Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą

Po tamsos visada ateina šviesa. Taip būtų galima apibūdinti dainą, kurią žinomas atlikėjas Mantvydas Sabaitis pristato su nauja grupe „The PiXLS“.

Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „The PiXLS“ su žinomu atlikėju priešakyje pristato naują dainą.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 1:34 PM

„Ši daina gimė sausio mėnesį karantino metu, kai dauguma žmonių buvo uždaryti ir negalėjo grįžti namo pas savo artimuosius ir pajusti namų jaukumo jausmą“, – atviraudamas M. Sabaitis pasakoja apie praėjusių metų įtemptą situaciją, kuri leido dienos šviesą išvysti dainai „Namo!“.

Kalbėdamas apie naująjį kūrinį bei grupę, atlikėjas taip pat neslėpė, kad dabar laukia labai įtemptas laikotarpis.

Ko gero daugelis klausytojų Mantvydą Sabaitį puikiai atpažįsta „MNTD“ slapyvardžiu arba kaip grupės „Kings of Leon Tribute LT“ atlikėją. Tačiau būgnų ir gitarų gaudesio vedini koncertai praėjusiais metais buvo priversti nutilti. Tai, pasak M. Sabaičio, leido viską pergalvoti ir atsiduoti į kūrybos bei naujų procesų gniaužtus.

„Viskas prasidėjo prieš kelis metus, kai koncertuojant su „Kings of Leon Tribute LT“ projektu subrendo idėja įkurti naują roko grupę su esančiu sąstatu. Projekto muzikantai yra aukščiausio lygio profesionalai, kurie koncertuoja kartu su žymiausiais atlikėjais Lietuvoje, tad viskas susiklostė labai organiškai ir palengvino visą kūrybos ir darbų eigą, nes su Kostu ir Martynu koncertuojame kartu jau aštuonerius metus, o su Ugniumi ir Sergejumi kelis metus, tad visi yra pažįstami ir draugai, – pasakoja atlikėjas. – Karantinas ir uždarymas padėjo gauti laiko prisėsti prie kūrinių ir juos išsigryninti. Labai daug padėjo muzikos prodiuseris Jonas Talandis, kuris davė svarbų pamatą grupei atskleisti visą konceptą, o toliau liko kūryba, įrašai ir leidyba.“

Ne paslaptis, kad Mantvydą, iki grupės „The PiXLS“ paskelbimo, pamatyti viešai buvo gana retas reiškinys. Kaip teigia pats atlikėjas, tai buvo laikas, kai reikėjo apsispręsti kokiu keliu toliau eiti.

„Tai buvo tam tikra prasme apsisprendimo laikotarpis: ar tęsti „MNTD“ kūrybą, ar kurti nuo nulio naują grupę. Tačiau kai turi tokį užnugarį su Kostu Balčiūnu, Martynu Garbaču, Sergej Makidon ir Ugnium Bagvilu priešaky, tai dvejonės išgaruoja ir iš karto kimbi į darbus. Naujos grupės ir kūrinių pamato sukūrimas yra labai didelis ir ilgas darbas, tad nori nenori tu dingsti, užsidarai ir darbuojiesi. Nesu tas žmogus, kuris būtų labai aktyvus viešojoje erdvėje. Geriau tą energiją skiriu muzikai ir naujai grupei“, – apie muzikinius pasikeitimus pasakoja M. Sabaitis.

Kalbėdamas apie pokyčius, Mantvydas neslepia, kad visa grupė šiuo metu yra įjungus aukštesnę pavarą dainų kūryboje.

„Šiuo metu planuojame leisti kas mėnesį vis naują dainą iš mūsų mini albumo. Šiame albume planuojame turėti penkias dainas, – kūrybos procesus pasakoja M. Sabaitis. – Pirmąjį kūrinį jau išleidome. Jis vadinasi „Running“. Na, ir po paskutinės mini albumo dainos išleidimo, nieko nelaukę, iš karto leisime savo pagrindinį albumą, kurio pirma daina planuojama balandžio mėnesį. Iki kitų metų rugpjūčio mėnesio planuojame jį užbaigti. Laukia labai daug darbo, tačiau tikime savo kūriniais ir tas motyvuoja judėti, kurti ir eiti į priekį.“

Vis dėlto, kalbėdamas apie dainų išleidimo etapus, Mantvydas Sabaitis atvirauja, kad dainas lemia vieni ar kiti įvykiai. Pasakodamas apie kūrinį „Namo!“ atlikėjas neslepia, kad tam įtakos turėjo ir COVID-19 situacija, privertusi ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio gyventojus užsiverti savo namuose ir artimuosius pasiekti tik virtualiai.

„Daina gimė sausio mėnesį, karantino metu, kai dauguma žmonių buvo uždaryti ir negalėjo grįžti namo pas savo artimuosius bei pajusti namų jaukumo jausmą ir pačią kelionę, kurios metu nekantrauji ir nesulauki grįžti namo. Tiesa, šio kūrinio pirmieji žodžiai buvo angliški, tačiau su Rimvydo Stankevičiaus pagalba gimė lietuviškas tekstas, kuris šiek tiek pakeitė pradinę idėją, tačiau galbūt net į gerąją pusę, nes dabar draugai juokauja, kad tai puiki daina užbaigti vakarėlį arba baigiant darbą, gražia nata, visiems pranešti, kad laikas išeiti namo“, – besijuokdamas kalba atlikėjas.

Tarsi lenktyninis automobilis, grupė „The PiXLS“ rimtai ruošiasi mini albumo išleidimui. Pristatinėdami naują dainą, grupės nariai priverčia dar labiau smalsauti apie būsimus kūrinius, kurių demonstracinės versijos jau yra nugulusios darbiniuose aplankuose.

„Dainos „Namo!“ ir „Jaučiu“ man yra favoritės. Mėgstu nuotykius, keliauti, todėl šie kūriniai man skamba nostalgiškai, – pasakoja grupės narys Ugnius Bagvilas“. Jam antrina ir Sergej Makidon, sakydamas, kad daina „Namo!“ taip pat artima, nes primena namus. „Kūrinys „Jaučiu“ – stipri daina, visiškai išsiskirianti tiek stilistiškai, tiek emociškai iš mūsų visų kitų kūrinių. Tikras emocinis užtaisas“, – atvirauja Martynas Garbačas.

Pridėdamas dainą „Love Yourself“, kitas grupės narys Kostas Balčiūnas neslepia, kad šios dainos jam yra įdomiausios ir išsiskiriančios iš visų.

„Visos mūsų dainos yra lyg maži vaikai, tačiau jei reiktų išsirinkti kurią dainą klausyčiau tiesiog savo malonumui, kad pasikrauti geros emocijos ir energijos, tai būtų „Love Yourself“, kurią galėsite išgirsti kovo mėnesį. Ji bus su anglišku tekstu, kaip ir daina „Running“, tačiau skambės labai gerai“, – intriguodamas apie būsimus kūrinius pokalbį užbaigia grupės „The PiXLS“ atlikėjas Mantvydas Sabaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą