Šokio profesionalė G. Kazlauskaitė: „Filmai apie šokius jaunimui daro didžiulę įtaką“

Gatvės šokiai per pastaruosius metus tapo vienu ypač mėgstamų laisvalaikio užsiėmimų jaunimo ir suaugusiųjų gretose. Prie šių šokių populiarinimo nemažai prisidėjo ir 2006-ųjų filmas „Šokis hip-hopo ritmu“ bei vėliau pasirodę jo tęsiniai. Šią savaitę, liepos 27 dieną, Lietuvos kino teatrus pasieks jau ketvirtoji meilės ir šokio istorija „Šokis hip-hopo ritrmu. Revoliucija“ (angl. „Step Up Revolution“).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2012, 2:27 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:33 PM

Viena žinomiausių Lietuvos gatvės šokių šokėjų ir mokytojų Gaudrė Kazlauskaitė pripažįsta, kad tokie populiarūs filmai apie šokius kaip „Šokis hip-hopo ritmu“ ir jo tęsiniai į sales išmėginti šio užsiėmimo atviliojo daugybę žmonių. „Tokie filmai daro didžiulę įtaką, ypač jaunimui. Tiesa, daug kas juos pažiūrėjęs pamano, kad išmokti šokti labai paprasta, tačiau dėl to šokti ateina tik daugiau žmonių. Iš tiesų šokis reikalauja daug pastangų ir ne vienų metų darbo“, – kalbėjo profesionalė.

Pasak šokių studijoje „G House“ mokytojaujančios G.Kazlauskaitės, hip-hopo šokių banga anaiptol ne rimsta, o tik stiprėja. „Susidomėjimas gatvės šokiais nesilpsta ir, manau, dar ilgai nesilps. Hip-hopo kultūra pamažu plečiasi, žmonės ima pažinti subtilesnius hip-hopo šokio stilius. Populiarumas tikrai nemažėja, o žmonių norinčių šokti tik daugėja

Tačiau šokių trenerės teigimu, nemažai šokėjų susivilioja tokiu laisvalaikio leidimu ne tik dėl paties šokio, bet ir dėl mados. „Daugumai šokiai yra mados reikalas. Yra labai nedaug žmonių, kurie ateina norėdami išmokti šokti būtent hip-hopo, house, poppingo šokius. Didžioji dauguma ateina dėl to, kad jiems patinka, kaip atrodo hip-hopo šokėjai, kitiems patinka muzika“, – atvirai pasakojo G. Kazlauskaitė.

Anot jos, šokių bendruomenę domina tokie filmai kaip naujasis „Šokis hip-hopo ritmu. Revoliucija“ dėl to, kad jie labai patrauklūs akiai, juose galima išvysti daug spalvų, gražios muzikos bei įspūdingus efektus. Pati G. Kazlauskaitė tvirtino niekuomet įkvėpimo iš filmų nesisėmusi, tačiau pripažino, kad jai visuomet smalsu pamatyti choreografų ir kino kūrėjų darbą. „Įdomu pasižiūrėti, kas šįkart bus naujo ir kaip tai padaryta“, – teigė ji.

Stebinantį ir itin karštą šios vasaros kino hitą „Šokis hip-hopo ritrmu. Revoliucija“ Lietuvos publika kino teatruose išvys nuo liepos 27 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.