AGATA skelbia klausomiausius 2020 metų kūrinius

Kasmet muzikos kūrėjus ir klausytojus po vienus stogu suburianti „Muzikos salė“, kaip ir kiti renginiai, šiemet keliasi į virtualią erdvę, o atlaisvėjus karantinui su muzikos fanais tikisi pasimatyti gyvai. Įprastai „Muzikos salė“ atidaroma klausomiausių paskutinių metų dainų ir albumų paskelbimu, tad išlaikant tradiciją asociacija AGATA pristato 2020 metų favoritus.

AGATA skelbia klausomiausius 2020 metų kūrinius<br> D. Čėplos nuotr.
AGATA skelbia klausomiausius 2020 metų kūrinius<br> D. Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2021, 10:47 AM

Pasak AGATA vadovės Agnės Begetės, nors renginiai Lietuvoje nevyksta nuo spalio mėnesio, muzikos pasaulis nemiega – atlikėjai intensyviai kuria ir ruošiasi sugrįžimui į sceną.

„Muzikos salė“ taip pat sugrįš, o šiemet klausytojams pasiūlysime visą virtualių koncertų seriją ir kitus renginius, kuriais tikimės išjudinti kol kas paraštėse paliktą muzikos industriją. Šiuo metu susitikti negalime, tačiau vis tiek norėčiau pasveikinti visus kūrėjus, kurių dainos ir kūriniai 2020 metais skambėjo garsiausiai. Ačiū, kad kuriate ir formuojate tokią įvairialypę Lietuvos muzikos bendruomenę“, – teigia A. Begetė.

Klausomiausiu albumu 2020 metais tapo OG Version „MOTYVÃCIJOS TIKSLAI“.

„Sunku nupasakoti, kokie jausmai aplanko išgirdus, jog tavo muzika yra kažkam svarbi. Labai džiaugiuosi, turėdamas galimybę daryti įtaką lietuviškai muzikai ir tuo pačiu kūrybiškai apjungti bei įkvėpti daug žmonių. Albumu įrodžiau, kad sunkus darbas ir bemiegės naktys atsiperka. Didžiulė pagarba visiems dirbusiems prie projekto ir svarbiausia – klausantiems“, – sako muzikantas, prodiuseris OG Version.

Klausomiausia lietuviška daina „Spotify“ platformoje tapo grupės „The Roop“ kūrinys „On Fire“.

„Labai maloni pergalė. Grupės viduje juokaujame, kad „On Fire“ yra tragiško likimo daina, kuri dabar išgyvena antrą gyvenimą, kuomet klausytojai ieško „Discoteque“. Tai, kad „On Fire“ tapo klausomiausia daina „Spotify“, rodo, jog klausytojai mūsų muzikos ieško, ją atranda ir tikrai klausosi.

Dėkojame jiems už tai“, – džiaugiasi grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Grojamiausia radijo stočių daina 2020 metais buvo grupės „Sisters On Wire“ daina „Taip jau gavosi“.

„Džiaugiamės tokiu pripažinimu.

Bet kokiam muzikantui yra miela, kai jo kūryba yra priimama. Tai mūsų pirma lietuviška daina, tad leisdami ją labai bijojome, bet pasirodo, kad lietuviškai kurti taip pat galime.

Dėkojame visiems mūsų besiklausantiems“, – pasiekimu džiaugiasi grupės „Sisters On Wire“ vokalistas, dainos autorius Olegas Jerochinas.

„Youtube“ platformoje 2020 metais populiariausiu lietuvišku kūriniu tapo visame pasaulyje Lietuvos vardą garsinančio prodiuserio „Dynoro“ kartu su „Fumaratto“ įrašyta daina „Me Provocas“.

„Sony Music“, „B1 Recordings“, „Lithuania HQ“ ir „Dynoro“ vardu norime padėkoti už šį pripažinimą. „Me Provocas“ yra šokių muzikos hitas, keliantis tik geras emocijas, kurių mums taip reikia šiais sunkiais laikais.

Jei kam nors, klausiantis šio hito, prašviesėjo diena, mums pavyko. Mums labai svarbu, kad kūrėjas yra stipriai palaikomas savo namų bazėje Lietuvoje.

Nuoširdžiai tikimės, kad artimiausiu metu galėsime gyvai kartu švęsti šį pripažinimą ir bendrą „Dynoro“ sėkmę. Ačiū“, – sako „Sony Music“ atstovė Suomijoje ir Baltijos šalyse Kaisu Pulli.

Klausomiausiu įrašu lietuviškos muzikos platformoje „Pakartot.lt“ 2020 metais tapo Manto Jankavičiaus ir Kasteto kūrinys „Proto komitetas“.

„Maloni žinia, kad „Proto komitetas“ yra klausoma! Juk tam daina ir buvo parašyta, kad jos klausytųsi! Norėčiau, kad žmonės žinotų, jog daugybė žmonių dirbo ir įdėjo daug savo laiko ir talento tam, kad girdėtumėte dainą „Proto komitetas“.

Todėl šią malonią žinią trokštu perduoti ir Kastetui, kuris be galo ryškiai prisidėjo prie šios dainos. Taip pat muzikantams, aranžuotojams, garso režisieriams ir t.t. Na, ir tada truputėli save „pasiglostau“ Jūsų rankomis. Ačiū!“ – džiaugiasi Mantas Jankavičius.

„Nepaisant pandemijos, kūrėjai Lietuvoje net ir sunkiomis sąlygomis toliau kūrė ir darė įrašus. „Muzikos salė“ po vienu stogu kiekvienais metais sukviesdavo visą muzikos industriją. Tradiciją išlaikysime ir visi muzikos mylėtojai šiemet sulauks „Muzikos salės“, o kokios – sužinosite artimiausiu metu“, – sako AGATA Tarybos pirmininkas Domantas Razauskas.

Jo teigimu, šiuo metu asociacija ieško naujų priemonių ir būdų, kuriais būtų galima gaivinti muzikos rinką, tačiau kartu pabrėžia, kad gyvų koncertų negalintiems rengti muzikantams ne ką mažiau yra svarbus ir klausytojų palaikymas.

„Nors gyvi koncertai nevyksta, klausytojai savo mėgstamus atlikėjus gali palaikyti, klausydamiesi jų legaliose platformose. Muzikantams dabar tai vienas iš esminių būdų gauti pajamų už savo kūrybą, tad palaikymas yra kaip niekada svarbus“, – sako D. Razauskas.

Siekdama skatinti kūrėjus, asociacija AGATA 2021 metams turi ir daugiau planų. Muzikos mylėtojų laukia virtualių koncertų serija, renginiai Vilniuje, netrukus bus pristatytos ir kitos priemonės, skirtos sugrąžinti Lietuvos muzikos industriją į kiek įmanoma įprastas vėžes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.