Dizaineris A. Pogrebnojus: „Deja, vis dar esame cepelinų tauta“

Nors liaudyje cepelinais vadinami didžkukuliai nėra autentiškas lietuviškas patiekalas, ko gero, nė vienas lietuvis neįsivaizduoja gyvenimo be jų. Lietuviškų patiekalų restorano savininkas Vytenis Urba neslepia, kad cepelinai – populiariausias patiekalas, kurio būtinai ragauja ir lietuviai, ir iš užsienio atvykę svečiai.

Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus tikrai nėra cepelinų gerbėjas ir nė neprisimena, kada paskutinį kartą juos valgė.<br>"Lietuvos ryto" televizija
Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus tikrai nėra cepelinų gerbėjas ir nė neprisimena, kada paskutinį kartą juos valgė.<br>"Lietuvos ryto" televizija
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-17 10:52, atnaujinta 2018-03-16 01:33

„Didžkukulių parduodame tūkstančius porcijų“, - „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Negaliu tylėti“ prisipažino verslininkas.

Tačiau garsus dizaineris Aleksandras Pogrebnojus tikrai nėra cepelinų gerbėjas ir nė neprisimena, kada paskutinį kartą juos valgė.

„Lietuviški patiekalai asocijuojasi su piguma – už kelis litus prisidrožei bulvių ir esi sotus visą dieną. Žinoma, kol žmonės tai valgys, tol restoranai gamins“, - įsitikinęs A.Pogrebnojus.

Tačiau, anot dizainerio, vis daugiau lietuvių išvažiuoja į kitas šalis, pažįsta jų kultūrą, valgymo įpročius ir po truputį keičiasi.

„Cepelinų valgytojų jau dabar mažėja ir, tikrai mažės“, - neabejojo Aleksandras. Kas, anot jo, galėtų išgelbėti lietuvišką virtuvę ir kokie liaudiški patiekalai jam labiausiai patinka sužinosite intriguojančioje pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ – trečiadienį, 18.45 val. per Lietuvos ryto TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.