Lietuvių filmui „Aurora“ – garbingi tarptautiniai apdovanojimai

Rugsėjo 20–27 dienomis JAV vykstančiame tarptautiniame kino festivalyje „Fantastic Fest“ lietuvių filmas „Aurora“ (režisierė Kristina Buožytė) fantastinių filmų kategorijoje pelnė geriausio filmo, geriausio režisieriaus (Kristina Buožytė), geriausio scenarijaus (Kristina Buožytė ir Bruno Samper) ir geriausios aktorės (Jurga Jutaitė) apdovanojimus.

Lietuvių filmui „Aurora“ – garbingi tarptautiniai apdovanojimai.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvių filmui „Aurora“ – garbingi tarptautiniai apdovanojimai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2012, 12:29 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:58 PM

„Fantastic Fest“ yra didžiausia žanrinio kino festivalis JAV, kuris specializuojasi siaubo, fentezi, mokslinės fantastikos, veiksmo bei kultinių filmų srityse. Aštuntus metus iš eilės vykstantis festivalis kasmet įvairiausius žanrinio kino kūrėjus ir gerbėjus iš viso pasaulio. Savaitinis JAV pramogų industriją apžvelgiantis leidinys „Variety“ įtraukė „Fantastic Fest“ į „10 mėgstamų pasaulinių kino festivalių“ sąrašą, kuriame taip pat puikuojasi Kanų ir Toronto kino festivaliai.

“Dalyvavimas šiame festivalyje ir vos ne visų pagrindinių prizų laimėjimas yra neįtikėtinai didelė sėkmė. Juolab, kad filmas bus platinamas Jungtinėse Valstijose. Tai ko gero pirmas kartas Lietuvos kino istorijoje, kai filmo platinimo teises nupirko šios šalies kino platintojai. Todėl manome, kad gauti apdovanojimai, dar padidins filmo platinimo JAV mastą. Juk čia filmai platinami tūkstančiais kopijų. Net ir keleto šimto kopijų “nedidelis” platinimas mums yra didelis pasiekimas“ – filmo sėkme džiaugėsi prodiuserė Ieva Norvilienė.

Iki šiol filmas „Aurora“ yra apdovanotas specialiuoju tarptautinio Karlovy Vary (Čekija) kino festivalio programos „East of the West“ prizu, specialiuoju Neutchatel (Šveicarija) kino festivalio prizu, specialiuoju Palic (Serbija) kino festivalio kino kritikų prizu bei Emeric Pressburger prizu tarptautiniame Miscolci (Vengrija) jaunųjų kino kūrėjų festivalyje.

Filmą „Aurora“ prodiusavo nepriklausoma Lietuvos kino gamybos kompanija „Tremora“ kartu su „Acajou Films“ (Prancūzija) ir „Les Films Du Cinema“ (Belgija). Tai šokiruojanti fantastinė meilės istorija. Lietuvoje „Auroros“ premjera numatoma ateinančių metų sausio mėnesį. Šią savaitę vyksta „Auroros“ informaciniai seansai kino centre „Multikino“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.