Savo mėgstamiausią dainą atlikęs S. Šivickas pasitraukė iš „X Faktoriaus“ (balsavimas)

Sekmadienio vakarą TV3 žiūrovai tiesiogiai stebėjo „X Faktoriaus“ kovas. Šį kartą laidoje dėl geriausiojo vardo susirungė šeši projekto dalyviai. Keturių kompetentingų teisėjų globojami atlikėjai varžėsi dėl galimybės pasirašyti sutartį su viena geriausių pasaulyje įrašų kompanijų „Sony Music“ ir savo piniginę papildyti 50 tūkst. litų. Kiekvienas atlikėjas šį kartą parengė po du pasirodymus.

S. Šivickas.<br>D. Umbrasas
S. Šivickas.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jan 21, 2013, 1:58 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:10 PM

Į įspūdingą šou sceną šiandien žengė šeši „X Faktoriaus“ dalyviai: Rūtos Ščiogolevaitės ugdomi Aleksandra Metalnikova ir Saulius Šivickas, Sauliaus Prūsaičio ruošiamos muzikinės grupės „4 Roses“ ir „RSP“, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo mokoma Giedrė Vokietytė bei Vytauto Šapranausko auklėtinis Martynas Kavaliauskas.

Sekmadienį projekte nepasirodė Ugnė Valinčiūtė. Jai gydytojai uždraudė dainuoti dėl plaučių uždegimo. Pagal „X Faktoriaus“ taisykles, šou dalyvis dėl pateisinamos priežasties gali praleisti vieną pasirodymą.

Praėjusią savaitę ant iškritimo slenksčio atsidūrė dvi S. Prūsaičio globojamos grupės: „4 Roses“ ir „Roxy 5“. Saulius prisipažino, kad jam iki šiol liūdna dėl prarastos grupės, tačiau stengiasi eiti į priekį ir mokyti savo likusius globotinius.

Pavadino, metų muzikos atradimu

„Noriu pristatyti jums grupę, kuria labai didžiuojuosi. Šiek tiek „pagūglinęs“ supratau, kad jie populiaresni už mane“, - tokiais žodžiais S. Prūsaitis pristatė grupę RSP.

„Šį kartą kolektyvas atliko legendinį Luko ir Virgilijaus Noreikos kūrinį „Laikas“. Tačiau šįkart ant scenos vietoj trijų atlikėjų pasirodė tik du: Dominykas Latvaitis ir Ingrida Toleikytė.

Daina gerai žinoma, bet man ji pasirodė ne iki galo išgvildenta. Jūs buvote per daug agresyvūs“, – jų pasirodymą pakomentavo S. Urbonavičius.

Štai V. Šapranauskui pasirodymas patiko. Vis dėlto, anot jo, techninės problemos pakišo jiems koją – Ingrida skambėjo pernelyg tyliai. R. Ščiogolevaitė paprieštaravo Samui, sakydama, kad agresija buvo kaip tik tai, ko reikėjo.

Antrojo pasirodymo metu RSP atliko Beyonce Knowles dainą „Crazy In Love“. Šį kūrinį grupė atliko jau būdama pilnos sudėties - į sceną sugrįžo Viktorija Vyšniauskaitė Po triukšmingo pasirodymo salė dar ilgai skandavo RSP kolektyvo pavadinimą.

„Dvi stirnos ir storas briedis viduryje. Tas jūsų nesuderinamumas yra visiška sintezė“, – juokėsi V. Šapranauskas.

Anot R. Ščiogolevaitės, grupės nariai taip traukia akį ir džiugina, kad jie gali net nedainuoti.

„Jūs esate, mano galva, šių metų Lietuvos muzikos atradimas“, – globojamą grupę pagyrė S. Prūsaitis.

Pirmą kartą projekte šoko

Sekanti pasirodė R. Ščiogolevaitės auklėtinė A. Metalnikova. Ji atliko lyrišką „Aktorių trio“ dainą „Paukščiai“.

„Vėl būsiu ne originalus. Na ir kas? Su kiekvienu šou tu daraisi vis geresnė. Su tokiu talentu galėtum stovėti ant bet kokios Lietuvos scenos“, – Aleksandrą gyrė S. Prūsaitis.

Jai pagyrų negailėjo ir kiti vertinimo komisijos nariai. V. Šapranauskas tikino norįs išgirsti Aleksandros ir Kosto Smorigino duetą.

