Afriką galite išvysti Kaune

Jeigu norite susipažinti su Afrikos kultūra ir sutaupyti pinigų, nevykite į Juodąjį žemyną. Afriką galite išvysti ir Kaune. Šiame Lietuvos mieste pirmą kartą rengiamos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 21, 2014, 2:43 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:39 PM

Gegužės 21-23 dienomis vyksiančių renginių ciklas ne tik supažindins su egzotiškų šalių kultūromis, bet ir ugdys tautinę toleranciją, laužys stereotipus, skatins tarpkultūrines veiklas bei glaudesnį žmonių bendravimą.

Per renginius bus siekiama atskleisti įvairias kultūras, ne iš pirmo žvilgsnio suprantamas tradicijas ir jas pateikti kaip kultūros paveldo vertybes, galinčias praturtinti kiekvieną.

Tris dienas trunkančio renginių ciklo metu lankytojai kviečiami atrasti Afriką susitikimuose su užkietėjusiais keliautojais ir šio žemyno gerbėjais - Kenijoje pusę metų dirbusiu savanoriu, žurnalistu Mykolu Vadišiu bei Afrikos kultūros ir kalbų tyrinėtoju, poliglotu dr. Gediminu Degėsiu, kuris dar ir pristatys savo fotografijų parodą „Sawubona, Afrika!“ (zulų kalba - „Sveika, Afrika!“).

Besidomintieji muzika ir tradicine Afrikos kultūra turėtų nepraleisti susitikimo su muzikos grupe „Etran Finatawa“ iš Nigerio.

Dviejų vakarų Afrikos klajoklių tautų - tuaregų ir vodabių - muziką bei dainas moderniai atliekantys muzikantai kuria galingą, hipnotizuojantį skambesį, dar vadinamą klajoklių bliuzu. Grupė savo kūryba išreiškia susirūpinimą nykstančiu tradiciniu klajoklių gyvenimo būdu ir jau tapo savo kultūros ambasadore visame pasaulyje.

Tie, kam patinka būgnų skambesys, net jei savas instrumentas vis dar yra svajonė, kviečiami naudotis proga ir dalyvauti nemokamoje pamokoje su įvairių afrikietiškų būgnų žinovu Gediminu Mačiulskiu. Anot mokytojo, groti būgnais gali išmokti kiekvienas, o ar yra kas smagiau nei atradimo džiaugsmas. Jei vis tik instrumentai nevilioja - nuostabi šokėja, namibietė Ilka Adams išskirtinai šio renginio lankytojams sutiko pademonstruoti keletą afrikietiškų šokių.

Pasak Kauno įvairių kultūrų centro pranešimo, renginio svečiai taip pat galės susipažinti su Lietuvoje gyvenančiais ar studijuojančiais afrikiečiais, pasigrožėti ir įsigyti spalvingų amatininkų dirbinių ar paragauti tradicinių Afrikos tautų patiekalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.