Stanislavas Stavickis-Stano: „Neskirstykime vaikų į savus ir svetimus – padėkime atsiskleisti visiems“

Daugiau nei 20 talentingų vaikų iš visos Lietuvos kartu su atlikėju ir prodiuseriu Stanislovu Stavickiu-Stano, režisieriumi Aleksandru Broku ir operos soliste Emilija Finagejevaite kurs muzikinį klipą apie draugystę ir vienybę.

Stanislavas Stavickis-Stano ir Tatjana Liubertienė su dukra Agne.<br>lrytas.lt montažas.
Stanislavas Stavickis-Stano ir Tatjana Liubertienė su dukra Agne.<br>lrytas.lt montažas.
Agnė Liubertaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Agnė Liubertaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Agnė Liubertaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Agnė Liubertaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Stanislavas Stavickis-Stano.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Stanislavas Stavickis-Stano.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Emilija Finagejevaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Emilija Finagejevaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Tatjana Liubertienė su dukra Agne.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Tatjana Liubertienė su dukra Agne.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 5:02 PM

„Džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie prasmingos Vilniaus privačios gimnazijos iniciatyvos, kuria siunčiama žinutė visai Lietuvai – neskirstykime vaikų į savus ir svetimus ir padėkime vaikams atsiskleisti“, – teigia vienas iš projekto bendraminčių Stanislovas Stavickis-Stano.

Būtent jis kartu su režisieriumi Aleksandru Broku ir operos soliste Emilija Finagejevaite per artimiausią mėnesį dirbs su daugiau nei 20 muzikiniame projekte „Vaikai vaikams“ dalyvavusių vaikų iš Kėdainių, Šiaulių, Vievio, Kybartų, Vilniaus, Visagino, Mažeikių, Klaipėdos, Vilkaviškio ir kitų Lietuvos mietų ir miestelių.

Šia iniciatyva Vilniaus privati gimnazija su partneriais siekia ne tik atrasti jaunus Lietuvos talentus ir juos ugdyti, bet ir įtraukti mažesnių Lietuvos miestų ir miestelių vaikus į šalies muzikinį gyvenimą ir atverti galimybes būti pastebėtiems.

Konkurso – festivalio idėja gimė Vilniaus privačios gimnazijos įkūrėjai Tatjanai Liubertienei ir jos dukrai, dabartinei mokyklos veiklų vadovei Agnei Liubertaitei.

„Savo patirtimi su kitomis mokyklomis dalijamės jau daugelį metų, tačiau šis projektas yra išskirtinis.

Šį kartą nusprendėme kreiptis tiesiai į pačius vaikus – tiek su tėvų, tiek ir su pedagogų pagalba visi norintys galėjo dalyvauti festivalyje „Vaikai vaikams“ ir patirti nuostabų muzikinį nuotykį, – teigė gimnazijos vadovė T.Liubertienė.

„Nepaprastai malonu, kad norinčiųjų skaičius pranoko visus lūkesčius. Kartu tai rodo, kad bendradarbiavimo tarp Vilniaus ir regiono mokyklų tikrai reikia. Tikimės, kad mūsų žinutė, kuria kviečiame neskirstyti vaikų į savus ir svetimus, pasieks ir kitas Lietuvos mokyklas.

Mūsų mokykla labai daug dėmesio skiria meniniam ugdymui, todėl labai noriai savo sukaupta patirtimi ir žiniomis dalijamės ir su kitais. Tą pati kviečiame daryti ir kitas Lietuvos mokyklas, – teigė A.Liubertaitė.

Vilniaus privati gimnazija projektą – festivalį „Vaikai vaikams“ pradėjo šių metų pavasarį – daugiau kaip 700 vaikų iš skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių siuntė savo muzikinius, teatro ir šokio įrašus, kuriuos vertino profesionalių menininkų komisija.

130 vaikų turėjo galimybę dalyvauti virtualiuose koncertuose, kurie vyko kovą, balandį ir gegužę. Gegužės 14 d. vykusiame finaliniame koncerte paaiškėjo 20 laimingųjų, kurie visą birželio mėnesį dalyvaus muzikinio klipo kūrimo projekte.

Festivalio idėją ketinama plėtoti ir kitais metais, virtuliai vykusius koncertus perkeliant į tikrą sceną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.