Paaiškėjo, kokiame mieste kitais metais bus rengiama „Eurovizija“

Italija apsisprendė, kur kitais metais bus rengiamas 66 -asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Pentadienio rytą pranešta, kad jis vyks šiauriniame Turino mieste. Pjemonto regiono sostinė nurungė 17 kitų konkursą norėjusi rengti Italijos miestų, tarp jų ir sostinę Romą.

 Praėjusių metų dainų konkurso laimėtojai „Maneskin“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Praėjusių metų dainų konkurso laimėtojai „Maneskin“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Praėjusių metų dainų konkurso laimėtojai „Maneskin“.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Praėjusių metų dainų konkurso laimėtojai „Maneskin“.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Praėjusių metų dainų konkurso laimėtojai „Maneskin“.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Praėjusių metų dainų konkurso laimėtojai „Maneskin“.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Praėjusių metų dainų konkurso laimėtojai „Maneskin“.<br>Francis Delacroix nuotr.
 Praėjusių metų dainų konkurso laimėtojai „Maneskin“.<br>Francis Delacroix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 8, 2021, 12:17 PM, atnaujinta Jan 4, 2022, 8:08 AM

„Eurovizijos“ konkursą priimsiantis miestas turėjo atitikti galybę reikalavimų: tarp jų – didžiulė, moderni koncertų salė, viešbučių kambariai netoli jos bei galimybė pasiekti oro uostą ne vėliau kaip per pusantros valandos.

Eurovizija“ Turine

Laukiamiausias kitų metų Europos dainų kokursas vyks ne Romoje, nors iš šio miesto kilusi „Euroviziją“ laimėjusi ir tikrą populiarumo bangą šiuo metu išgyvenanti italų rokerių grupė „Maneskin“. Nors iki 66-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso liko daugiau nei pusmetis, nacionalinis Italijos transliuotojas RAI penktadienio rytą pranešė, kad teisę gegužę surengti 2022-ųjų kokunkursą iškovojo Šiaurės Italijoje esantis Turino miestas.

Turino miesto merė Chiara Appendino patvirtino, kad rengti 66-ąjį „Eurovizijos“ dainų konkursą miestui didelė garbė ir įvertinimas, su kuriuos jis neabejotinai puikiai susitvarkys.

„Galimybė turėti šimtus milijonų žiūrovų, Turino matomumas visame pasaulyje ir neginčajama ekonominė nauda. Mūsų miestas turi visas reikalingas kortas. Mes manome, kad tai geriausias pasirinkimas, kurį įmanoma padaryti“, – pabrėžė Turino merė.

Būtent Pjemonto regionio sostinė ir buvo minima kaip viena realiausių kandidatų „Eurovizijai“ surengti, turėjusi ne tik visas reikalingas charakteristikas, bet ir kai kurių aukštų „RAI“ pareigūnų palankumą, kurie jau anksčiau šį miestą regėjo kaip būsimą „Eurovizijos“ šeimininką.

Pranešama, kad lemiamą vaidmenį suvaidino logistikai patogi šio miesto geografinė padėtis.

Savo kandidatūras „Eurovizijai“ surengti iš viso buvo pateikę net 17 Italijos miestų, po pirmojo atrankos turo liko 11: tarp jų ir didmiesčiai, ir vos po kelis tūkstančius gyventojų turintys miesteliai šalies pietuose.

Ypatingi reikalavimai

Nors daug kas vylėsi, kad konkursas vyks Romoje, šis miestas atkrito po antrojo antrankos etapo, paaiškėjus, kad jame nėra tokios koncertų salės, kuri atitiktų ypatingus konkurso rengėjų reikalavimus.

Būsimas „Eurovizijos“ miestas-šeimininkas turėjo taip pat įrodyti ir kitus savo privalumus.

Tarp jų – turėti uždarą struktūrą, kurioje tilptų ne mažiau kaip 8000 žiūrovų; bent 2000 kambarių viešbučiuose netoli renginio vietos; tarptautinį oro uostas, pasiekiamą ilgiausiai per pusantros valandos; galimybę šalia įrengti logistikos struktūrą, kurioje tilptų spaudos centras 1000-iui žurnalistų ir maitinimo paslaugų teikėjai. Visa ši infrastruktūra turi būti prienama dar likus 6 savaitėms iki renginio.

Vyks trečią kartą

Jau svarstomos ir būsimo konkurso vedėjų kandidatūros. Tarp jų – garsus Italijos televizijos laidų vedėjas Alessandro Cattelan (41 m.), garsiausia Italijos nuomonės formuotoja, stiliaus ikona ir mados imperijos savininkė Chiara Ferragni (34 m), „Instagrame“ turinti beveik 24 milijonus sekėjų ir dainininkas Mika (38 m.).

Italija „Eurovizijos“ konkursą anksčiau rengė 2 kartus: 1965-aisiais jis įvyko Neapolyje, o 1991-aisiais – Romoje. Teisę trečią kartą rengti „Euroviziją“ šalis iškovojo po pritrenkenčios charizmatiškosios rokerių ketveriukės „Maneskin“ pergalės Roterdamo mieste pernai gegužė.

Parengė: Neringa Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.