Panevėžietė Lauriana sėkmingą karjerą užsienyje iškeitė į sceną Lietuvoje

Dienos metu – kukliai besišypsanti Panevėžio foto galerijos darbuotoja, vakare – talentinga rašytoja, gyvenimiškas patirtis lyg džiaugsmo ir liūdesio daleles sudedanti į rimuotų eilių paveikslą.

 Lauriana.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Lauriana.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 11:08 AM

Jos eilės neretai pavirsta dainomis, bet taip buvo ne visada – šypsosi įspūdingo grožio panevėžietė Lauriana. Ir, jei kam nors atrodo, kad jos pasirodymas muzikiniame Lietuvos pasaulyje – visiška naujiena – taip nėra: mergina, dar besimokydama mokykloje tapo... legendinio Kastyčio Kerbedžio pritariančiąja vokaliste.

„2005-aisiais pradėjau lankyti Virginijaus Valuntonio dainavimo studiją Panevėžyje. Pamenu, visai netrukus, berods už poros savaičių, studijoje apsilankęs Kastytis Kerbedis atsirinko mane pabūti viena iš pritariančiųjų vokalisčių jo būsimuose koncertuose.

Kadangi juos dar ir filmavo, man, paauglei, tai buvo didelis įvykis. Tada pirmąkart gyvai pamačiau ir skubėjau nusifotografuoti su Rosita Čivilyte, grupe „Neo“ ir kitais žinomais atlikėjais. Pamenu, po to klasiokams rodžiau visas nuotraukas, net ir nelabai pavykusias – buvo labai svarbu pasidžiaugti tokiais įvykiais“, – pažintį su scena ir jos senbuviais prisiminė atlikėja.

Neilgai trukus dainavimo studijos vadovas pateko į realybės šou „Dangus“, iš kurio grįžęs kardinaliai pakeitė mokymo metodus. Atsirado nauja taisyklė: atsiskaitymo koncertuose dainuoti būtent savo sukurtas dainas. Taip Lauriana pabandė kurti, o šie bandymai baigėsi pirmuoju duetu su vokalo mokytoju V.Valuntoniu ir rimta judviejų scenine veikla.

„Atsirado labai daug koncertų įmonių bei privačiuose vakarėliuose, naktiniuose klubuose, vėliau sukūriau atskirą savo grupę „Shatera“ ir vėlus grįžinėjimas iš koncertų po paskaitų ir dar darbo, visiškai atėmė mano laisvalaikį.

Tai įtakojo ne vieną meilės išsiskyrimą, po ko vis atsirasdavo naujos jautrios dainos. Tokiu pat būdu, po mano sužadėtuvių iširimo, 2007 metais gimė itin populiarios dainos „Laivai“ bei „Skrendu“, kurias prieš porą metų perdainavęs V. Valuntonis prikėlė naujam gyvenimui“, – pasakoja atlikėja, kuri, ieškodama savęs, buvo pakėlusi sparnus ir į Ameriką, ir į Airiją.

Svetur mergina ėmėsi veiklos grožio srityje: dirbo prabangiuose „Sean Taaffe“ bei „House of Glamour“ grožio salonuose ir nors jai puikiai sekėsi, tačiau širdis nebuvo rami…

„Gyvendama svetur, po kurio laiko imdavau graudintis, išgirdusi lietuviškas dainas ir pradėdavau norėti namo…“, – prisiminimais dalijosi Lauriana. Gimtasis miestas ją priėmė šiltai: pastaruoju metu mergina dirba fotografijos galerijoje, neseniai baigė gidų kursus, ir, pajutusi sugrįžtančios mūzos žingsius, ji ėmėsi kūrybos ir sukūrė dainą „Sušalo angelo sparnai“.

„Ši daina skirta susimąstyti apie tai, ką kiekvienas turime brangiausio, nes sulaukus „išsvajoto“ amžiaus, kada beveik nieko nebereikia „remontuoti“, „klijuoti“, nes viską lengva tiesiog pakeisti kitu, nauju – mes ėmėme prarasti dalį savęs.

Vos pasidalinusi nauju savo kūriniu socialiniuose tinkluose, sulaukiau nemažai žinučių iš pažįstamų ir nepažįstamų žmonių, ir jie visi teigė susigraudinę jos klausantis, nors mano tikslas nebuvo toks. Galbūt ji graudina žmones, kurie gailisi kažko laiku „nesuklijavę“, o pasirinkę pakeisti kitu…

Jei šis kūrinys paskatins nors vieną žmogų susimąstyti ir grįžti, taikytis – būsiu pati kaip ant „angelo sparnų“. Mylėkime ir būkime mylimi“, – linkėjo panevėžietė Lauriana. Dar negirdėjote jos naujausios dainos? Kviečiame pasiklausyti ir įvertinti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.