„X Faktorių“ paliko S. Prūsaičio globojama merginų grupė „Roxy 5” (balsavimas)

Penktą kartą televizijos žiūrovai sekmadienio vakarą tiesiogiai stebėjo „X Faktoriaus“ kovas. Šį kartą laidoje dėl geriausiojo vardo susirungė aštuoni projekto dalyviai. Keturių kompetentingų teisėjų globojami atlikėjai varžosi dėl galimybės pasirašyti sutartį su viena geriausių pasaulyje įrašų kompanijų „Sony Music" ir savo piniginę papildyti 50 tūkst. litų.

Grupė „Roxy 5“ paliko šou.<br>D. Umbrasas.
Grupė „Roxy 5“ paliko šou.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jan 14, 2013, 12:30 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:27 PM

Į įspūdingą šou sceną šiandien žengė aštuoni „X Faktoriaus“ dalyviai: Rūtos Ščiogolevaitės ugdomi Aleksandra Metalnikova ir Saulius Šivickas, Sauliaus Prūsaičio ruošiamos muzikinės grupės „Roxy 5“, „4 Roses“ ir „RSP“, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo mokomos Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė bei Vytauto Šapranausko auklėtinis Martynas Kavaliauskas.

S. Prūsaitis yra vienintelis teisėjas, kuris dar nė karto tiesioginio eterio metu neprarado savo globotinio. Po šios laidos projektą tęs tik 7 dalyviai. „X Faktoriaus“ gerbėjų sausakimšoje salėje ir TV3 žiūrovų namuose laukė naujiena: pirmą kartą dalyviai ruošė teminį vakarą.

Laidą dalyviai pradėjo pagerbdami Lietuvą. Sausio 13-osios proga, kuomet mūsų šalis mini Laisvės gynėjų dieną, „X Faktoriaus" dalyviai atliko bendrą kūrinį „Už Laisvę". Visos projekto dalyvių atliekamos dainos šį vakarą buvo skiriamos taikai.

Vienai iš komisijos narių - R. Ščiogolevaitei ši diena ypatinga dar ir tuo, kad jos sūnus Adomas šiandien švenčia savo gimtadienį. Dainininkė tiesioginės transliacijos metu pasiuntė sūnui linkėjimus ir sveikinimus.

Į kovą dėl išlikimo pirmasis stojo Martynas Kavaliauskas. Vaikinas atliko grupės „Airija" dainą „Kasdien į karą". Rūta Ščiogolevaitė, komentuodama M. Kavaliausko pasirodymą, negailėjo vaikinui pagyrų: „Tau labai tinka militaristinis įvaizdis. Buvo įtikinama. Tu uždegtum ne vieną širdį didžiu tikėjimu ir darbais“.

S. Prūsaitis antrino Rūtai. „Anksčiau tau išsakiau nemažai kritikos. Minėjau, kad tau trūko vyriškumo, stiprybės, jėgos. Šį vakarą tu tą padarei. Ačiū tau!“ - S. Prūsaitis padėkojo Martynui už puikų pasirodymą.

Antros į sceną žengė „4 Roses“ merginos. S. Prūsaičio auklėtinės atliko bendrą dainininkų Bryano Adamso, Rodo Stewarto ir  Stingo kūrinį „All for Love".

Po pasirodymo Samas merginoms pažėrė kritikos. Jam užkliuvo ne tik dainos stilius, bet ir dalyvių apranga. „Nuo vidurio dainos nusisukau, pradėjau dairytis, per daug tradiciškai skambėjo. Per daug išlaižyta. Pritrūko laukinės jėgos. „Liepaičių" choro gabaliukas... Sorry, panos.. Pritrūko išskirtinumo“, - kalbėjo S. Urbonavičius-Samas.

V. Šapranausks ir R. Ščiogolevaitė buvo kitos nuomonės. Jiems grupės „4 Roses" pasirodymas paliko teigiamą įspūdį. „Pasakysiu vieną žodį: Bravo!" - sušuko aktorius V. Šapranauskas.

Užburiančią Johno Lennono dainą „Imagine“ atliko Rūtos Ščiogolevaitės ugdoma A. Metalnikova, kuriai akomponavo prodiuseris ir kompozitorius Deivydas Zvonkus.

„Aleksandra, noriu pasidžiaugti tavimi. Su kiekvienu pasirodymu tu tobulėji, kuo tolyn, tuo mažiau klaidų. Tačiau neužmirštu vieno dalyko, kurį tau sakiau ir aną kartą. Kada tu būsi kitokia? Tiesa, suknelės tau labiau tinka negu sijonai“, - nusišypsojo S. Prūsaitis. S. Prūsaitis spėjo ir pajuokauti: „Miela buvo tave išgirsti, tačiau viena bėda... Tau akomponavo pats Deivydas Zvonkus. Bijau, kad nesibaigtų visa tai vestuvėmis...“.

Į sceną žengusi grupė „RSP“ atliko „Black Eyed Peas“ gerai žinomą dainą „Where Is The Love?“. Šį kartą ant scenos pasirodė tik du jos nariai Ingrida ir Dominykas. Nepaisant to, kad grupė pasirodė ne pilnos sudėties, komisijos nariai buvo teigiamai nusiteikę jaunųjų atlikėjų atžvilgiu.

