Didieji išpardavimai Vokietijoje lengvai pasiekiami

Kol kyla ginčai ir spėlionės, kur ir kodėl maisto, rūbų ir kitų prekių kainos pigesnės – Lietuvoje ar Vokietijoje – geriausias būdas tuo įsitikinti yra nuvykti ir išsiaiškinti. Tam dabar ypač puikus metas, kadangi Vokietijoje vyksta didieji metų išpardavimai ir parduotuvių vitrinos šviečia kaip niekada ryškiai. Jausmas tarytum atvykai į šventę.

Išpardavimai Vokietijoje<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Išpardavimai Vokietijoje<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:04 AM

Išpardavimų skirtumai

Žvelgiant paviršutiniškai nuolaidos niekuo nesiskiria nuo tų, kurias pastebime ir pas mus. Parduotuvių Lietuvoje dažnai taikomi rinkodaros triukai ir žadamos didelės nuolaidos jau išmokė, kad didžiausios nuolaidos taikomos mažiausiai reikalingoms prekėms. Girdime skundus, kaip kainos buvo pakeltos, o vėliau sumažintos, imituojant nuolaidas. Apsilankę Vokietijoje supratome, jog gali būti ir kitaip. Nuolaidos taikomos ir naujoms kolekcijoms, garsiems prekių ženklams ir jų nereikia ieškoti – jos pasiekiamos ranka. Kad ir kaip bebūtų gaila, labai svarbu ir tai, jog Vokietijoje pasirinkimas kur kas didesnis nei Lietuvoje, ypač Hamburge, kuris drąsiai gali būti tituluojamas žavingu prekybos centrų miestu.

Arčiau nei atrodo

Nors apie Vokietiją dažnai kalbame tarsi ji būtų kitame žemyne, ji lengvai pasiekiama. Kiek daugiau nei tūkstantis kilometrų iki Kylio ar Hamburgo gali būti įveikti važiuojant automobiliu, keliantis DFDS Seaways keltais arba skrendant lėktuvu. Patogiausia išpardavimus Šiaurės Vokietijoje pasiekti keltu, kadangi plaukdami galite ilsėtis, kelionei nereikės skirti daug jėgų – jų prireiks vaikštant po dešimtis parduotuvių atvykus.

Hamburge pasivaikščiojimą po parduotuves geriausia pradėti nuo centrinės traukinių stoties ir eiti Rotušės link. Taip ne tik galėsite grožėtis Hamburgu, bet ir būsite tikri, jog nepraleidote nė vienos vertos dėmesio parduotuvės, ypač – „Europa Passage“, „Saturn“, „Karstadt Sport“. Kylyje būtina aplankyti „Sophienhof“ prekybos centrą, kuriame įsikūrusios įspūdingo dydžio tokių prekės ženklų kaip „Peek & Cloppenburg“ ar „New Yorker“ parduotuvės. Apie dešimt kilometrų nuo Kylio nutolusiame Raisdorfe, Dieselstrasse gatvėje, rasite išparduotuvių miestelį, kuriame įsikūrusios rūbų, batų, prekių namams ar biurui parduotuvės. Kainos čia prasideda nuo 1 euro, o nuolaidos gali siekti 70 ir net daugiau procentų. Didžiausias nuolaidas aptikti galite „TK Maxx“, „1982“, „SIEMES Schuhcenter“ parduotuvėse.

250 eurų nuolaida

Sunkiausia Vokietijoje vaikščioti po rūbų parduotuves. Pasirinkimas didelis, o nuolaidos dažnai siekia 100, 200 ir daugiau eurų. Pavyzdžiui, švarkas, kuris kainavo beveik 450 eurų, dabar – 199,95. Žinomų prekės ženklų džinsų kainos prasideda vos nuo 10 eurų, kokybiškų marškinių – nuo 5 eurų, vyriškos striukės – nuo 20 eurų. Calvin Klein vyriški marškiniai perpus pigiau – beveik 40 eurų. Moteriški kailiniai kainavo beveik 200 eurų, dabar – 79,95, originalių megztinių bei palaidinių kainos prasideda nuo 5-6 eurų. Tai tik kelios užfiksuotos nuolaidos, tačiau jų yra kiekvienoje parduotuvėje, jos taikomos tūkstančiams įvairių prekių.

