Eimutis Kvoščiauskas Ispanijos pietuose gaudė vasarą

Aktorius Eimutis Kvoščiauskas (34 m.) neslepia – kai sugalvoja, kad nori atostogų, o darbų grafikas leidžia išlėkti iš Lietuvos, šią galimybę griebia net negalvojęs. Ir šįkart, kai su bičiuliais vyko į Ispanijos pietus, jauno vyro nesustabdė faktas, kad tiesiai į Malagą iš Vilniaus nebėra bilietų. Kompanija čia pat griebė bilietus į Madridą ir traukiniu gana greitai iš ten pasiekė Malagą.

Aktorius E.Kvoščiauskas Ispanijos pietuose vasarą pasitiko anksčiau nei gimtinėje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Aktorius E.Kvoščiauskas Ispanijos pietuose vasarą pasitiko anksčiau nei gimtinėje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė

May 14, 2015, 3:08 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 8:26 PM

10 dienų Ispanijoje Eimutis atostogavo su draugų kompanija – bičiuliai nutarė kiek anksčiau pagauti vasarą, nei kad ji ateis į mūsų šalį.

„Lietuvos vasara dažniausiai būna nenuspėjama, be to, panašu kad manęs ji laukia gana darbinga. Tad prieš darbymetį išlėkti pasilepinti saule ir jūra buvo pats tas. Mėgstu važiuoti neva ne sezono metu, nors mūsų akimis ten jau puikus vasaros sezonas“, – pasakojo Eimutis.

Ispanijos pietus jis pasirinko dėl vienintelės priežasties – ši šalies vieta jo dar neišmaišyta.

Atskridusi į Madridą kompanija traukiniu keliavo į Malagą. Šalia Malagos jie apsistojo miestelyje, kur net kelias dienas neišėjo iš paplūdimio – pirmiausia bičiuliai nutarė pasilepinti poilsiu, nieko neveikimu ir puikia vasara.

„Tačiau kasdien vis kur nors pavažiuodavome, o vakarais grįždavome į savo miestelį nakvoti. Šįkart nesinuomojome automobilio, išmėginome keliavimą traukiniais ir autobusais.

Vienas iš tikslų buvo aplankyti Gibraltarą! Buvo labai įdomu! Čia esame Europoje, o čia, taukšt – pereini sieną ir esi Anglijos kolonijoje. Pasienis įspūdingas, eini sau lėktuvo nusileidimo taku, kainos iškart kitos – svarai, o ne eurai“, – pasakojo E.Kvoščiauskas.

Didžiulį įspūdį Eimučiui paliko ir Ronda – kalnuose tarp uolų įsikūręs nuostabus miestelis, kuriame vaikščiodamas nė nejauti, tarp kokių uolų ar tarpeklių jis pastatytas.

„Gražus ispaniškas senamiestis, puikus maistas – Rondą rekomenduoju visiems. Paskui aplėkėme visą Costa del Sol pakrantę, apžiūrėjome kelis miestelius. Vienas jų – Marbėja, kuri garsėja prabangia aplinka, o ten lankosi daugybė žvaigždžių.

Vėliau mūsų miestelyje sutikome kanadiečius, kurie juokėsi, kad Marbėjoje svarbiausia ne ilsėtis, o vaikščioti užriestomis nosimis ir didžiuotis, kad tavo viešbutis yra ten“, – juokėsi aktorius.

Madride draugai praleido tris dienas ir tai buvo paskutinė jų stotelė pietų Ispanijoje. Čia jie ne tik apžiūrėjo turistines vietas, bet ir pavaikščiojo nenumindžiotais turistų takais ir rajonais.

„Proto pravalymas, įspūdžių pasisėmimas – puiku. Tačiau keliose vietose vis tiek teatras užvaldė mano mintis – Madride žiūrėjome lėlių teatro spektaklį, Malagoje amfiteatre vyko spektaklio repeticija, stengiausi atsitraukti ir mažiau galvoti apie teatrą.

Atostogos pavyko, jėga! Keletas žmonių sakė, kad net įdegiau – vadinasi, kelių dienų paplūdimyje man užteko. Dabar tik gulėjimo atostogos manęs nebevilioja, norisi apžiūrėti, pavažinėti, palakstyti“, – šypsojosi aktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.