Sveikatingumo taką Smiltynėje gaivina be pinigų

Smiltynėje atkuriamas sveikatingumo takas – beveik prieš ketvirtį amžiaus įrengta ir per tiek laiko sunykusi laisvalaikio ir poilsio zona. Ji prikeliama naujam gyvenimui neišleidus nė vieno lito, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Aug 29, 2013, 8:17 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:39 PM

Sutvarkyti laisvalaikio zoną buvo klubo „Mes galim”, vienijančio įvairių profesijų ir amžiaus žmones, sumanymas.

Sveikatingumo takas pakeliui į pagrindinį Smiltynės paplūdimį buvo įrengtas 1989 metais Algimanto Laurinaičio iniciatyva, bendradarbiaujant su sutrikusio intelekto jaunuolių darbo centru.

Čia sukdavo beveik visos su vaikais į pajūrį ar iš jo traukiančios šeimos. Visos laipynės, sūpynės ir poilsio kampeliai buvo išskobti iš medžio.

Pasak klubo „Mes galim” vadovo Andriaus Ignatjevo, rasti pagalbininkų ir talkininkų nebuvo sunku – nemažai suaugusių klaipėdiečių panoro, kad ir jų vaikai galėtų pasimankštinti miške, kaip ir jie kadaise.

Kol kas atkurta tiktai pirmoji sveikatingumo tako dalis. Rugsėjį planuojama sutvarkyti likusią dalį, pastatyti naujų įrenginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.