Iš Kretos grįžusi L. Šurnaitė-Kairienė lauktuvių parsivežė salotų receptą

Puikūs orai, šilta jūra ir tobulas maistas – tokius reikalavimus šeimos atostogoms išsikėlusi televizijos laidų vedėja Lavija Šurnaitė-Kairienė (33 m.) pasirinko poilsį Graikijos saloje Kretoje. Grįžusi į Lietuvą moteris džiaugėsi ir pati išmokusi ruošti tikras graikiškas salotas.

Graikai išgeria ne mažiau kavos nei italai, o šioje šalyje atsiradusi šalta frapė buvo kasdienis Lavijos gėrimas.<br>Asmeninis archyvas
Graikai išgeria ne mažiau kavos nei italai, o šioje šalyje atsiradusi šalta frapė buvo kasdienis Lavijos gėrimas.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

Aug 24, 2012, 1:41 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:32 AM

Kretą Lavija su vyru Daumantu pasirinko todėl, kad atostogauti vyko su pustrečių metų sūnumi Nojumi.

Keliauti į Kretą su mažu vaiku labai patogu – trumpas tiesioginis skrydis, jokio streso.

„Vienam ar dviese smagu ekstremalesnės atostogos, o su mažuoju to užteko kasdien”, – šypsojosi Lavija.

Šeima puikiai praleido laiką ir kelione nenusivylė, nors ir mažai keliavo po salą. Lavijos Kretoje laukė puikūs orai, 34 laipsniai šilumos, saulė, šiltas mėlynas Viduržemio jūros vanduo, visi prabangaus viešbučio teikiami malonumai.

Lavijos sutuoktinis šeimos atostogoms parinko penkių žvaigždučių viešbutį. Moteris įsitikinusi, kad čia smagesnių atrakcijų gali gauti vaikas, be to, tokiuose viešbučiuose dirba puikūs virėjai, čia geresnė maisto kokybė.

„Bene didžiausią įspūdį man padarė graikų maistas. Visi patiekalai – paprasti ir aiškūs, be įmantrybių, tačiau dėl to nė kiek ne prastesni.

Neabejojau, kad mano lėkštėje neatsiras nieko, ko nežinočiau ar nenorėčiau”, – pasakojo televizijos laidų vedėja.

Anksčiau atsargiai rinkdavusis jūrų gėrybes Kretoje Lavija paragavo skaniausio iki šiol mėginto patiekalo – kepto aštuonkojo.

„Iš pradžių spyriojausi, kad jo nenoriu ir man nereikia. Tačiau aštuonkojis buvo paruoštas taip puikiai, kad po pirmojo kąsnio atsiėmiau savo niurzgėjimus ir zyzimus. Buvau patenkinta, kad išdrįsau paragauti”, – įspūdžiais dalijosi moteris.

Šeima kasdien valgė šviežias žuvis, graikiškas salotas, mėsą, jūrų gėrybes. Kasdien Lavija mėgavosi šalta frapės kava, kuri atsirado būtent šioje šalyje.

„Apsilankėme ir keliuose vietos restoranėliuose. Tavernų ten daug ir jos nė kiek nenusileidžia viena kitai. Visur gausi šviežių žuvų, kurias gali pats išsirinkti dar žalias.

Tačiau ir mūsų viešbutyje buvo puiki graikų virtuvė. Kas vakarą gaudavome šviežių kardžuvių, ryklio mėsos, sardinių, doradų ir kitokių žuvų, kurių net pavadinimo nežinau”, – juokėsi moteris.

Grįžusi į namus L.Šurnaitė-Kairienė nuolat ruošia graikiškas salotas ir draugams pasakoja, kad mūsų kavinėse šis patiekalas neprilysta tam, kuriuo ji mėgavosi Kretoje.

Tikrų graikiškų salotų receptas

„Receptas labai paprastas. Pomidorai, agurkai, paprika, mėlynieji ir baltieji svogūnai, Kalamatos ir žaliosios alyvuogės, džiovinti raudonėliai ir sočiai alyvuogių aliejaus. Ir fetos! Ji turi būti ne trapi, o minkšta, kad galėtum ją kabinti šakute kaip kremą.

Viską reikia pjaustyti stambiai. Truputis druskos. Jokių salotų lapų! Jokių graikinių riešutų!” – salotų receptą atskleidė L. Šurnaitė-Kairienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.