Važiuoti į Kauno marių paplūdimį troleibusu? Tik ne tai!

Kauno marių paplūdimį prie Pažaislio vasaromis lengva pasiekti troleibusu. Tačiau kauniečiai nelinkę naudotis viešuoju transportu ir mieliau vargsta ieškodami vietos prie marių pastatyti savo automobilį, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Savaitgaliais norinčiųjų pasinaudoti galimybe viešuoju miesto transportu atvykti iki pat marių paplūdimio daug taip pat nebūna.
Savaitgaliais norinčiųjų pasinaudoti galimybe viešuoju miesto transportu atvykti iki pat marių paplūdimio daug taip pat nebūna.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jul 26, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:26 PM

Vasarą iš miesto ištrūkti negalintys kauniečiai laisvalaikį mielai leidžia prie Kaune esančių vandens telkinių.

Miesto paplūdimius galima pasiekti ir viešuoju transportu. Kauniečių patogumui vasarą 9-asis ir 12-asis troleibusų maršrutai specialiai prailginami.

Tačiau miestiečiai iki paplūdimio mieliau vyksta savo automobiliais.

Vasarą rieda iki marių

Nuo Kauno klinikų per Kovo 11-osios gatvę į Petrašiūnus važiuojantys 9-asis ir 12-asis troleibusai šaltuoju metų laiku pasiekia galutinę Petrašiūnų stotelę „Elektros tinklai“ ir apsisuka transporto žiede.

Vasaromis jie rieda dar puskilometrį tolyn ir sustoja prie pat Kauno marių.

„Tai labai patogu. Kai karšta, kulniuoti nuo Elektros tinklų iki Kauno marių paplūdimio nebūtų malonu. Ypač jėgų eiti iki stotelės stigtų po kepinimosi saulėje norint grįžti į miestą“, – sakė iš Dainavos mikrorajono prie marių dažnai atvykstanti kaunietė Eglė Sravinskienė.

Kita kaunietė Raminta Giedraitienė prie Kauno marių vyksta 5-uoju numeriu pažymėtu troleibusu.

„Jis važiuoja iš Vilijampolės per miesto centrą iki stotelės „Elektros tinklai“. Čia išlipusi persėdu į 9-ąjį ar 12-ąjį troleibusus ir pasiekiu Kauno marias. Kai sparčiai persėdi iš vieno troleibuso į kitą, antras važiavimas nekainuoja. Todėl atvykti iki paplūdimio troleibusais patogu ir iš miesto centro“, – sakė moteris.

Keleivių spūsčių nėra

Tačiau stebint, kiek keleivių naudojasi šiuo patogumu, paaiškėjo, kad važinėti viešuoju transportu dauguma kauniečių vis dar vengia.

Darbo dienomis šiltomis popietėmis prie Kauno marių troleibusais atvyksta tik vienas kitas keleivis.

Savaitgaliais į paplūdimį vežančiame viešajame transporte spūsčių taip pat nėra. Karštą praėjusį savaitgalį iš troleibusų išlipdavo po 5 – 7 keleivius.

Troleibusų vairuotojos teigė, kad daugiau keleivių būna birželio pradžioje.

„Matyt, tada kauniečiai dar neatostogauja. Laisvas valandas žmonės stengiasi leisti prie vandens. Vėliau marios ima žydėti, be to, daug žmonių vasaroja ne Kaune. Todėl keleivių tikrai nedaug“, – pasakojo vairuotoja Liucija.

Nepatogumai įpročių nekeičia

Nepaisant šiek tiek žalumos apimtų marių, paplūdimyje poilsiautojų savaitgalį nestigo. Tačiau dauguma prie vandens telkinio atvyko savo automobiliais.

Tarp jų sausakimšoje automobilių stovėjimo aikštelėje sunkiai įsispraudęs stovėjo net limuzinas.

„Daugeliui kauniečių automobiliai yra tapę tarsi antraisiais namais ant ratų. Vykti bet kur jais patogu. Suprantu, kad troleibusu važiuoti į paplūdimį būtų pigiau, nereikėtų vargti ieškant vietos jam pastatyti. Bet senų įpročių sunku atsisakyti“, – kalbėjo prie marių savo lengvąja mašina su šeima atvykęs Vytautas Kasparavičius.

Maršruto trumpinti neketina

Gintautas Degutis

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas

„9-uoju ir 12-uoju numeriais pažymėti troleibusai iki Kauno marių važiuoja nuo birželio pradžios iki rugpjūčio 25 dienos. Tai – sena tradicija. Vasarą jų maršrutas pailginamas dėl galimybės patogiau pasiekti paplūdimį, taip pat šalia esantį Pažaislio vienuolyną bei jame vykstančius koncertus.

Pailginti maršrutai nėra nuostolingi, nes troleibusai papildomai nurieda labai nedidelius atstumus. Todėl iki Kauno marių vasaromis jie ir toliau kursuos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.