Perpus pigiau nei Lietuvoje

Netoli Hamburgo Rotušės įsikūrusi batų parduotuvė „Görtz“ iškart pasitinka raudonomis vitrinomis ir dideliais užrašais, skelbiančiais apie nuolaidas. Nors nuolaidų batams galima aptikti visoje parduotuvėje, didžiausios jų aptinkamos pirmajame, „Sales“ skyriuje. Su nuolaidomis galima rasti įvairių sezonų batų, taip pat sportinių batų bėgimui, krepšiniui, futbolui ir kitoms sporto šakoms. Pavyzdžiui, „Timberland Earthkeepers“ batai, kurie kainavo beveik 110 eurų, dabar kainuoja kiek daugiau nei 50 eurų.

Raisdorfe įsikūrusi „SIEMES Schuhcenter“ parduotuvė taip pat yra gera vieta nusipirkti batus kur kas pigiau. Vyriški, moteriški, vaikiški – kiekvienas šeimos narys ras, iš ko išsirinkti. Puikios akcijos taikomos sportiniams „Nike“, „Adidas“, „Puma“ ir kitų žinomų prekės ženklų batams. Originalios sportui skirtos produkcijos kainos parduotuvėje prasideda nuo 20 eurų. Bėgimo bateliai „Adidas Performance“, kurie Lietuvoje kainuoja daugiau nei 100 eurų, šioje parduotuvėje buvo perpus pigesni ir kainavo 50 eurų. Visai produkcijai taikomos nuolaidos iki 70 procentų, didžioji prekių dalis trečdaliu arba perpus pigiau. Parduotuvėje radome ir rudeninių bei žieminių batų, kurie kainavo nuo 10 eurų.

Technologijų gerbėjų svajonė

Lietuviai negalėtų skųstis technikos prekių kainomis – jos nėra labai didelės. Tačiau visiškai šalia Hamburgo centrinės traukinių stoties įsikūrusiame prekybos centre „Saturn“ įmanoma pamesti galvą. Įsivaizduokite, jog tai „Akropolis“, kuriame vien tik technikos prekės: nuo išmanių dulkių siurblių iki milžiniškų televizorių. Kompiuterinei technikai taikomos nuolaidos siekia ir perkopia 200 eurų ribą, nuolaidos taikomos taip pat ir fotoaparatams bei jų priedams, buitinei technikai.

Visgi labiausiai iš proto varo galimybė išbandyti naujausias technologijas. „Saturn“ įkurti interaktyvūs „Google“, „Microsoft“ stendai, leidžiama apšilti kojas DJ rolėje ar tiesiog pasigrožėti neregėta kokybe alsuojančiu 4K televizoriumi už 20 tūkstančių eurų. Šiame prekybos centre rasite garsiausius pasaulio prekės ženklus ir vieni pirmųjų Europoje susipažinsite su naujais produktais, kurių Lietuvoje galbūt ir nebus.

Tėvai gali atsikvėpti

Ko gero, vienas didžiausių galvos skausmų tėvams – vaikų žaislai. Nors pasirinkimas parduotuvėse Lietuvoje milžiniškas, bėda – jų kainos nė iš tolo neprimena žaidimo. Geriausias žaislų kainas aptikome Raisdorfe, taip pat vertų dėmesio išpardavimų užtikome ir Hamburgo centre įsikūrusiuose prekybos centruose. Vaikiški konstruktoriai, kurių kainos Lietuvoje siekia 30 ir daugiau eurų, parduotuvėje „TK Maxx“ Raisdorfe kainuoja apie 10 eurų. Panaši situacija ir su lėlėmis, dėlionėmis ar automobilių modeliukais – tėvai tikrai atras, kuo pradžiuginti savo vaikus.

Greičiausiai į Vokietiją vyksite su automobiliu sausuma arba kelsitės keltu, todėl bagažo dydžio klausimas nebus opus – sutalpinsite kur kas daugiau pirkinių nei skrendant lėktuvu. Kur kas maloniau po sekinančio parduotuvių maratono pailsėti kelte, kai nebereikia važiuoti dar daugiau nei tūkstančio kilometrų atgal, į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?