Siauri namai, muziejai ir kitos lankytinos vietos Amsterdame

Amsterdamas – tai Nyderlandų sostinė ir uostamiestis šalia Šiaurės jūros. Miesto pavadinimas kilo dėl Amstelio upės, šalia kurios įsikūręs Amsterdamas. Jis garsus savo kanalais bei tilteliais, kurių čia daugiau nei 500, vienais siauriausių namų pasaulyje, Vincent van Gogh‘o muziejumi, Rembrandto namu, Raudonųjų žibintų kvartalu, blusturgiais, kuriuose rasite įvairiausių antikvarinių gėrybių, bei atsipalaidavusiu gyvenimo stiliumi.

Miesto pavadinimas kilo dėl Amstelio upės, šalia kurios įsikūręs Amsterdamas.<br>123rf nuotr.
Miesto pavadinimas kilo dėl Amstelio upės, šalia kurios įsikūręs Amsterdamas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

flyout.lt

Nov 20, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:20 AM

Amsterdame rasite įvairiausių skonių maisto: nuo vietinių saldžiųjų skanėstų iki sūrių bulvyčių, tradicinės olandiškos žuvies bei užsienietiškų aštrių patiekalų. Be abejo, būnant Amsterdame verta paragauti olandiško sūrio, kurių populiariausi Edam ir Gouda. Jeigu pamatysite ant etiketės užrašyta jong, vadinasi sūris yra jaunas, tad tikėkitės minkšto ir švelnaus sūrio. Perskaitę oud, galite tikėtis aštresnio sūrio skonio. Amsterdame taip pat populiarios keptos bulvytės vlaamse frites, bet geriau nevadinkite jų „prancūziškomis fri“. Jos valgomos ne su kečiupu, kaip įprasta pas mus, bet su majonezu. Taip pat verta paragauti ką tik pagamintų vaflių – stroopwafels. Nors šių sirupu paskanintų vaflių galima įsigyti ir Lietuvoje, tačiau ten jie daug šviežesnio skonio.

Jordaan rajonas – kadaise šioje vietoje gyveno darbo klasės atstovai, tačiau dabar tai – viena geriausių vietų gyvenimui ir darbui. Čia galima ramiai pasivaikščioti siauromis gatvelėmis, pasigrožėti tipiškais Amsterdamo namais bei jų vidiniais kiemeliais, paklaidžioti po mažas parduotuvėles ar turgelius, aplankyti keletą dėmesio vertų vietų, įskaitant Anos Frank – mergaitės, holokausto aukos, – namą, kuriame ji slėpėsi nuo nacių. Šiame rajone yra ir Vakarų bažnyčia (Westerkerk), kurioje buvo sudeginti olandų dailininko Rembrandto palaikai.

Van Gogho muziejus – tai labiausiai lankomas objektas Amsterdame, kuriame eksponuojama didžiausia menininko kolekcija visame pasaulyje.

Tulpių muziejus – muziejus, skirtas neoficialiai, bet, ko gero, populiariausiai visos šalies gėlei – tulpei. Čia susipažinsite su gėlių istorija, sužinosite, kaip ji atkeliavo iš tolimųjų kraštų į vos ne kiekvieno šalies gyventojo sodą, galėsite pasižiūrėti įvairiausių filmukų.

Hortus Botanicus sodas – tai vienas seniausių botanikos sodų pasaulyje. Čia galima ramiai pasivaikščioti bei pasigrožėti įvairiausiomis augalų rūšimis, kurių čia daugiau nei 4000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.