R. Ščiogolevaitė pridūrė, kad A. Metalnikova yra jau subrendusi kaip artistė, nes ginčijosi su savo globėja dėl dainos posmelių. Aleksandra ginčą nugalėjo ir įrodė, kad jos pasirinkimas buvo geresnis.

Antrojo pasirodymo metu A. Metalnikova atliko daug linksmesnę dainą, nei jai įprasta. Dainuodama Emmos Bunton dainą „Maybe“ dainininkė šoko. Tai buvo pirmasis Aleksandros pasirodymas, kurio metu ji nuolat judėjo.

„Man buvo gražu žiūrėti, kaip tu judėjai. Kitą kartą gali špagatą padaryti“, – po antrojo Aleksandros pasirodymo sakė S. Urbonavičius.

Laiko egzaminus ir ruošiasi „X Faktoriui“

V. Šapranausko auklėtinis Martynas iš anksto paruoštame vaizdo reportaže pasakojo, kad jaučiasi pervargęs. Kasdien jis iš Kauno važinėjasi į Vilnių dėl „X Faktoriaus“. Beje, vaikinas taip pat šiuo metu laiko egzaminus Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Sekmadienį M. Kavaliauskas atliko Ovidijaus Vyšniausko dainą „Mažyte mano“. Visos dainos metu vaikinas koketavo su vertinimo komisijos nare R. Ščiogolevaite.

„Martynai, aš žiūriu dabar ir galvoju, kad tu esi žiaurus žmogus. Jeigu taip darytų mano vaikinas, aš jam nusukčiau sprandą. Salėje yra labai daug moterų ir niekada nepagausi žvilgsnio, į kurią žiūrėjai. Bet šitaip visą dainą žiūrėti į mane... Tu esi be galo žavus. Džiaugiuosi, kad turi išskirtinę savybę išlaikyti akių kontaktą“, – eilinį sykį komplimentų negailėjo R. Ščiogolevaitė.

Štai S. Prūsaičiui pasirodymas atrodė per saldus. Visgi, jis pripažino, kad M. Kavaliauskas – būtent tai, ko „X faktorius“ ieškojo nuo pat pradžių.

„Martynai, man rodos, aš pasidarysiu lyties pasikeitimo operaciją“, – po visas merginas pakerėjusio pasirodymo juokėsi V. Šapranauskas.

Antrajam pasirodymui M. Kavaliauskas paruošė „Train“ dainą „Hey Soul Sister“. Dainą palydėjo itin garsios merginų ovacijos, kurių R. Ščiogolevaitė nepajėgė pertraukti. Vertinimo komisijos vyrams dainininkas atrodė pernelyg susikaustęs.

„Aš stebėjau tokį pasirodymą, kurio metu tu mėginai prakišti idėją, kad tu esi atsipalaidavęs. Tau tai nepavyko“, – papriekaištavo S. Prūsaitis.

„O man patiko“, – jį pertraukė R. Ščiogolevaitė.

„Tu moteris, o aš ne!“ – replikavo Saulius.

Prilygino pergalės deivei

Giedrė Vokietytė atliko Kąstyčio Kerbedžio dainą „Sakale lėk“. S. Urbonavičiaus charizmatiškoji auklėtinė sužavėjo vertinimo komisiją. Anot V. Šapranausko, Giedrė – lyg pergalės deivė.

„Čia nebuvo „sakale lėk“, bet „vanage ėsk“. Būk gera, pagalvok, kas vyksta su tavo dainos išpildymu“, – patarė S. Prūsaitis. Anot S. Urbonavičiaus, tai ir buvo daina apie plėšrų, bet laisvą paukštį.

G. Vokietytė antrajam pasirodymui parengė atlikėjos Pink dainą „Try“. Dažnai su šia amerikiečių dainininke lyginama Giedrė šį kartą pakerėjo vertinimo komisiją. Net nuolat merginą kritikuojanti R. Ščiogolevaitė negailėjo Giedrei gerų žodžių.

„Kopiant į Everestą būna kelios stovyklos, kur reikia priprasti prie deguonies trūkumo. Tu paskutinėje stovykloje, kur tau jau nereikia kvėpuoti. Aš be žodžių“, – džiaugėsi V. Šapranauskas.

