Naują dainą pristatanti Augustė: „Privalom išlikti vieningi, nes karas Ukrainoje dar nesibaigė“

„Turėjo praeiti nemažai laiko, kad galėčiau šią dainą dainuoti be ašarų akyse. Būna dalykų, kuriuos tiesiog sunku racionaliai suvokti, apie kuriuos sunku kalbėti, o emocija tokia skausmingai gyva, kad privalu kažkaip su kažkuo ja pasidalinti. Daina „Saulėgrąžom žydės“ gimė bene prieš metus laiko, prasidėjus karui Ukrainoje, kuomet turėjau kažkur sutalpinti savo jausmus“, – įsitikinusi Augustė Vedrickaitė.

 Augustė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Augustė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Augustė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Augustė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Augustė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Augustė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Augustė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Augustė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 22, 2023, 3:06 PM

„Pamenu, kai pernai vasario 24 dieną, ryte perskaičius naujienas, sukaustė nerimas, baimė ir nežinomybė. Niekad negalvojau, kad kadanors pati įrenginėsiu slėptuvę rūsyje sau ir savo vaikui. Tačiau atėjo laikas, kai supratau, jog mūsų visų saugumas pirmiausia priklauso nuo mūsų pačių. Nors buvo labai nejauku, atsargumas gėdos nedaro“, – atvirauja Augustė.

Dainos autorė teigia, kad įkvėpimo sėmėsi ne tik asmeniniuose išgyvenimuose.

„Labai gerai atsimenu jausmą, kuris aplanko, kai įsižiebia viltis ir kuomet pajunti taip reikiamos stiprybės teikiančią vienybę. Lietuvoje tuo pat metu nutiko nepaprastai gražūs dalykai. Staigus milžiniškas Ukrainos palaikymas, mitingai, sutelkę daugybę žmonių, visiems įkvėpė vienybės ir vilties. Sunku nupasakoti tuomet užplūdusias emocijas, tačiau jas sutalpinau dainoje „Saulėgrąžom žydės“, – atvirauja dainos autorė Augustė.

Dainininkė teigia, kad sudėtingi laikai atveria akis ir, kad ji pati didžiuojasi esanti lietuvė.

„Lietuviai nuo pat karo pradžios neliko abejingi. Priglaudėm daugiau nei 70 tūkstančių ukrainiečių, drauge aukojam ir aktyviai dalyvaujam įvairiose Ukrainą palaikančiose akcijose. Istorija rodo, kad kartu mes mokam būt neįtikėtinai vieningi ir stiprūs. Vardan bendro tikslo, vardan laisvės ir šviesesnio rytojaus. Aš didžiuojuosi, kad esu lietuvė“, – sako Augustė.

Karo Ukrainoje metinių akivaizdoje, dainininkė Augustė ragina ir toliau palaikyti ukrainiečius.

„Mes negalim sakyti, kad ši tema jau atsibodo. Negalim nusigręžti ir atsipalaiduoti, nes karas dar nesibaigė. Aktyviai dalyvaukime akcijoje Radarom ir toliau remkime Ukrainą – tol kol reikės, kol bus pasiekta pergalė. Visaip, kaip tik mokam ir kas kaip galim – širdimis, aukomis ir net dainomis“, – kalba Augustė, pristatanti naują kūrinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.