Aplankykite įspūdingų 60 Kauno rajono vietų

Minėdamas Kauno rajono savivaldybės 60 metų veiklą, Kauno rajono

Kadagių slėnis – viena gražiausių Kauno rajono vietų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kadagių slėnis – viena gražiausių Kauno rajono vietų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2015-05-08 17:39, atnaujinta 2018-01-04 12:05

Leidinyje – ne tik gerai žinomų, bet ir iki šiol mažiau visuomenės dėmesio sulaukdavusių vietų nuotraukos, aprašymai ir nuorodos, kaip jas surasti.

Aplankiusieji daugiausia į naująjį žemėlapį įtrauktų objektų, įsiamžinę prie jų ir atsiuntę šias nuotraukas į turizmo centrą, galės laimėti prizų.

„Pasiryžusieji dalyvauti konkurse įsitikins, koks gražus ir įdomus yra pakaunės kraštas. Keliautojai galės įkvėpti tyro Kadagių slėnio oro, aplankyti žinomiausius tarpukario laikinosios sostinės kurortus – Kulautuvą ir Kačerginę, pasivaikščioti po Raudondvario dvarą bei jame pasivaišinti grafienės Rozalijos arbata, jų laukia ir daugybė architektūros paminklų, reto dydžio medžių“, – Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Emilė Kaminskaitė.

Žemėlapį, kuriame pažymėti visi 60 lankytinų objektų, turistai gali gali Raudondvario dvaro parke įsikūrusiame Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centre.

E.Kaminskaitės teigimu, keliautojams reikia nusifotografuoti prie kiekvieno žemėlapyje nurodyto objekto ir visas nuotraukas atsiųsti iki šių metų rugpjūčio 31 dienos.

„Galite įsiamžinti ir būryje draugų ar su šeima, tačiau visose nuotraukose turi būti aiškiai atpažįstamas maršruto objektas ir bent vienas tas pats žmogus. Laimėtojus skelbsime rugsėjo 3 dieną“, – sakė E.Kaminskaitė.

Dovanos lauks kiekvieno, kuris aplankys ne mažiau 15 objektų. Aplankę daugiau objektų, galės plaukioti laivu ar dalyvauti teatralizuotoje ekskursijoje.

Trys pirmieji, atsiuntę nuotraukas prie visų objektų, bus apdovanoti piniginiais prizais. Pirmasis gaus 300 eurų, antrasis – 200 eurų, trečiasis – 100 eurų.

Kalbėdama apie šio sezono Kauno rajono turizmo plėtrą direktorė sakė, jog daugėja galimybių iš Kauno miesto į rajoną patekti laivu.

Naujiena – laivas „Kaunas“, kiekvieną sekmadienį plukdysiantis iš Kauno į Raudondvarį. Į šią penkių valandų kelionę įeis teatralizuota ekskursija Raudondvario dvare ir kitos atrakcijos.

Penkerius metus plukdęs turistus į tarpukario kurortą Kulautuvą, laivas „Tolstojus“ šiemet keičia kursą: plukdys į Kačerginę. Kelionėje turėtų pakakti laiko ir pasigrožėti Nemuno pakrantėmis, ir apžiūrėti vietos įžymybes.

Nuo birželio pradžios vėl bus plaukiama Nevėžiu plokščiadugniais laiveliais. Kelionė prasidės ekskursija Raudondvario dvare. Tuomet jos dalyviai leisis į Mažųjų laivų prieplauką, valandą plauks Nevėžiu. Taip pat bus plaukiama iki Biliūnų kaimo, kuriame įsikūręs Kauno rajono muziejaus filialas po atviru dangumi – Tradicinių amatų centras.

Raudondvario dvare lankytojų laukia teatralizuota ekskursija, vedama grafienės Rozalijos. Ji – buvusi dvaro šeimininkė, grafo Benedikto Jono Tiškevičiaus žmona.

„Supažindinusi su Raudondvario architektūriniu ansambliu, grafienė Rozalija pakviečia jaukiam pašnekesiui prie kavos puodelio – apie dvarų kultūrinį gyvenimą, šeimininkų pomėgius, pramogas.

Dar viena naujiena – teatralizuota ekskursija su dvaro tarnaite – kameriste – Felicija. Ji buvo grafinės patikėtinė, tad kas gali žinoti ir atskleisti daugiau paslapčių jei ne ji?“, – sakė E.Kaminskaitė.

Vaikams ir ne tik jiems Raudondvario dvaro parke siūloma edukacinė programa, kurią veda piemenaitė Marceliukė. Smagiausia jos dalis – piemenėlių žaidimai.

Grafienė Rozalija taip pat moko, kaip derėtų elgtis damoms, kaip perduoti žinutę vėduokle, rašyti meilės laišką plunksna ir kitų moteriškų gudrybių.

Kauno rajone įrengta apie 33 kilometrai dviračių takų, todėl dviratės transporto priemonės mėgėjai tikrai atrado vaizdingus maršrutus Kauno rajone aplink Nemuną. Jau yra galimybė kairiuoju Nemuno krantu dviračiu iš Kauno pro Marvelę nukeliauti ir į Kačerginę. Dešiniajame Nemuno krante galima nuvažiuoti nuo Šilelio iki Kernavės kaimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.