Lietuvos pajūryje vaikams atsiveria pažinimo stebuklai

Pajūryje vasaros malonumais gali džiaugtis vaikai ir jaunimas su regos negalia. Monciškėse akliesiems ir silpnaregiams surengtoje stovykloje „Pažinimo stebuklas“ pusšimtis dalyvių varžėsi įvairiuose konkursuose, vyko į pažintines ir pramogines keliones, susitiko su įdomiais žmonėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

2014-06-17 09:16, atnaujinta 2018-02-12 19:14

Klaipėdos regos ugdymo centro (KRUC) ir kitų specialistų globojami vaikai savaitės trukmės poilsio stovykloje prie jūros nenuobodžiavo – fiziškai sustiprėjo, patyrė daug malonių emocijų, susirado draugų, o taip pat įgijo ir naujų gyvenimo įgūdžių, kurie jiems turėtų praversti ateityje.

Monciškių poilsiavietėje „Megės namuose“ susirinkę stovyklautojai dalyvavo ugdomuosiuose psichologijos, kineziterapijos, jogos užsiėmimuose. Bendraudami su vyresniaisiais regos negalią turinčiais žmonėmis jie išgirdo daug naudingų patarimų.Vaikams buvo surengtos ekskursijos į šalia esantį Palangos oro uostą, Lietuvos jūrų muziejų ir delfinariumą.

Pramoginių ir pažintinių išvykų programoje būta ir net skrydžio oro balionu.Pasak organizatorių, mergaitės bene labiausiai laukė įvaizdžio ir makiažo pamokėlių, o berniukai – karinio laivo apžiūros. Talentų dieną jau gerokai įsidrąsinę jaunieji atlikėjai parodė, ką sugeba traukdami dainas ir arijas kartu su stovyklos svečiu – vokalistu Jeronimu Miliumi.

„Sakoma, jog kiekviename žmoguje slypi genijus, kurį tereikia laiku pastebėti ir išvaduoti iš kiauto. Likimo nuskriaustiems vaikams sunkiau – daugelis užsisklendžia savyje. Mūsų tikslas – padrąsinti tokius vaikus, įkvėpti pasitikėjimo savo jėgomis, kad jie atrastų save“, – kalbėjo projektą „Pažinimo stebuklas“ tęsiančio Klaipėdos Senamiesčio ROTARY klubo prezidentas Kristupas Šliogeris.

Vasaros stovyklos vaikams ir jaunimui su regos negalia – prasminga ir puiki galimybė atskleisti savo gebėjimus. Prie ošiančios jūros patirtos akimirkos skaidrina ir turtina jų gyvenimą.Klaipėdos senamiesčio rotariečiai tokią stovyklą Monciškėse surengė jau ketvirtąjį kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.