Iš „Eurovizijos“ traukiasi jau dvi šalys: sprendimą lėmė išaugusios kainos

Šiaurės Makedonijos nacionalinis transliuotojas MRT pranešė, kad dėl išaugusių kainų bei ekonominės ir energetinės krizės Šiaurės Makedonija nedalyvaus 2023 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse. Neseniai apie pasitraukimą iš „Eurovizijos“ pranešė ir Juodkalnija.

Šiaurės Makedonijos pasirodymas „Eurovizijoje“ 2022 m.<br>ZP/Scanpix nuotr. 
Šiaurės Makedonijos pasirodymas „Eurovizijoje“ 2022 m.<br>ZP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-15 14:27, atnaujinta 2022-10-15 14:48

„Dėl ekonominės ir energetinės krizės Makedonija nedalyvaus 2023 metų „Eurovizijoje“, kuri gegužės mėnesį vyks Liverpulyje, Jungtinėje Karalystėje. Sprendimas pasitraukti iš „Eurovizijos“ galioja šiemet, lauksime kitų metų konkurso“, – pranešė transliuotojas.

Pranešime taip pat teigiama, kad toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į piliečių interesus.

„Šis sprendimas leis sutaupyti lėšų, kurios turėjo būti skirtos Makedonijos delegacijos viešnagei Liverpulyje“, – pranešė transliuotojas ir pridūrė, kad šiemet, tikėtina, padidės ir registracijos mokestis, kuris praėjusiais metais siekė 39143 eurus. 

Tačiau MRT renginio transliavimo neatsisako – rodys abu pusfinalio vakarus ir didįjį finalą. MRT tikisi, kad situacija stabilizuosis, o po to šalis vėl grįš į 2024 m. vyksiančią „Euroviziją“.

Tai pirmas kartas, kai Šiaurės Makedonija pasitraukė iš „Eurovizijos“. Šių metų gruodį jie vis tiek dalyvaus 2022 m. „Jaunimo Eurovizijos“ dainų konkurse.

Šis pareiškimas paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Juodkalnija paskelbė nedalyvausianti 2023 m. „Eurovizijoje“.

„Neminint registracijos mokesčio, o taip pat viešnagės Jungtinėje Karalystėje išlaidų, susidūrėme su rėmėjų stoka. Atsižvelgdami į tai, nutarėme esamus išteklius nukreipti esamų ir planuojamų nacionalinių projektų, organizacinių ir programų reformų finansavimui“, – pranešė RGTC, Juodkalnijos nacionalinis transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.