Ežerų krašte - 4 ekologiškos poilsio zonos su daiktais iš perdirbto plastiko

Ežerų krašte besilankantys poilsiautojai jau gali iškylauti specialiose poilsio zonose, kuriose įrengti iš perdirbto plastiko pagaminti lauko baldai ir modernios kepsninės. Poilsio zonas prie poilsiautojų pamėgtų ežerų įkūrė jau trečius metus iš eilės ekologinę programą Ežerų krašte vykdanti „Utenos alaus“ darykla. Poilsio zonoms įrengti aludariai iš viso skyrė beveik 57 tūkst. litų, o bendra Ežerų krašto projekto vertė sudaro daugiau nei 200 tūkst. litų. Ekostotelių projektą planuojama tęsti ir kitais metais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2012, 2:28 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:16 PM

Šiemet poilsiautojai raginami ne tik pasirūpinti po iškylos likusiomis šiukšlėmis ir nepalikti jų gamtoje, bet ir išrūšiuoti jas Ekostotelėse – 10 specialių šiukšlių rūšiavimo centrų.

Iš viso liepą įrengtos keturios poilsio zonos: Molėtuose prie Pastovio ežero, Utenoje prie Balčio ežero, taip pat Dusetose prie Sartų ir Ignalinoje prie Gavio ežero. Kiekvienoje iš jų poilsiautojai ras stalus su suolais ir kepsninę. Metalinėje ugniadėžėje galima saugiai kūrenti malkas arba iškylai skirtas anglis.

„Šiemet įrengę pirmąsias poilsio zonas su poilsiautojams skirtais daiktais iš perdirbto plastiko norime parodyti žmonėms, kad atliekų rūšiavimas yra nepaprastai naudingas. Jis sukuria ciklą: išmesti daiktai gali būti panaudoti dar kartą, kai jie yra perdirbami ir atgimsta naujais pavidalais“, – sako UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Ekostotelės, kuriose poilsiautojai gali išrūšiuoti ir nemokamai palikti po iškylos susidariusias šiukšles, iki pat rugsėjo veikia Utenos, Molėtų, Ignalinos ir Zarasų rajonuose: Utenos mieste prie Dauniškio ežero esančioje aikštelėje, Alaušo ežero paplūdimyje, Utenos rajono Sudeikių miestelyje ir netoli Vyžuonų miestelio esančioje poilsiavietėje prie Balčio ežero. Molėtų rajone Ekostotelės veikia prie Baltųjų Lakajų ežero ir prie Pastovio ežero pačiuose Molėtuose. Ignalinoje specialių šiukšlių rūšiavimo centrų poilsiautojai turėtų dairytis prie Gavio ežero, taip pat Palūšėje ir Ginučiuose. Zarasų rajone Ekostotelės veikia Salake ir Dusetose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.