Kaip sumedžioti pigią kelionę?

Taisyk ratus žiemą, o roges vasarą. Atrodytų, jei vadovautumėmės šia patarle, prieš atostogas išvengtume karštligiško blaškymosi, kur vykti pailsėti. Ar iš tiesų perkant kelialapius pigiausia yra pasinaudoti paskutinės minutės pasiūlymu? O gal naudingiau kelionę užsisakyti prieš metus? Nustebsite sužinoję, ką atskleidė keliautojų įpročių tyrimai. 

Priešingai negu manoma, geriausio sandorio negausite nei susivilioję paskutinės minutės pasiūlymu, nei kelionę užsisakę prieš metus.<br>123rf.com nuotr.
Priešingai negu manoma, geriausio sandorio negausite nei susivilioję paskutinės minutės pasiūlymu, nei kelionę užsisakę prieš metus.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:03 AM

Kurie keliautojai laimi?

Priešingai negu manoma, geriausio sandorio negausite nei susivilioję paskutinės minutės pasiūlymu, nei kelionę užsisakę prieš metus.

„Lietuviai dažnai suklysta laukdami paskutinės minutės akcijų, į kurias patenka tiek kelionės, įvyksiančios už kelių dienų, tiek paskutinės kelios vietos į tos dienos išvyką. Tuomet gerokai apkarpomi pasirinkimų variantai, sumažėja kelionių krypčių.

Planuojant iš anksto, ne tik daugiau sutaupoma, bet atsiveria galimybės ilsėtis daug egzotiškesnėse šalyse ir kartais, rodos, neįperkamuose viešbučiuose, - teigė 25 metų darbo patirtį turinčio didžiausio Lenkijoje kelionių organizatoriaus ITAKA biuro Lietuvoje vadovė Aistė Svinkūnaitė. - Tikrai galiu pasakyti, kad laimi tie, kurie kelionę švenčių laikotarpiui ar vasaros mėnesiams planuoja likus bent 5 savaitėms iki išvykimo“.

Nei per anksti, nei per vėlai

Šiuos žodžius patvirtina ir šiemet bei praėjusių metų pabaigoje atlikti tyrimai. Prieš savaitę pasirodžiusiame JAV kompanijos „CheapAir" tyrime, kuriame buvo išanalizuoti daugiau nei keturių milijonų skrydžių duomenys, teigiama, kad geriausios skrydžių kainos siūlomos iki kelionės likus 54 dienoms, o labiausiai pakyla paskutinę savaitę prieš skrydį.

Antra didžiausia klaida – pirkti bilietus vos jiems pasirodžius, tai  yra iki kelionės likus daugiau nei 300 dienų.

Pagal pigių kelionių formulę -- idealiausia atostogas užsisakyti tarp 225 ir 104 dienos iki skrydžio, tiksliau, kai kelionė vasarai užsakoma žiemą, o žiemos atostogos planuojamos dar vasarą. Tuomet pasiūlymų kainos vos keliomis dešimtimis litų aukštesnės už pačią žemiausią. Na, o palankiausios kainos būna likus 54 dienoms ir išsilaiko iki 29 dienos iki skrydžio, po to vėl pradeda kilti.

Kelionės kaina svyruoja beveik 800 litų

Nuo dienos, kai paskelbiama kokios nors kelionės kaina, iki išvykimo ji kinta vidutiniškai 92 kartus, o skirtumas tarp pigiausio ir brangiausio bilieto yra apie 760 litų.

„Mūsų patirtis rodo, kad geriausių pasiūlymų ilgai laukti nereikia. Taip, pirkdami kelionę prieš mėnesį, gausite tikrai gerą kainą, tačiau planuoti atostogas prieš kelis mėnesius yra saugiau. Negaliu teigti, kad visoms kryptims galioja ta pati – penkių savaičių – taisyklė, – sakė ITAKA atstovė. - Jei planuojate išvyką per atostogų bumą, tarkime, liepos mėnesį  tikrai verta pasidomėti išankstiniais pardavimais. Keliaujant ne sezono metu, paskutinės dienos laukti taip pat neverta – pasiūlymų pradėkite dairytis likus 2-3 savaitėms iki norimos kelionės, stebėkite, kaip kinta laisvų vietų skaičius ir kaina. Tiesa, pastarąją lemia ne tik išvykimo laikas ir data, bet ir išvykimo bei atvykimo oro uostas“.

Galima perpus sutaupyti

Praėjusių metų rugsėjį kompanijos „Momondo" atliktas tyrimas parodė, kad geriausias metas įsigyti lėktuvo bilietus yra tarp 54 ir 66 iki skrydžio likusios dienos.  Užsisakydami bilietus likus 59 dienoms iki skrydžio keliautojai turi galimybę sutaupyti nuo 18 iki 61 proc. (vidutiniškai 31 proc.) skrydžio kainos.

Šio tyrimo metu buvo analizuojami maršrutai iš Londono, Kopenhagos, Paryžiaus, Berlyno, Lisabonos, Dublino, Niujorko, Amsterdamo, Barselonos, Madrido, Stambulo, Edinburgo, Glasgo ir Los Andželo.

Įdomesnius pasiūlymus medžiojantiems keliautojams praverčia kelionių organizatorių naujienlaiškiai. Be to, visada verta laikas nuo laiko užsukti į specializuotus tinklapius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.