Siauruku dundėjo „Skrybėlėtų ponų traukinys“

Šeštadienio rytą Panevėžio geležinkelio stoties perone susirinko neįprastai puošni, pačiomis įvairiausiomis skrybėlėmis pasipuošusi publika, o netrukus švenčiančiu 110-ąjį gimtadienį siauruku pajudėjo „Skrybėlėtų ponų traukinys“.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2012-09-29 20:34, atnaujinta 2018-03-16 11:43

Reisai siauruku skrybėlėtiems keleiviams rudenį organizuojami jau septintus metus. Ši pramoga ir šiemet sudomino nemažą būrį žmonių. Manoma, kad šiemet traukiniu į Rekstino miško laukymę važiavo ir ten pramogavo apie 250 žmonių. Net jauniausias keleivis, 5 mėnesių Jonas laikėsi aprangos kodo ir buvo pasipuošęs dailia skrybėlaite.

Progos pasipuošti nekasdieniniu galvos apdangalu, pabūti rudenėjančioje gamtoje, papramogauti su draugais nepraleido ne tik panevėžiečiai, bet ir svečiai iš kitų miestų.

Vieni į iškylą susirengė su šeimomis ar draugais, kiti – su darbo kolektyvais. Pavyzdžiui, skrybėlėmis pasidabinęs čia linksminosi visas būrys Kėdainių specialiosios mokyklos pedagogų, smagiai šėlo jungtinė draugių kompanija iš Panevėžio ir Ukmergės.

„Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ direktorius Gintaras Kerbedis džiaugiasi, kad ir šiemet pavyko išvykai pasirinkti puikią dieną – nors dar šeštadienio paryčiui Panevėžyje linojo, vėliau visos kelionės traukiniu ir linksmybių rudenėjančiame miške metu švietė saulė.

Šiltu oru buvo patenkintos ir kai kurios ypač kruopščiai reisui pasiruošusios damos, prie puošnių skrybėlaičių priderinusios itin atviras sukneles.

„Pasiruošėm ir kailinius, bet jų neprireikė“, – džiaugėsi viena jų, panevėžietė Kristina Mickienė. Moteris į šią kelionę leidosi su vyru Vaidu ir dar 11-kos draugų kompanija. Retro stilių pasirinkę Mickai sakė, kad taip rengtis sumanė todėl, kad keliavo senoviniu, antrą šimtmetį skaičiuojančiu siauruku.

Aprangos kodo laikėsi ir pats jauniausias „Skrybėlėtų ponų“ traukinio dalyvis Jonukas. Vos penkerių mėnesių berniukas, įsitaisęs ant savo tetos Kristinos Railienės rankų, smalsiai dairėsi papuoštas šiaudine skrybėle.

Siaurukui atpuškėjus į miško laukymę, iš jo pabirusi margaspalvė kompanija kelias valandas smagiai leido laiką – klausėsi ansamblio „Nešpėtni bernai“, dalyvavo skrybėlių parade, šoko linijinius šokius. Specialiai jiems netgi šiųmetės „Eurovizijos“ konkurso dalyvės „Buranovskyje babuški“ savo eurovizinę dainą atliko, tiesa, kažkodėl po pasirodymo tarpusavyje bendraudamos lietuvių kalba be jokio akcento. Buvo renkami ir gražiausios bei įdomiausios skrybėlės.

Kadangi šioje rudeninėje išvykoje buvo švenčiamas ir 110-asis siauruko gimtadienis, traukinio keleiviai vaišinosi trijų aukštų, šokoladiniu garvežiu papuoštu gimtadienio tortu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.