Palanga poilsiautojus šiemet pasitiko pasipuošusi dar gražesniais gėlynais

Palangoje kasmet vasarojantys poilsiautojai pastebėjo, kad šiemet miestą puošia dar didesnė gėlių įvairovė.

Palangoje poilsiautojų akis džiugina gėlynai ir gėlių kompozicijos.<br>R. Vitkus
Palangoje poilsiautojų akis džiugina gėlynai ir gėlių kompozicijos.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Aug 9, 2012, 7:19 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:35 AM

Išplėsti gėlynai puošia ne tik kurorto centrą, bet ir atokesnes jo vietas. Daug gėlynų įrengta ir Palangos daugiabučių namų kvartale.

„Palangoje praktiškai nerasite nė vienos gatvės, kurioje nebūtų pasodinta gėlių“, - portalo lrytas.lt korespondentą patikino Palangos komunalinio ūkio vyriausioji vadybininkė Gražina Kuleševičienė.

Pasivaikščiojus kurorto gatvėmis, paaiškėjo, kad taip tvirtindama valdininkė tikrai nemelavo – gėlynai puošia ir atokesnes Palangos gatves.

Gėlynų plotas siekia hektarą

Palangos komunalinio ūkio direktorius Konstantinas Skierus sakė, kad šiemet jų tarnybos darbuotojai pasodino apie hektarą gėlynų.

Palyginti su praėjusiais metais, gėlynų plotas Palangoje padidėjo maždaug 150 tūkst. kvadratinių metrų.

Be gėlynų, šiemet Palangoje įrengta 19 gėlių medžių ir 12 piramidžių, iš viso – per 50 gėlėmis papuoštų mažųjų architektūrinių elementų.

Gėlynams įrengti šiemet iš miesto biudžeto buvo skirta 140 tūkst. litų. Kadangi gėles per metus reikia persodinti tris kartus, be to, jas būtina laistyti, tai gėlynai ir jų išlaikymas šiemet Palangai kainuos apie 550 tūkst. litų.

Specialistei padeda ir draugai

„Gėlių niekada nebūna per mažai, todėl gėlynų plotą plėsime ir kitąmet. Planuojame, kad kitąmet miesto gėlynų plotas padidės dar bent 100 tūkst. kvadratinių metrų.

Iš gėlių padarytos įvairios kompozicijos papuoš ir šiemet atidarytą vaikų žaidimų parką“, - portalui lrytas.lt sakė K. Skierus.

Miesto želdiniais besirūpinančios G. Kuleševičienės teigimu, apie 30 proc. gėlynuose žydinčių gėlių yra daugiametės, o likusiomis tenka pasirūpinti kasmet.

Paklausta, iš kur kurdama gėlynus semiasi fantazijos, G. Kuleševičienė atsakė, kad idėjų randa ir naršydama internete, ir keliaudama po kitus miestus: „Žinodami mano aistrą man padeda ir pažįstami, kurie atsiunčia man jų pastebėtų gražių gėlyną ar gėlių kompozicijų nuotraukų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.