Monika Liu pristato naują dainą – šventiškai nuteikiantį „Šampaną“

Išskirtiniu skambesiu ir originaliais tekstais klausytojus žavinti atlikėja ir dainų kūrėja Monika Liu pristato naują singlą „Šampanas“. Unikaliu muzikos stiliumi parašyta daina pasakoja į šventę nukeliančią valiūkišką istoriją. Tai – jau trečiasis kūrinys iš kitąmet pasirodysiančio antrojo atlikėjos albumo lietuvių kalba.

 Monika Liu pristato naują dainą – šventiškai nuteikiantį „Šampaną“. 
 Monika Liu pristato naują dainą – šventiškai nuteikiantį „Šampaną“. 
 Monika Liu pristato naują dainą – šventiškai nuteikiantį „Šampaną“. 
 Monika Liu pristato naują dainą – šventiškai nuteikiantį „Šampaną“. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 9:33 AM

Gimtąja kalba parašytos atlikėjos dainos palietė daugybę širdžių tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Kalbėdama apie naująjį singlą dainininkė taip pat pabrėžia klausytojų reakcijas. Anot jos, keliuose gyvuose pasirodymuose nuskambėjusio kūrinio „burbuliukų“ motyvas susirinkusiems įsiminė jau po pirmo priedainio.

„Tie, kas lankėsi pastaruosiuose mano koncertuose, išgirdę „Šampaną“ iš karto dainavo kartu, nesvarbu, ar dideli, ar maži. Imu galvoti, kad reikėjo būtent su šia daina dalyvauti „Eurovizijoje“, – juokauja Monika Liu.

Kaip ir didžiajame dainų konkurse skambėję „Sentimentai“, naujasis kūrinys gimė karantino metu. Gyvų, vasariškų Vilniaus gatvių ilgesys įkvėpė linksmą istoriją apie ilgus vakarus ir draugę, kuri, užsukusi į svečius, vis neišeina namo.

„Būdama namuose ir rašydama šią dainą prisiminiau kaip žmonės sėdi gatvėse, džiaugiasi, švenčia, išdykauja. Tai lengvas valiūkiškas kūrinys apie daug kam pažįstamas linksmas situacijas“, – pasakoja atlikėja.

Nors dainos tekstas sukasi apie tai, kaip šampanas užliūliuoja, vieną jo posmą atlikėja skyrė ir priminimui, kas dedasi „burbuliukų“ padauginus: „Dainoje aš taip pat ir pamoralizuoju, kad alkoholis yra chemija, kuri graužia mūsų smegenis, tad nieko gero iš to nesigauna.“

Kaip ir kiti klausytojų pamėgti kūriniai, „Šampanas“ buvo įrašytas Londone, su ištikimo bendražygio prodiuserio Miles James pagalba. Jis prisidėjo ir prie „Sentimentų“, „Vaikinų trumpais šortais“ bei kitų lietuviškų dainų įrašų. Atlikėja ne kartą yra teigusi, kad darbas su muzikos profesionalais ir studijos galimybės leido išgauti aukščiausios kokybės skambesį, vertinamą tiek gerbėjų, tiek kolegų.

Monika Liu taip pat atskleidžia, kad kiek vėliau dienos šviesą išvys ir naujojo singlo muzikinis klipas, o pati daina, kartu su klausytojų mylimais „Sentimentais“ ir vasarą pasirodžiusia „Bossa“, nuguls į antrąjį atlikėjos albumą lietuvių kalba. Jis klausytojų ausis pasieks jau kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?