„Į stiklainius dedu agurkus, krapus (stengiuosi tik kotus ir skėčius), česnakų negailiu.
Pasidarau sūrymą – didelis šaukštas su kaupu druskos litrui vandens. Vanduo iš gero šulinio.
Užpilu, palaikau porą dieną parūgti. Tada nupilu į puodą, užverdu. Nuimu krapų nuo stiklainių viršaus, papildau agurkais stiklainius iš kitų, užpilu karštu sūrymu, užsuku, apverčiu, palaikau uždengtus šiltai. Po laikau šaltai, vėsiai“, – nurodė R.Juknevičienė.
Ji pabrėžė, kad į stiklainius nededa jokių prieskoninių lapų, tik krapus ir česnakus.
R.Juknevičienė pabrėžė, kad stiklainius su raugintais agurkais galima uždaryti tik užsukamais dangteliais.
„Rūgimas toliau vyksta po truputį, todėl reikia stiklainius šaltai laikyti. Kai kuriuos stiklainius yra tekę antrąkart nupilti ir užvirinti, nieko tokio. Labiau parūgę ir tiek“, – patikino R.Juknevičienė.