Per „Comic Con“ parodą miestą užplūsta persirengėliai

Specialiai lrytas.lt, San Diegas

Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Jul 20, 2013, 5:22 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:17 PM

Ne paslaptis, kad paroda „Comic Con“ garsi ne tik dėl komiksų, filmų ar serialų pristatymų. Čia iš visų Jungtinių Amerikos Valstijų susirenka metus plušę žmonės ir parodo savo rankų darbo kostiumus. Kitaip tariant, visos parodos metu San Diege karaliauja „Cosplay“.

Tuos, kurie nelabai suprato, apie ką kalbame, reikėtų supažindinti su svarbiausiomis sąvokomis. Anime – tai japoniška animacija, o manga – komiksai. „Cosplay“ vadinami tie žmonės, kurie persirengia „anime“ ir „manga“ motyvais.

Savo darbo kostiumus žmonės pasirodymui būtent per „Comic Con“ kūrė nuo kelių mėnesių iki visų metų. Tai itin brangus hobis, reikalaujantis ne tik daug lėšų, bet ir laiko bei išmonės. Pagal kostiumus galima tikrai nuspręsti, kas parodai ruošėsi iš anksto, o kas tiesiog pasinaudojo grimu ir kažkuo po ranka, kad būtų panašesni į mylimus veikėjus.

„Šį kostiumą dariausi pats. Nindzę pasirinkau todėl, kad jų parodoje būna labai mažai. Jaučiuosi tikrai išskirtinis, nes žmonės atkreipia dėmesį. Vienintelis minusas – būti juodam beprotiškai karšta“, – juokdamasis pasakojo Jeffas, atvykęs iš Šiaurės Kalifornijos.

Dar vienas parodos dalyvis Helas iš Čikagos atvyko su vaiduoklių medžiotojo kostiumu. Pilną kostiumą, su įvairia mirksinčia ir blyksinčia įranga jis atsivežė atskiru lagaminu. „Visus metus gaminau šį kostiumą. Jį pasidaryt užėmė tikrai daug laiko, bet dabar džiaugiuosi rezultatu“, – sakė vaiduoklių gaudytojas.

Vieno iš kompiuterinių žaidimų veikėjų Ezio Auditore persirengęs Havieras taip pat džiaugėsi žmonių dėmesiu, bet taip pat atskleidė vieną iš šio užsiėmimo privalumų.

„Jau šeštą kartą lankausi „Comic Con“ ir žinau, kad panoms patinka geri kostiumai. Jei įdedi daug darbo, jos visada atkreips į tave dėmesį ir labai lengvai galėsi nusikabinti pro šalį einančią merginą“, – pasakojo daugiametis parodos lankytojas.

Susižavėjimo puikiais kostiumais neslėpė ir televizijos serialų žvaigždės. Serialo „Kastlas“ („Castle“) jaunoji žvaigždė Molly Quinn stebėjosi, kiek daug darbo žmonės įdeda į kostiumą, kurį apsivilkę viešumoje pasirodo vos vieną kartą.

„Aš negaliu atsistebėt, kiek daug ir įvairių kostiumų žmonės pasiruošia. Labai mėgstu „Comic Con“ ir apsilankau jame, jei tik nesifilmuoju. Žmonės čia labai įdomūs, o dalis kostiumų tokie kokybiški, jog atrodo pavogti iš Holivudo drabužinių!“ – teigė jaunoji aktorė.

Po parodų rūmus ir gatvėse galima buvo sutikti pačiais įvairiausiais kostiumais pasidabinusių žmonių. Nuo animacinių serialų ar filmų iki kompiuterinių žaidimų ir tik komiksuose matytų veikėjų. Žmonės vilkėjo Beino, Harlės Kvin, Juodosios našlės, Toro, Geležinio žmogaus, Indianos Džounso, Darto Veiderio ir visokiausius kitokius kostiumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.