Venecijos dvasią atskleidžia kaukių balius ir ryškiaspalvės gondolos

Venecija – italų dažnai vadinama tiesiog Serenissima – „giedriausia iš visų“. Tai – charakteringas miestas Veneto regione, garsėjantis prabangiais XVI ir XVII a. rūmais ant vandens, ryškiaspalvėmis gondolomis, brangiu murano stiklu bei kasmetiniu šurmulį keliančiu karnavalu. Miesto architektūra pasižymi baroko, Renesanso ir Bizantijos laikų stiliumi, o įmantrių tiltelių čia daugiau nei 400.

Daugiau nuotraukų (1)

flyout.lt

Nov 15, 2013, 5:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:35 AM

Venecija ne veltui vadinama vienu iš gražiausių miestų visame pasaulyje: nuostabiai romantiška pavasarį, džiūgaujanti vasarą, labai žavi rudenį ir viliojanti žiemą.

Švento Morkaus aikštė (Piazza San Marco) – pagrindinė miesto aikštė, šalia kurios driekiasi itališkos kavinukės bei restoranai. Aikštėje stovi varpinė (Campanile) – iš kurios patartina pasigrožėti 360 laipsnių Venecijos vaizdu, o rytinį jos kraštą dengia Švento Morkaus bazilika, kurios vidus išpuoštas nuostabiomis mozaikomis.

Akademijos muziejus – čia eksponuojami paveikslai iš Veneto regiono bei tokių Renesanso menininkų kaip Bellini, Giorgione, Veronese, Tintoretto ar Tiziano kūriniai. Bilieto kaina – 14 eurų plius 1 euras už rezervacijos mokestį. Jį nusipirkti galite internetu paspaudę čia.

Dodžų rūmai (Palazzo Ducale) – Venecijos gotikos šedevras. Šie didingi rūmai anksčiau veikė kaip dodžų rezidencija bei valdžios lizdas, o dabar tai – vienas lankomiausių Venecijos objektų.

Ca’Pesaro galerija – modernaus meno galerija, įkurta baroko stiliaus rūmuose šalia Didžiojo kanalo. Bilieto kaina – 8 eurai. Už šį bilietą galima aplankyti ir Rytietiško meno muziejų. Norėdami paskaityti daugiau apie CaPesaro galeriją ar nusipirkti bilietą internetu.

Guggenheim muziejus – tai kadaise buvusi amerikietės Peggy Guggenheim rezidencija, kurioje eksponuojama menininkės surinkta kolekcija. Čia galima pamatyti Max Ernst Guggenheim (Peggy Guggenheim vyras), Dali, Picasso, Pollock ir Kandinsky darbus. Bilieto kaina – 12 eurų bei 7 eurai jaunimui iki 26 m. Norėdami paskaityti daugiau apie šį muziejų ar nusipirkti bilietus internetu.

Pasiplaukiojimas gondola – tikrąją Venecijos atmosferą galima pajusti pasiplaukiojus gondola Didžiuoju ar kitais mažesniais kanalais. Beje, tai – gana brangus malonumas. Apie 40 min. pasiplaukiojimas gondola kainuoja apie 80 eurų. Vienoje gondoloje gali plaukti iki 6 žmonių, taigi jei keliaujate tik vienas ar dviese, galite ieškotis pakeleivių, kurie plauktų kartu. Taip sutaupytumėt nemažai pinigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?