Naują vaizdo klipą pristatantys „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“ tikisi „grįžti į ringą“

Savo išskirtiniu muzikos stiliumi vis daugiau klausytojų širdžių užkariaujanti šešių vaikinų grupė „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“ pirmadienį pristatys savo dainos „Gabalas antimaterijos“ vaizdo klipą ir teigia, kad tiek specialiųjų efektų dar nėra naudoję, bet visada norėjo sukurti muzikinį veiksmo filmą.

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br>„Delfi TV“ nuotr.
„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br>„Delfi TV“ nuotr.
„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br>„Delfi TV“ nuotr.
„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br>„Delfi TV“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2021, 10:38 AM

„Visada norėjome sukurti klipą „bajavyką“ (veiksmo filmą – aut. past.) – intensyvų, dinamišką. Būna klipai, kurie yra labiau konceptualūs, kur geriau per daug nepridėti, o štai šis mūsų klipas yra didelė mišrainė, kurioje per daug niekada nebus. Filmuojant vis kildavo papildomų minčių, todėl vis pildėme ir pildėme“, – pasakojo grupės narys Martynas Enčius.

„Visada stengdavomės išsiversti analoginiais būdais, bet šiame klipe prikrovėme „skaitmenos“ ir efektų. Klipo filmavimas truko tris dienas, bet visas kūrybinis procesas prasidėjo prieš metus. Tikimės, kad šis klipas padės mums „grįžti į ringą“ ir žmonėms primins, kad esame ir mes“, – pridūrė kitas grupės narys Karolis Steponavičius.

Vaizdo klipo premjera – pirmadienio vakarą laidoje „Mano pramogos VEIDAI“.

Ne tik savo unikaliu muzikos stiliumi, bet ir pavadinimu iš minios išsiskirianti grupė „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“ susikūrė 2006 metais, tačiau pilnai susiformavo tik maždaug 2012 metais.

Dabar grupę sudaro šeši vaikinai, tačiau ankščiau grupėje, pasirodo, būta ir merginų.

„Nuo 2006 metų buvo toks pabandymas groti, lipti į sceną, buvo kitokia sudėtis – grupėje turėjome merginų, o dabar vieni vyrukai.

Mes jų kaip ir neatsisakėm, damos mūsų atsisakė“, – juokauja AKD nariai. – „Vėliau mes dar ieškojome, bet taip ir neradome merginų, kuriuos norėtų dainuoti su mumis, ir pagalvojom „ai, užteks vyriškos kompanijos!“.

„Antikvarinių Kašpirovskio Dantų“ žvaigždė itin ryškiai sužibo 2015 metais po lietuvių ir ispanų kalbomis išleistos dainos „Venesuela“, kuomet transformavo apleistą degalinę Naujojoje Vilnioje į Venezuelos pasienį, o taip pat 2019 metais, kuomet su daina „Mažulė“ užėmė trečią vietą nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

Garsaus ukrainiečių kilmės hipnotizuotojo ir ekstrasenso Anatolijaus Kašpirovskio pavarde pavadinta grupė sparčiai populiarėja tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, daugėja žiniasklaidos dėmesio ir interviu, o vienas populiariausių klausimų AKD nariams yra „ką reiškia jūsų pavadinimas?“.

Pasirodo, to grupė ir norėjo.

„Martynas su Juozu galvojo grupės pavadinimą ir sau uždavė klausimą: „jeigu išgarsėsim, kokį klausimą mielai girdėtum per kiekvieną interviu?“. Nusprendė, kad toks klausimas būtų „kodėl toks grupės pavadinimas?“. Nuo to ir atsispirkim! Tada prasidėjo visokie „rojaus barabanai“, „totalūs balaganai“, „bajorai“ ir taip toliau. Taip pavadinimas ir atsirado, o dabar per kiekvieną interviu gauname šį klausimą“, – grupės pavadinimo kilmę paaiškino K. Steponavičius.

Kas įkvepia „Antikvarinių Kašpirovskio Dantų“ kūrybą ir kaip sekasi rašyti dainas per karantiną, kam grupė padovanojo įžymųjį vaizdo klipe „Mažulė“ matytą automobilį bei kaip kartą grupės nariai lažinosi iš 100 eurų – sužinosite pirmadienį 21 val. 45 min. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.