„X Faktoriaus“ dalyvių įvaizdį kuria dizaineris E. Rainys

Sekmadienį TV3 eteryje pasirodys bene laukiamiausias šio sezono projektas – „X Faktorius”. Keturi teisėjai – Saulius Prūsaitis, Rūta Ščiogolevaitė, Vytautas Šapranauskas ir Saulius Urbonavičius sės prie tokio pat stalelio, prie kurio šiuo metu pasaulyje sėdi atlikėjos Geri Halliwell, Britney Spears ar Nicole Scherzinger. Kol naujieji talentai rengiasi pasirodymams, o teisėjai – vertinimams, jų stiliumi rūpinasi dizaineris Egidijus Rainys (35 m.).

E. Rainys.
E. Rainys.
Daugiau nuotraukų (1)

"Stilius"

Oct 12, 2012, 4:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:55 AM

– Ar džiaugiatės rengdamas šio projekto dalyvius?

– Kai sužinojau, kad „X Faktorius” bus filmuojamas ir Lietuvoje, iškart užsimaniau dalyvauti šiame projekte. Tai didelis iššūkis, nes „X Faktorius” – didžiausias šio sezono, o gal ir apskritai kada nors buvęs projektas Lietuvoje.

– Kuo skiriasi apranga vakarėliui ir televizijos projektui?

– Šokėjų neaprengsi kaip dainininkų ir atvirkščiai, nors televizijoje galima daug ką apgauti. Tai ir yra televizijos magija.

Dažnai pasitaiko, kada scenos naujokai nori tikrų deimantų, tikro šilko. Jie nežino, kad ekrane galimos ir tam tikros optinės apgaulės. Kova tarp stilisto ir scenos naujoko vyksta dažnai.

– Ar sunku buvo parinkti drabužius šio projekto teisėjams?

– Šie žmonės puikiai žino, kas jiems tinka. Jie ne vienus metus dirba televizijoje. Visi teisėjai turi savo norų ir keistenybių. Tarkim, Marijaus Mikutavičiaus niekada neaprengčiau taip kaip amerikietiškojo „X Faktoriaus” vedėjo.

– Kurį teisėją rengti buvo įdomiausia?

– Daugiausia esu dirbęs su Rūta. Dirbant su moterimis visada galima daugiau pasireikšti. Esu girdėjęs, kad su Rūta dirbti nelengva. Greičiausiai mūsų biolaukai sutampa, niekada nesame susiginčiję dėl jos stiliaus. Rūtos stilius per atrankas buvo klasikinis, o per teisėjų pristatymą – ekstravagantiškas.

Dirbant su scenos senbuviais visko pasitaiko. Keletą metų dirbęs su vienu žmogumi vieną dieną gali sužinoti, kad jam nepatinka languoti marškiniai.

Tikrai niekada neverčiu žmogaus vilkėti jam nepatinkančių drabužių. Man svarbu, kad scenoje žmogus jaustųsi patogiai. Lengva dirbti ir su Vytautu Šapranausku. Jam parenku kelis variantus, iš kurių vienas tikrai tiks.

– Ar scenos naujokai turėtų skirti dėmesį savo aprangai?

– Priklauso nuo to, kokį stilių atlikėjas propaguoja. Televizijos projektuose yra vienaip, gyvenime – kitaip. Priklauso ir nuo to, kur atlikėjas koncertuoja – ar tai festivalis, ar klubas, ar arena. Apranga siunčia tam tikrą žinutę, kuria atlikėjo įvaizdį.

Pirmiausia atlikėjai turi mokėti dainuoti ir turėti vidinio žavesio, o tada jau galima formuoti stilių. „X Faktoriaus” scenoje pasirodys įdomios asmenybės.

– Ar prieš parinkdamas stilių išklausote dalyvių dainas?

– Man tikrai įdomu, kokią dainą atlikėjas dainuos ir kokią jis turi viziją. Į filmavimus atsivežu krūvas drabužių, iš jų bandome parinkti tinkamiausius.

– Ar įvaizdis prisideda prie sėkmės?

– Manau, apie penkiasdešimt procentų viso pasirodymo sudaro stilius. Tarkim, jeigu esi rokeris, tau nereikės blizgančių drabužių, užteks ir poros spyglių. Stilius turi derėti su atlikėjo stilistika. Nepamirškime, kad Lietuvos žiūrovai yra labai kritiški.

– Ar žinote, kas rengia kitų šalių „X Faktoriaus” teisėjus?

– Prieš pradėdamas dirbti šiame projekte stebėjau kitų šalių teisėjų stilių. Akivaizdu, kad jis labai skiriasi, tam turi įtakos ir šalies geografinė padėtis. Ir tai atspindi ne vien tik šalies požiūrį į madą. Man labiausiai įstrigo ukrainiečiai – jie iš mano matytų „X Faktoriaus” serijų naudoja daugiausia blizgučių, įvairiausių detalių ir plaukų lako. (Juokiasi.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.