Vykstate į 1000 kilometrų lenktynes? Būkite pasiruošę išlaidauti

Ketvirtadienį prasidėję 1000 kilometrų lenktynių renginiai Palangoje įsibėgėja. Į prie trasos įsikūrusį lenktynių miestelį taip pat po truputį renkasi žiūrovai. Apsukrūs verslininkai čia siūlo ne tik pavalgyti, bet ir išbandyti ekstremalias pramogas.

Ketvirtadienį prasidėjusios 1000 kilometrų lenktynės tęsis iki sekmadienio.<br>T.Bauro nuotr.
Ketvirtadienį prasidėjusios 1000 kilometrų lenktynės tęsis iki sekmadienio.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jul 18, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:24 PM

Meniu nuo kukurūzų burbuolių iki šašlykų

Varžybas stebintiems žiūrovams miestelyje siūlomas platus maisto pasirinkimas. Išalkę galite pasistiprinti šašlykais, troškiniu ar šniceliu. O norėdami tik užkąsti – paragauti kukurūzų burbuolių, užkandžių prie alaus. Po pietų siūloma išgerti kavos, alaus, sidro, atsigaivinti ledais ar gaiviaisiais gėrimais, kurie, kaitinant saulei, bene populiariausi. Desertui prie kavos puikiai tiks vafliai, o vaikams – maišelis spragėsių.

Brangiausias patiekalas čia – karka, už kurią teks pakloti 20 Lt, o už vietoje keptus šašlykus truputį mažiau – 18 Lt.

Verslininkai pasirūpino ir suvenyrais

„Jei lenktynes stebite pirmą kartą, jums būtinai reikia kažką iš jų parsivežti“, – siūlo žaislinius lenktyninių automobilių modelius pardavinėjanti mergina.

Lenktynių miestelyje taip pat galite įsigyti įvairių aksesuarų ar net stilingą plačiabrylę skrybėlaitę, jei neturite jokio galvos apdangalo ir norite pasijusti tikra varžybų dama.

Tiesa, pasipuošti galite ne tik patys, bet pagražinti ir savo transporto priemonę. Čia siūloma įsigyti lipdukų automobiliams, nemokamai pasiimti atšvaitų.

Ypač didelis dėmesys lenktynėse skiriamas saugiam eismui. Šalia lenktynių trasos įkurta vaikų saugaus eismo mokyklėlė, dalijami informaciniai lapeliai. Bene labiausiai žiūrovus traukianti pramoga – automobilio simuliatorius, kuriuo galite nemokamai pajusti, kaip saugos diržai apsaugo žmogų automobiliui verčiantis ar trenkiantis į sieną.

Pramogos visai šeimai

Tiesa, automobilio simuliatorius ne vienintelė pramoga, kurią gali išbandyti žiūrovai. Vyriškai dar neatėję iki trasos, traukia šaudyti į taikinius tire, o vaikų dėmesį labiau nei mašinos traukia batutas.

Žiūrovai taip pat kviečiami po varžybų apylinkes pasivažinėti keturračiais motociklais ir apžiūrėti eksponuojamą dvidešimties Porsche automobilių kolekciją.

Jau apsilankė pusė tūkstančio žmonių

Pasak bilietus pardavinėjančių varžybų organizatorių, vien šiandien, nors pagrindinės varžybos vyks rytoj, per pusdienį parduoda arti 400 bilietų, tad tikimasi, jog iki vakaro trasą aplankys apie pusė tūkstančio žmonių.

Šiandien iki vakaro žmonės trasoje stebėjo žiedinių lenktynių pirmenybes bei čempionatą, 1000 metrų mechanikų bėgimo lenktynes ir LNK žvaigždžių varžytuves, kuriose nugalėjo Rolandas Vilkončius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.