Kam reikalingas kelionių dienoraštis?

Ką daryti, kad keliaujant su vaikais jiems neprailgtų kelionės laikas? Kodėl kelionių ekspertai pataria kartu keliauti kelioms poroms su vaikais? Ir kam reikalingas kelionės dienoraštis?

Verta į kelionę kartu vykti kelioms poroms su panašaus amžiaus vaikais – tai suteikia papildomų galimybių rasti laiko suaugusiems pabūti kartu.<br>123rf nuotr.
Verta į kelionę kartu vykti kelioms poroms su panašaus amžiaus vaikais – tai suteikia papildomų galimybių rasti laiko suaugusiems pabūti kartu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:38 PM

1. Skrydžius ir viešbučius užsisakykite iš anksto, ypač tuo atveju, kai renkamasi keliauti populiariausiu laikotarpiu – dvi pirmąsias ir dvi paskutiniąsias moksleivių atostogų savaites.

2. Kelionės trukmė turėtų būti bent dešimt dienų, kadangi vaikų organizmui reikia daugiau laiko pritapti prie naujo klimato.

3. Kai kurie viešbučiai ir kruiziniai laivai turi specialių pasiūlymų šeimai – to visada galite paklausti savo kelionių konsultanto.

4. Viešbutį ar kruizinį laivą reiktų rinktis tokį, kuris siūlo pakankamai užsiėmimų vaikams.

5. Vaikams reiktų paaiškinti ne tik elgesio kitoje šalyje taisykles, bet ir iš anksto supažindinti su dienos programa, ją siejant su vaikų norais bei šeimos gyvenimu.

6. Esant galimybėms verta į kelionę kartu vykti kelioms poroms su panašaus amžiaus vaikais – tai suteikia papildomų galimybių rasti laiko suaugusiems pabūti kartu.

7. Planuodami kelionę, prisiminkite, kad keliaujant su vaikais, tempas bus mažesnis – įvertinkite laiko rezervus, nesistenkite į kelionės planą įtraukti visų norimų objektų, palikite vaikams laiko tyrinėti vietovę, objektus. Be to, numatykite galimas veiklas, esant skirtingoms oro sąlygoms.

8. Kelionės metu pasirūpinkite gera vaiko savijauta – nuo užkandžių ir vandens iki žaidimų bei užsiėmimų, kad kelionės laikas neprailgtų.

9. Įtraukite vaikus į pasirengimą kelionei – galite kartu pasidomėti šalies, į kurią vyksite, geografija, istorija, gamta, pažiūrėti joje nufilmuotą kino filmą ar perskaityti knygą apie šį kraštą.

10. Mokytis galima ir kelionės metu – naujų žodžių, pažinti patiekalus, augalus ar gyvūnus. Visa tai galima fiksuoti vaiko kelionės dienoraštyje, jį papildant suvenyrais iš aplankytų vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.