„Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavusi I. Zasimauskaitė: „Niekas ten nežino mūsų atlikėjų“

„Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvai atstovavę atlikėjai Vaidas Baumila, Ieva Zasimauskaitė ir Jurijus Veklenko atvirame interviu negailėjo pagyrų grupei „The Roop“ ir pasidalino mintimis apie „Eurovizijos“ sėkmės formulę, populiarumą bei savo pačių patirtį šiame turnyre.

Ieva Zasimauskaitė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ieva Zasimauskaitė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ieva Zasimauskaitė.<br>„Delfi TV“ nuotr.
Ieva Zasimauskaitė.<br>„Delfi TV“ nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>„Delfi TV“ nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>„Delfi TV“ nuotr.
Vaidas Baumila.<br>„Delfi TV“ nuotr.
Vaidas Baumila.<br>„Delfi TV“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 10:15 AM, atnaujinta May 17, 2021, 4:31 PM

„Jei kažkas sako, kad žino „Eurovizijos“ formulę, tai visiškai nusišneka. Vienais metais laimi vaikinas su, atrodytų, iš draugo pasiskolintu per dideliu švarku, vėliau laimi mergina iš Izraelio, kuri kudakuoja ant scenos...

Niekada nežinosi kas ir kaip. Todėl „Eurovizija“ ir yra nuostabus konkursas“, – teigė J.Veklenko.

„Linkiu sėkmės „The Roop“. Žinau, kad tikrai pasiseks gerai. Žinau, kad finale bus. Net klausimo nėra. Labai daina gera ir viskas labai teisingai sudėliota.

Man jų buvo labai gaila, kai paskelbė, kad praėjusių metų „Eurovizija“ neįvyks, todėl labai džiaugiuosi, kad „The Roop“ padarė tai dar kartą. Sakoma, kad žaibas du kartus į tą pačią vietą netrenkia, bet štai mes čia“, – pridūrė 2019 metais „Eurovizijoje“ dalyvavęs atlikėjas.

Populiarumas „Eurovizijoje“ nepadeda

Su Jurijumi Veklenko sutiko ir 2018-aisiais Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusi Ieva Zasimauskaitė.

27-erių atlikėja teigia, kad „Eurovizijos“ sėkmės formulė neegzistuoja, o dalyvių populiarumas jų šalyse nieko nereiškia, nes „Eurovizijos“ scenoje jų veikiausiai vis vien niekas nežinos.

„Vykstant į „Euroviziją“, populiarumas nedaro jokios įtakos, nes ten tavęs niekas nežino. Niekas ten nežino mūsų atlikėjų, mato pirmą kartą ir jų įspūdis būna visiškai kitoks. Mano nuomone, svarbiausia yra daina, pasirodymas ir žinutė, kurią siunti. Vieni laimi už dainą, kiti už pasirodymą, treti – už gerą įdėtą reklamą“, – mintimis dalijosi I.Zasimauskaitė.

„Iš visų Lietuvos siųstų pasirodymų, „The Roop“ man yra vieni geriausių. Jei atvirai, dar nemačiau nė vieno šių metų dalyvio pasirodymo, išskyrus Lietuvos. Seku savo draugės pavyzdžiu ir specialiai nežiūriu jokių pasirodymų, kad vėliau gaučiau pirmą įspūdį. O jei pirmas įspūdis geras, tuomet ir daina gera“, – pridūrė trečią aukščiausią Lietuvos rezultatą  „Eurovizijos“ dainų konkurse pasiekusi atlikėja.

Sėkmę gali lemti atsitiktinumai

2015-aisiais, kartu su atlikėja Monika Linkyte,  „Eurovizijoje“ dalyvavęs Vaidas Baumila yra vieno iš vos dviejų šiame konkurse Lietuvą atstovavusių duetų narys. Visgi, V.Baumila prisimena, kad  „Eurovizijoje“ ketino dalyvauti vienas, o su M.Linkyte duetu pradėjo dainuoti atrankos prodiuserių sumanymu.

„Eurovizijos“ atrankose dalyvavau vienas, bet atrankos laidų prodiuseriai prigalvojo, kad reikia daryti šou, dainuoti vienas kito dainas, kažką keistis, kažkur poruotis. Taip susiporavau su Monika, sudainavome kartu tą dainą ir publikos reakcija buvo labai teigiama. Todėl nusprendėme važiuoti kartu“, – teigė V.Baumila.

„Taigi,  „Eurovizija“ daug yra ir atsitiktinumų dalykas. Ne visada tos pirmos vietos yra labai prognozuojamos. Nepaisant to, kai dalyvavau aš, pamenu, buvo pakankamai aišku nuo pat pirmųjų repeticijos minučių, kad švedas laimės. Buvo daug gražių dainų, bet su švedu buvo akivaizdu, kad ten ruošiamasi laimėti, o ne dalyvauti“, – prisiminė 34-erių atlikėjas.

Ką Vaidui Baumilai ir Ievai Zasimauskaitė atnešė dalyvavimas  „Eurovizijoje“, kaip J.Veklenko suderina muziką su darbu prie kompiuterio ekrano bei kuriam iš trijų atlikėjų geriausiai sekėsi  „Eurovizijos“ faktų viktorinoje – sužinosite jau šį pirmadienį, 21 val. 45 min. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ per DELFI TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.