Keisčiausios vaikų vasaros stovyklos: kosminės odisėjos ir nardymas su rykliais

Ieškodami savo atžalai tinkamiausios vaikų vasaros stovyklos mintyse tikriausiai regite tradicinį vaizdelį – ežero krantą, mažus namelius, įprastas pramogas, vakarines diskotekas ir nuvargusius auklėtojus. Kol vieni vaikams siūlo įprastą pramogų paketą, kiti neriasi iš kailio ir vaikų vasarą bando paversti nuotykių ir pojūčių maratonu. Jūsų vaikas nori dvi savaites kovoti su zombiais? Prašom! Jūsų atžala domisi rykliais? Suteikite jai galimybę su jais panardyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2012, 12:38 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:43 AM

415 dolerių (1 tūkst. 150 Lt) per savaitę teks pakloti, jei jūsų 10-13 metų atžala svajoja patirti, kaip atrodo Džeimso Bondo gyvenimas. Tarptautinio šnipų muziejaus organizuojamoje stovykloje vaikai mokomi, kaip koduoti slaptą informaciją, kaip tyrinėti priešą jam apie tai net nenutuokiant ir t. t.    

O gal į kosminę odisėją? Įmanomas ir toks variantas. Alabamos valstijoje įsikūrusiame NASA kosminių skrydžių centre vaikai savaitę mokysis, kas iš tiesų yra tas mįslingasis kosmosas, bendraus su centro darbuotojais ir bent per žingsnį priartės prie Mėnulio. Savaitės „kosmose“ kaina – 950 dolerių (2 tūkst. 620 Lt).

Jei jūsiškė atžala vis prašo būti nuvesta į cirką, galite pasirinkti stovyklą, kur vaikas bus mokomas žongliruoti, vaidinti it profesionalus klounas ir atlikti pasirodymus ant trapecijos. Ši pramoga tėvams kainuos 1 tūkst. 225 dolerių (3 tūkst. 380 Lt) per mėnesį.

Jei vaikas, žiūrėdamas „The Rolling Stones“ koncerto įrašą, meistriškai atlieka visus kultinės grupės hitus, laikas jį nusiųsti į būsimų roko muzikantų stovyklą. Šios stovyklos kaina – 1 tūkst. 595 dolerių (4,4 tūkst. Lt). Šios stovyklos reklamoje teigiama, kad čia vaikai yra mokomi, kaip tapti roko žvaigžde. Jie groja, dainuoja, vaidina, o savo pasiekimus pristato viešai kiekvieną penktadienį vykstančiame koncerte.

Į mokslą linkusioms atžaloms tėvai turėtų parūpinti vietą jaunųjų mokslininkų stovykloje. Įvairiose JAV valstijose vykstančioje stovykloje vaikai triūsia laboratorijose, stebi, kaip dirba tikri mokslininkai, žaidžia su robotais.

Kalifornijoje vykstančioje stovykloje ugdomi tikrieji kaskadininkai. Tiesa, vaidmenų filmuose jie negaus, bet galės savo kailiu išbandyti šios profesijos iššūkius. 6 tūkst. 295  dolerių (17 tūkst. Lt) per mėnesį kainuojanti pramoga žada padidinti adrenalino kiekį kraujyje, nes vaikai atliks ne pačius paprasčiausius triukus. Jiems šioje stovykloje talkins patyrę specialistai.

Panašu, kad ekologišku gyvenimo būdu pamažu užsikrečia ir vaikai. Arba to nori jų tėvai. Kalifornijoje rengiama stovykla, kurios metu vaikai gyvena be elektros energijos, sodina ekologiškas daržoves, dirba žemę. Tiksliau, gyvena taip, kaip gyveno mūsų seneliai. Tiesa, už tai dar tenka sumokėti 4,4 tūkst. dolerių (12 tūkst. Lt). 

O štai 995 dolerių (2,7 tūkst. Lt) kainuojančioje komedijos meno stovykloje atžalos mokomos improvizuoti, vaidinti ir juokinti. Stovyklą vainikuoja viešas pasirodymų vakaras. 

Jūsų atžala skiria baziliką nuo raudonėlio, o riebų pieną nuo lieso? Jam turėtų atitekti vieta Vermonte rengiamoje kulinarinėje stovykloje. Tiesa, šios nėra naujiena. Čia stovyklautojai mokysis gaminti šviežius ledus, dekoruoti tortus, gilintis į japonų ar vokiečių kulinarinį paveldą ir skirti tikrą maistą nuo pusfabrikačių. Dvi savaitės trunkančios „vakarienės“ kaina – 4,9 tūkst. dolerių (13,5 tūkst. Lt).

14-20 metų merginos, norinčios savo kailiu patirti, ką reiškia būti gaisrininkėmis, tai padaryti gali Naujajame Hampšyre rengiamoje stovykloje. Jos organizatoriai žada, kad bus karšta – tiesiogine ir perkeltine prasme.

Juros periodo parkas. Taip galima būtų pavadinti Floridoje vykstančią stovyklą. Joje vaikai mokomi, kaip atskirti tiranozaurą nuo iguanodonto. Vargu ar įgytas žinias jie galės pritaikyti praktiškai, bet, kaip teigia liaudies išmintis, ką išmokti – ant pečių nenešiosi.

Piniginę 5 tūkst. 580 dolerių (15 tūkst. Lt) paploninti pasiruošę tėvai savo vaiką gali išsiųsti net į Fidžio salą. Tiesa, laiko poilsiui čia skiriama nedaug. Vadinamojoje ryklio stovykloje vaikai nardys su plėšriaisiais gyvūnais ir tyrinės Ramiojo vandenyno gelmes. 

Į Virdžinijos valstijoje rengiamą motosporto mėgėjų stovyklą dažniau traukia jauni vaikinai. Ir jie puikiai žino, kodėl. Net dvi savaitės jie praleis prie vairo – lakstydami purvinais keliais, valdydami greitį ir taisydami galingas transporto priemones. Kas žino, gal vienas kitas ateityje taps žymiu lenktynininku? Dvi savaites trunkanti stovykla kainuoja 2 tūkst. 190 dolerių (6 tūkst. Lt).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.