vokalo ir pažinti savo jausmus perkeliant juos į dainą. „Visada gera palaikyti pradedantį eiti savos kūrybos keliu. Su Ugne susipažinome prieš metus – tikiu, kad jos unikalus tembras ir ugninga prigimtis suras savo klausytoją, o dainos ves vis arčiau savęs keldamos atradimo džiaugsmą jai ir aplinkiniams“,- džiaugiasi Jurga.

Karantinas buvo ypač kūrybingas laikotarpis. Todėl vos praėjusią savaitę pristačiusi pirmąją dainą Ugnė jau užsimena ir apie kitus kūrinius. Prie būsimų taip pat dirbantys prodiuseriai Justas Kulikauskas ir Aurimas Galvelis nebeabejoja, kad „Save jaučiu“ – Ugnės karjeros tik pirmas, bet tikrai nepaskutinis žingsnis: „Kartu mums lengva dirbti, jaučiam vieni kitus. Ne paslaptis, kad ateityje išleisime ir daugiau dainų“, – pasakoja prodiuseriai.

Ugnės daina „Save jaučiu“ skaitmeninės muzikos platformose pasirodė lapkričio 7 dieną. Šią savaitę naujas singlas taip pat jau sukasi ir keliose Lietuvos radijo stotyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti