Į Germanto ežerą įvažiavęs visureigis išginė poilsiautojus

Sekmadienį vidury dienos Germanto ežero poilsiautojus papiktino į vandenį įriedėjęs visureigis „Land Rover“. Besimaudantys žmonės iš nuostabos kraipė galvas, garsiai piktinosi, atsirado ir drąsesnių, kurie čiupo fotoaparatus, mobiliuosius telefonus ir ėmė fotografuoti. Aplinkinių reakcija nė kiek netrikdė visureigiu atvykusios kompanijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Aug 4, 2014, 8:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:20 PM

Pasak liudininkų, į ežerą įvažiavusia mašina atvyko trise – du vyrai ir moteris. Jie į priekabą įsikėlė laivelį, kurį poilsiautojai matė plaukiojantį dar šeštadienį. Prieš tai moteris iš vandens išprašė vaikus.

Telšiškio Vytauto nuotraukose įamžintas visureigis, „plaukiantis“ Germanto ežere tarp žmonių. Nuotraukoje aiškiai matyti valstybiniai numeriai.

Vytautas papasakojo į Germanto ežero poilsiavietę atvykęs su žmona ir anūkais. Visi smagiai leido laiką, kol į ežerą „įplaukė“ visureigis. Tokiu vairuotojo elgesiu pasipiktino ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.

„Anūkai gyvena ir mokosi Anglijoje. Vienas anūkas angliškai bandė gėdinti džipo vairuotoją, tačiau jo brolis subarė, kad čia Lietuva ir reikia kalbėti lietuviškai“, - sakė Vytautas.

Pats Vytautas irgi priėjo prie „Land Rover“, juo atvykusiai kompanijai aiškino, kad automobilio tepalai ir kiti teršalai pasklis po ežero vandenį, kur maudosi žmonės, kad šitaip elgtis nedera...

Tačiau vyras atrėžė turintis visus reikiamus leidimus ir esą skambinkite, kur norite, nieko nepešite.

Telšiškis Vytautas įsitikinęs, kad leidimų įvažiuoti automobiliui į vandenį niekas neišdavinėja.

„Galbūt tie žmonės turėjo leidimą plaukioti laivu Germanto ežere ir viskas“, - mąstė pašnekovas.

„Esu pensininkas, per ilgą amžių daug ko matęs, bet tokio įžūlumo dar neregėjau. Visureigiu įvažiavo į ežerą, kur turškėsi vaikai, ir net neatsiprašė žmonių už nepatogumus“, - nuostabos neslėpė Vytautas.

Pirmadienį kreipėmės į Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūrą. Deja, paaiškėjo, kad agentūroje niekas nedirba. Tarnybiniu telefonu atsiliepęs agentūros vedėjas Algirdas Petrikas paaiškino, jog darbuotojai ir jis pats atostogauja.

A.Petriko teigimu, šiuo metu Telšių rajone dirba vienas specialistas Alfredas Zaveckas ir tas pats dirbo sekmadienio naktį, o pirmadienį jam - išeiginė.

Nusistebėjus, kad agentūroje niekas nedirba, A.Petrikas nesutiko: „Juk aš jums atsiliepiau telefonu“.

Visgi vedėjas A.Petrikas pažadėjo, jog antradienį į darbą atėjęs vyriausiasis specialistas A.Zaveckas griebs jautį už ragų – imsis aiškintis į Germanto ežerą „įplaukusio“ džipo istoriją.

Kol aplinkos apsaugos darbuotojai atostogauja, „visus leidimus“ turinčio „Land Rover“ žada patikrinti Telšių policija.

Remiantis Saugomų teritorijų įstatymu, Specialiosiomis žemės ir miško naudojimo sąlygomis bei parkų ar kitų lankytinų vietų lankymo taisyklėmis draudžiama statyti autotransporto priemones arčiau kaip 25 metrai nuo vandens telkinio kranto. Už tai gresia bauda iki 500 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.