„G&G Sindikatas“: gyvenime – garbės kodeksas, scenoje – taisyklių laužymas

Džentelmenai gyvenime ir maištininkai scenoje. Taip save apibūdina kultinės repo grupės „G&G Sindikatas“ nariai. Jie tikina: džentelmeniškumas yra mandagumo ir etikos taisyklės, kurias atlikėjai nuolatos laužo šėldami prieš minias įsisiūbavusių gerbėjų. Jau šį penktadienį „G&G Sindikatas“ pažada sudrebinti ir Kauną, kai liepos 16-ąją vyks „Volfas Engelman“ Aludarių dienos koncertas. Jame grupė pasirodys drauge su kitomis Lietuvos scenos žvaigždėmis.

„G&amp;G Sindikatas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-07-14 12:40

Viena vieta – išskirtinė

Nors scenoje grupės „G&G Sindikatas“ nariai pamiršta bet kokį džentelmeniškumą, šią vertybę atlikėjai puoselėja asmeniniame gyvenime. Todėl, Kastyčio Sarnicko-Kasteto teigimu, jiems ypač svarbus garbės kodeksas, kurio esminė taisyklė – pagarba kitiems.

„Šį jausmą išlaikyti privalu ne tik savo moteriai, bet ir visiems aplinkiniams. Nesvarbu, kas tai būtų. Tavo santykis su aplinkiniais rodo ir elgesį su artimiausiais žmonėmis. Tik jausdamas pagarbą kitiems ir vadovaudamasis etika gali per gyvenimą drąsiai eiti pakelta galva“, – pabrėžia Kastetas.

Tokiai nuomonei pritaria ir Artūras Matkevičius-DJ Mamania. Tačiau, pasak atlikėjo, yra vieta, kur džentelmeniškumas „G&G Sindikatui“ negalioja ir gyvenime.

„Jį retsykiais pamirštame namie. Tuomet būna labai linksma, o smagių istorijų turime ilgam prisiminti“, – šypsosi DJ Mamania.

Gabrielius Liaudanskas-Svaras akcentuoja, kad vienodai svarbu puoselėti tiek pagarbą kitiems, tiek gerą skonį.

„Tačiau tai – labai subjektyvu ir ypač kalbant apie muziką. Manau, pastarąją galima vadinti gera tuomet, kada ji turi išliekamąją vertę“, – įsitikinęs Svaras.

Geriausių koncertų miestas

Papildydamas Svaro nuomonę, Donatas Juršėnas-Donciavas priduria: tik geros ar blogos muzikos nėra. Ji, pasak atlikėjo, gali patikti arba ne.

„Skonis yra labai individualus. Todėl skirtinga muzika gali būti subalansuota labai asmeniškai. Atitikti vidinę būseną, harmonizuoti su pasaulėžiūra. Ne veltui gero skonio negalime suvokti labai siaurai“, – tikina Donciavas.

Tuo įsitikinęs ir Kastetas. Jis stengiasi kritiškai nevertinti žmonių, kurie vienoje ar kitoje sferoje turi blogą skonį.

„Jam pajusti, ištobulinti reikia laiko ir įgūdžių. Galbūt žmogus kelia šypseną savo apranga, tačiau turi puikų skonį filmams. O ypač madingai besirengianti socialinių tinklų žvaigždė tegali įvardyti kelis banaliausius rašytojus. Todėl kritiškumas turėtų būti pamatuotas“, – teigia K. Sarnickas.

Tačiau grupės nariai džiaugiasi – sąmoningumo ir džentelmeniškumo Lietuvoje daugėja. Šiomis vertybėmis, pasak Kasteto, ypač išsiskiria Kaunas, kuriame, pabrėžia atlikėjas, vykdavo geriausi „G&G Sindikato“ koncertai.

„Šis laikas dar nepraėjo. Kaunui jaučiame nostalgiją, ypač eidami centrinėmis miesto gatvėmis ir vis prisimindami, kad čia anksčiau buvo klubas, jame grojom, publika šėlo. Šitame skvere koncertavome su džiazo grupe, o štai ten kažkada vyko karščiausias vakarėlis, po kurio smagiai linksminomės viešbutyje. Prisiminimų daug – Kaune grojome ne tik arenoje, bet ir beveik kiekviename klube, kuris veikė per pastaruosius du dešimtmečius“, – pasakoja Kastetas.

Įsimintinų akimirkų žada ir „G&G Sindikato“ pasirodymas Aludarių dienoje. Liepos 16-ąją „Volfas Engelman“ organizuoja įspūdingą staigmeną visai Lietuvai – didžiausią koncertą bravoro istorijoje. Jį tiesiogiai transliuos LNK televizija. Aludarių diena sukvies ryškiausias scenos žvaigždes: be „G&G Sindikato“, į sceną žengs ir „The Roop“, DJ Jovani, Jessica Shy, Jurgis Brūzga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.