„Piano & A Microphone“ koncertų seriją Lukiškių kalėjime užbaigs Džiugas Širvys

Šiandien Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje – paskutinis „Piano & A Microphone“ pasirodymas Lukiškių kalėjime šį pavasarį. Muzikantas ir aktorius Džiugas Širvys, neseniai išleidęs pirmąjį solinį albumą „Pastorių vaikai“, muzika pasakos apie vertybines tikėjimo šaknis ir sugros gražiausias savo ir grupės „jautì“ dainas.

 Džiugas Širvys.<br> J.Urbonavičiūtės nuotr.
 Džiugas Širvys.<br> J.Urbonavičiūtės nuotr.
 Džiugas Širvys.<br> J.Urbonavičiūtės nuotr.
 Džiugas Širvys.<br> J.Urbonavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-05 09:51

Kaip ir kiekviename šios serijos pasirodyme, visi pinigai už bilietus į Džiugo koncertą bus skiriami „Blue/Yellow“ fondui. Nuostabu kurti prasmę ir formatą, kuris leidžia prisidėti prie Ukrainos ir nuostabių jos žmonių pergalės šiame beprasmiškame kare klausantis muzikos ir būnant kartu. Džiugas Širvys tokio koncerto dar niekada nėra turėjęs.

„Piano & A Microphone“ serija – intymi, išgryninta ir limituota. Ji įkvėpta legendinio Prince‘o albumo „Piano & A Microphone 1983“. Į ją telpa 300 klausytojų, liudijančių artisto vokalo ir juodo fortepijono pasimatymą. Gražų ryšį ir emociją buvo galima matyti kiekvieną ketvirtadienį. Patvirtinta, kad rudenį dar daugiau mylimų lietuviškų vardų žengs į cerkvę.

Džiugą Širvį scenoje esame matę lakstantį, rėkiantį, atiduodantį laukinę energiją ir pasiruošusį gitarą sudaužyti į šipulius. Bet iš tiesų jis – švelnus, rūpestingas ir katinus mylintis muzikantas, pasiruošęs dovanoti visą savo nuoširdumą kiekvienam klausytojui.

„Piano & A Microphone“ formatas leis pamatyti tikrąją Širvio pusę – jokio rokenrolo, tik tikri jausmai. Ypač šiuo laikiu, kai daug kas netenka prasmės. Muzika jį traukia iš skylės ir tamsos, guodžia ir užjaučia: „Klausydamas, kurdamas ir dainuodamas išsivalau. Tai mano terapija ir įrankis nurimti. Taip, kaip dainuosiu cerkvėje, dar nesu dainavęs. Atlikti dainas be gitaros atrodo neįprasta, keista, nepatogu. Bet tikiu, kad bus jauku“.

Pirmąjį solinį albumą „Pastorių vaikai“ į pasaulį paleidęs artistas jį jau pristatė su pilna grupe. Šį kartą jam talkins tik fortepijonas, jo paties balsas ir talentingas instrumentalistas Benas Kukenys. Žiūrovai juos abu apsups 360 laipsnių kampu. Patvirtinta, kad į koncertą užsuks ir gera Džiugo draugė ir scenos kolegė Gabrielė Vilkickytė. Gabrielė yra Lukiškių kalėjimo rezidentė ir pirmoji pradėjo šią išskirtinę koncertų tradiciją kalėjimo cerkvėje.

„Tai bus intymiausias susidūrimas su žiūrovu po tiek daug koncertų su „jautì“ ir solinio albumo pristatymo. Daugiau kalbėsiu, bendrausiu lyg su draugais namuose prie arbatos puodelio ir sausainių. Bus ramu, aiškiai girdėsis mano balsas ir žodžiai. Jei nepataikysiu į natą ar pasimaivysiu – žiūrovas viską jaus ir matys“, – sako D. Širvys.

Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje šį sezoną įvyko magiški „Piano & A Microphone“ pasirodymai. Gabrielė Vilkickytė, Alina Orlova, Giedrė, „Golden Parazyth“, „Kabloonak“, Monika Linkytė, Domantas Starkauskas iš grupės „Abudu“ ir Migloko šį formatą jau išbandė. Kai kurie iš jų tokiame vaidmenyje buvo pirmą ir gal paskutinį kartą savo karjeroje.

„Piano & A Microphone“ koncertų serija Lukiškių kalėjime bus pratęsta rudenį ir gyvuos toliau. Jau patikrintas ir pavykęs formatas, kurį privalu tęsti. Sklando gandai, kad šiame formate pasirodys ir tie, kurie šiaip jau nieko bendro su fortepijonu neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.