Nuostabiausi pasaulyje saulėtekiai ir saulėlydžiai

Saulėtekiai ir saulėlydžiai yra vienos pačių nuostabiausių, labiausiai užburiančių akimirkų. Ne visada pavyksta įamžinti ryto aušrą ar vakaro žarą taip pat įspūdingai, kaip tai atrodo realybėje. Bet dalis fotografų turi savų gudrybių, kaip kuo gražiau atspindėti šiuos nuostabius momentus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2013, 6:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:38 AM

Interneto puslapyje womansday.com buvo pristatyti vieni iš pačių įspūdingiausių saulėlydžių ir saulėtekių peizažų – nuo purpurinės vakaro žaros virš Oušeno, Merilando valstijoje (JAV), iki spalvingos aušros virš Ispanijai priklausančių Balearų salų.

Port de Poljensa, Ispanija

Šis didingas spalvingas dangus buvo nufotografuotas 2009 metų kovo 15-osios rytą virš Balearų salų. Fotografas Miquelis šį Majorkos saloje mažame žvejų kaimelyje pastebėtą saulėtekį įamžino „Sony Cyber-shot DSC-H“ fotoaparatu.

Nuotraukos gerbėjų vertinimu, įamžindamas šį vaizdą Miquelis atsiskleidė „ne tik kaip fotografas, bet kaip šviesos, spalvų ir vaizduotės magas“.

Sietlas, Vašingtonas (JAV)

2006 metų liepą Amy Barr sėdėjo savo prieangyje Vašingtone ir grožėjosi Kaskadiniais kalnais. Tą rytą ji buvo tik ką grįžusi iš oro uosto po kelionės ir, nepaisant nuovargio bei organizmo paros ritmo sutrikimo, ji nusprendė neskubėti į lovą.

Pasirodo, kad ji pasielgė teisingai. Ji pastebėjo nuostabų oranžinės ir geltonos spalvų saulėtekį ir savo „Canon EOS Digital Rebel XT“ fotoaparatu padarė keletą stulbinančių jo nuotraukų.

Sent Ogastinas, Florida (JAV)

Floridos lygumose esantis Sent Ogastinas yra viena įdomiausių kultūrinių vietų šioje valstijoje. 2009 metų sausį Jamesas Watkinsas šiame mieste virš Atlanto vandenyno nufotografavo nuostabų saulėlydį. Geriau įsižiūrėjus į nuotrauką, joje galima pamatyti ir Veneros planetą.

J.Watkinsas vėliau apie šią vakaro žarą pasakojo: „Kas penkias minutes dangaus spalvos pereidavo vis į kitą ciklą ir tai buvo nuostabu.“

Viklou grafystė, Airija

Didžiausiam Viklou grafystės miestui Brėjui, neretai vadinamam „vartais į Airijos sodą“, netrūksta žavesio. Čia yra daug vaizdingų kelių, akvariumų, sodų, krioklių, fermų ir Blesingtono ežeras.

Viena populiariausių veiklų Brėjuje yra pasivaikščiojimai paplūdimiais ir klifais.

Loreinas, Ohajas (JAV)

Dažniausiai saulę virš Erio ežero, Šiaurė Ohajuje, žmonės stebi iš Leikviu paplūdimio.

2008 metais Howardui McGuire'ui pavyko įamžinti vieną pirmųjų vasaros saulėlydžių. „Nikon D40“ fotoaparatu darytoje nuotraukoje matyti virš ramaus ežero vandens ir pakrantės nusidriekęs nuostabus mėlyna, purpurine, oranžine ir geltona spalvomis išmargintas dangus.

Oušenas, Merilandas (JAV)

Amanda Lockwood teigia atsidūrusi tinkamu laiku, tinkamoje vietoje ir tai nekelia abejonių, pasižiūrėjus į jos padarytą nuotrauką, kurioje – nuostabus saulėlydis virš Asavomano įlankos Oušene, Merilande.

Šią nuotrauką A.Lockwood padarė praėjusią žiemą, sėdėdama prieplaukoje. Tai, kad pavyko nufotografuoti tokį nuostabų saulėlydį, Amandą įkvėpė labiau domėtis gamtos fotografija.

Ohočalas, Kosta Rika

Kosta Rikos fotografijos turų gidas Frankas Scottas jau seniai domėjosi gamtos fotografija.

Vieną rytą savo namuose Ohočale Frankas pastebėjo nuostabius debesis ir nusprendė, kad gali pagauti puikų kadrą. Nepaisant neseniai čia prasiautusių uraganų, nuotraukoje įamžinti medžiai tebestovi ir juose dažnai mėgsta tupėti tukanai bei arakariai.

Florencija, Italija

Jeigu vasaros vakarą Florencijoje nukreipsite savo fotoaparatą į Pontė Vekijo tiltą, greičiausiai jums pavyks įamžinti ne tik vieną gražiausių gamtos fenomenų, bet ir istorinį Italijos kraštovaizdį.

Viduramžiais per Arno upę nutiestas Potė Vekijo yra vienas iš kelių išlikusių tais laikais statytų tiltų, ant kurio veikia daugybė parduotuvėlių.

Vortingas, Didžioji Britanija

Brianas Spiceris fotografija domisi nuo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio. Jam patinka eksperimentuoti su senais fotoaparatais, nepaisant to, kad neseniai jis įsigijo skaitmeninių ir mokosi, kaip naudotis programine įranga, leidžiančia patobulinti nuotraukas.

Vieną vakarą, per potvynį Vakarų Sasekse, tuo metu, kai vanduo pasiekė žemiausią lygį, B.Spiceris skaitmenine kamera „Canon EOS 40D“ nufotografavo nuostabų purpurinės šviesos apgaubtą kraštovaizdį.

San Franciskas, Kalifornija (JAV)

San Francisko Aukso vartų tiltas kasmet pritraukia milijonus žmonių. Stebint jį galima išvysti ir nuostabų saulėlydį.

Botsvana, Afrika

Kelionių ir laukinės gamtos mylėtojai čia išvys ir žirafas žavaus saulėlydžio fone.

Piha, Naujoji Zelandija

Oklande, Naujojoje Zelandijoje, gyvenantis profesionalus fotografas ir tinklaraštininkas Piotras Zurekas turi dvi aistras: keliones ir fotografavimą.

2009 metų vasario 18-osios vakarą P.Zurekas grožėjosi kraštovaizdžiui nuo pakrantės, kol nenusileido saulė ir dangus nenusidažė nuostabiomis spalvomis. Fotoaparatu „Nikon D700“ jis spėjo įamžinti nuostabų saulėlydį ir jo atspindį vandenyje, kad ir kiti galėtų pasigėrėti šiuo vaizdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.