Stengiasi būti ne tik gražios, bet ir profesionalios

Giedrę ant scenos pakeitė merginų grupė „4 Roses“. Praėjusią savaitę jau antrą kartą peilio ašmenimis vaikščiojusios merginos tikino, kad tai joms suteikė tik dar daugiau azarto. Anot jų, grupės tikslas – įrodyti, kad lietuviškos merginų grupės moka ne tik šokti, bet ir dainuoti.

„Kai mes užlipsime ant scenos, jūs ne tik pažiūrėkite, bet ir paklausykite“, – sakė kolektyvo narė Dileta Meškaitė. Merginos sekmadienį atliko „Lemon Joy“ dainą „Atsiprašau“.

S. Urbonavičius po pasirodymo tikino, kad nesuprato, ką merginos daina norėjo pasakyti. Jos, nors ir puikios vokalistės, neatrodė vieningos. S. Prūsaitis savo globotines apgynė, prasitardamas, kad jos ant scenos lipo sunkiai sirgdamos.

„Man nepatinka grupės, kuriose yra kelios narės ir viena nuo kitos nesiskiria. O jūs kiekviena esate skirtinga“, – tikino R. Ščiogolevaitė.

Antrojo pasirodymo metu „4 Roses“ atliko Kelly Clarkson dainą „Stronger“. Viso pasirodymo metu S. Prūsaitis su pasimėgavimu kartu dainavo su merginomis. Šį kartą „4 Roses“ nustebino į dainą įpindamos ir repo elementų.

Priekaištų grupei atrado visi vertinimo komisijos nariai. Anot jų, merginoms pritrūko kelių repeticijų, kad daina būtų išbaigta.

„Man čia buvo Skuodo rajono pogrindinio bordelio reklaminis klipas kažkokiame logistikos tinklalapyje, kuriuo studentės, besimokančios pedagoginiame institute, nori užsidirbti pragyvenimui“, – „4 Roses“ nesigailėjo V. Šapranauskas.

Neįvertino savo jėgų, pasirinkdamas dainą S. Šivickas atliko „Hiperbolės“ dainą „Pamiršk mane“.

„Nemanau, kad buvo geras dainos pasirinkimas. Aš vos nepamiršau, kad tu stovi ant scenos“, – atlikėją sukritikavo S. Prūsaitis.

Jam pritarė ir Samas. Anot jo, kažko, tačiau nežinia ko, šioje dainoje trūko. Anot V. Šapranausko, dainos atlikimas ir žodžiai nederėjo. 

„Visi projekto dalyviai yra palypėję keletą laiptelių aukščiau. Tu irgi gali tą padaryti. Tau pritrūko iki to laiptelio, ant kurio turėjai užlipti“, – savo auklėtiniui sakė Rūta.

Antroji Sauliaus atlikta dainą „Metallicos“ kūrinys „Nothing Else Matters“. Tai – paties projekto dalyvio pasirinkimas.

„Sauliau, klausantys originalo mane apima kilnūs ir taurūs jausmai. Klausydamasis tavęs pasijutau lyg siaubo filme. Tamsi versija gavosi“, – pakomentavo pasirodymą S. Prūsaitis.

Pasak kitų vertinimo komisijos narių, tai S. Šivickui buvo per „riebus“ kąsnis, mat šis kūrinys reikalauja didžiulės patirties.

Dvikovoje susikovė R. Ščiogolevaitės auklėtiniai

Kol televizijos žiūrovai balsavo už savo mėgstamiausią atlikėją ar kolektyvą, salėje susirinkusiesiems koncertavo Povilas Meškėla kartu su „Rojaus tūzais“.

Ties iškritimo riba sekmadienį atsidūrė R. Ščiogolevaitės globojami Saulius ir Aleksandra.

„Aš taip didžiuojuosi jais abiem ir visai nesvarbu, kuris iš jų šįvakar iškris. Jie abu jau yra pasiruošę didžiajai scenai“, - sakė Rūta.

S. Šivickas dvikovos metu atliko Lenny'io Kravitzo kūrinį „American Woman“. Štai A. Metalnikova pasirinko Laros Fabian dainą „Je T'Aime“.

Visi vertinimo komisijos nariai savo balsus atidavė Aleksandrai.

„Sauliau, aš supratau, koks tu esi džentelmenas. Tu pasirinkai tokią dainą išlikimui, kuri tau šiandien nepaliko šansų“, - sakė S. Urbonavičius.

S. Šivickas buvo priverstas palikti muzikinį projektą „X Faktorius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?