„Buvai toks saldus meškiukas, Dominykai, o dabar jau buvai visas meškinas“, - kaip visada juokavo Samas. R. Ščiogolevaitė patikino, kad nepaisant to, jog Ingrida šį vakarą dainavo silpnai, jai pasirodymas pasirodė geras ir įsimintinas: „Jūsų fenomenas man absoliučiai neaiškus. Ingrida šiandien labai silpnai dainavo. Bet jūs man vis tiek labai patinkate. Nesuprantu šito“, - pati savimi stebėjosi dainininkė.

S. Prūsaitis: „Aš matau, kaip jūs progresuojate. Jūs išėję į sceną jaučiatės kaip namie. To neišmoksi. Tai kaip instinktas. Šaunuoliai“.

Grupės „Cranberries“ daina „Zombie“ publiką užvedė projekto dalyvė Giedrė Vokietytė. V. Šapranauskas po merginos pasirodymo teigė, kad šiai dalyvei jau nebereikia dalyvauti tokiuose projektuose kaip šis, o pradėti pačiai rengti koncertus. Pasak aktoriaus, mergina tiesiog gyveno daina.

„Kuo garsiau rėkiama, tuo labiau patinka. Kartais nutinka ir taip. Aš tave labai gerbiu, nes tu esi talentinga. Tačiau kartais atrodo, kad tu gali prarasti kontrolę. Atrodo, kad tu gali nesusivaldyti, neaišku, kas gali nutikti ant scenos. Linkiu tau neperžengti tos ribos, kada tai pasidarys nekontroliuojama. Galbūt mano skoniui norėtųsi daugiau subtilumo. Kažkiek per grubu... Bet, Giedre, tu turėsi savo klausytoją. Publika yra tavo, o tai yra svarbiausia“, - kalbėjo R. Ščiogolevaitė.

Saulius Šivickas atminimo vakarą atliko Povilo Meškėlos dainą „Dar ne vakaras“. Vaikinui liaupsių negailėjo visi komisijos nariai. Nors daina buvo sudėtinga, komisija vienbalsiai nutarė, kad pasirodymas užbaigtas iki galo. „Matosi, kad tau ši daina nebuvo bet kas. Tau tiko ją atlikti. Pasirodymas buvo geras teatras“, - kalbėjo S. Urbonavičius-Samas. Aktorius V. Šapranauskas antrino kolegai: „Tavęs su niekuo nesupainiosi, tu privalai būti šiame projekte. Tavo pasirodymas šiandien buvo nuostabus!“, - kalbėjo V . Šapranauskas.

Jaunos ir dailios grupės „Roxy 5“ merginos atliko daugeliui gerai žinomą dainą „Earth Song“, kurios originalią versiją atliko Michaelis Jacksonas. Komisija tvirtino, kad daina išties sudėtinga, todėl merginoms ši daina buvo tikras iššūkis. „Viskas lyg ir tvarkoje. Tik tų dūmų buvo per daug. Aš buvau „užglušintas“. Nors daina buvo sudėtinga, tačiau jūs susitvarkėte. Šaunuolės“, - gyrė merginas V. Šapranauskas.

Griežtumu pasižyminti dainininkė R. Ščiogolevaitė patikino – penkių merginų pasirodymui ji deda daugiau pliusų negu minusų: „Man patiko jūsų atlikta jaunatviška versija“.

Samo globojama Ugnė Valinčiūtė pasirinko atlikti „Bjelle ir Peru“ kūrinį „Brolužis“. Mergina sujaudino ne tik publiką, bet ir komisijos narius. Atliekant dainą ašaros riedėjo ir pačiai atlikėjai.

„Ugne, neištesėjai sau duoto pažado per repeticiją. Sakei, kad neapsiverksi, bet apsiverkei“, - nusišypsojo V. Šapranauskas.

R. Ščiogolevaitė atviravo – Ugnė yra jos skonio artistė. Komisijos narė sakė, kad U. Valinčiūtė ją žavi savo aktoriniais gebėjimais: „Esi absoliučiai mano skonio artistė, man labai patinka kaip tu išreiški savo jausmus dainuodama. Aš visada tavimi žaviuosi“, - kalbėjo R. Ščiogolevaitė. Po visų dalyvių pasirodymo portale lrytas.lt ir telefonu vyko žiūrovų balsavimas. Susumavus žiūrovų balsus paaiškėjo, kad dvi paskutines vietas užėmė S. Prūsaičio globojamos grupės - „Roxy 5” ir „4 Roses”.

Kiekviena grupė sudainavo po dar vieną dainą, po kurių projekto teisėjai sprendė, kuri grupė tęs kelionę į kitą laidos „X Faktorius“ etapą. S. Prūsaitis nutarė nusišalinti nuo balsavimo, tačiau laidos vedėjas Marijonas Mikutavičius pareiškė, kad to jis padaryti negali. Atiduoti balsą už kurią nors vieną savo kuruojamą grupę S. Prūsaitis privalės. Po abiejų grupių pasirodymų teisėjai nebuvo vieningi.

Aktorius V. Šapranauskas palaikė grupę „Roxy 5”, dainininkė R. Ščiogolevaitė pasirinko „4 Roses”.

S. Urbonavičius-Samas savo simpatijas taip pat atidavė grupei „4 Roses”. Su nekantrumu daugelis laukė S. Prūsaičio komentaro. Grupės „Happyendless" vokalistas pasirinko grupę „Roxy 5”.

Rezultatas tapo lygus, todėl laidos vedėjas M. Mikutavičius paviešino žiūrovų balsus.

Mažiau balsų surinko grupė „Roxy 5”, todėl ši merginų grupė buvo priversta palikti laidą „X Faktorius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.